Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 15 585
  • 475
  •   1
Отговори
# 315
mibobo къде гледаш тези интервюта? Бих погледнала, щом се дискутира полезна информация.

Аз да се похваля и да попитам - прилагам изследванията от днес, приемам 50мг хормон. За първи път от близо две години ми изглеждат наред. Според вас да си оставя ли дозата така или леко да коригирам? Останалото действително ли е добре, както го виждам аз или изпускам нещо?

Благодаря ви

# 316
vanchet0- бях писала на предните страници и бях пуснала линк, цяла седмица е и на ден има по 4-5 интервюта , но първо трябва регистрация , второ днес е 5-я ден вече не знам ще успееш ли да изгледаш всичко. Защото имаш  24 часа достъп до интервютата от един ден https://harmonissimo.com/anxiety-depression/virtual-hall-day-5/ . Аз някои интервюта ги изгледах с мишката, но други ми бяха интересни

Изследванията ти и за мен са добре!

# 317
mibobo благодаря, сега ще погледна.

# 318
  • Пловдив
Тези дни гледам интервютата от седмицата на Тревожността и депресия, вчерашния ден ми беше най-полезен и интересен. Някой от вас гледа ли ги?

Аз. Вчера намерих смисъл в две от лекциите. От останалите очаквах повече. Струват ми се много общи приказки, нищо конкретно и никакви насоки и техники за самопомощ. Само препоръка да се ходи на терапия. Аз имам опит с трима психолози. Ами...явно не съм подходяща да терапия.
Ще опитам и днес да чуя нещо. Не се предавам още.
Все пак, да уточня, че не успявам да ги изтърпя от край до край. Попревъртам.
Предният форум за автоимунните още го помня. Много повече смисъл имаше.

# 319
  • Варна
mibobo къде гледаш тези интервюта? Бих погледнала, щом се дискутира полезна информация.

Аз да се похваля и да попитам - прилагам изследванията от днес, приемам 50мг хормон. За първи път от близо две години ми изглеждат наред. Според вас да си оставя ли дозата така или леко да коригирам? Останалото действително ли е добре, както го виждам аз или изпускам нещо?

Благодаря ви

Това без Т3 ли е? Супер конверсия! За мен са добри, особено и ако се чувстваш добре.

# 320
*ashley* да и аз съм на мнение, че този път е много общо и няма много съществени неща и аз превъртам, или пускам ги за фон, т.е. правя и нещо друго та единствено на вчерашните интервюта се заслушвах по-сериозно.
Иначе аз ходя на психолог и съм ужасно доволна, толкова много неща съм преработила, осъзнала, подобрила...Но наистина е важно да намериш точния специалист и "твоят",  защото там трябва да има пълно доверие за да се случат нещата.

# 321
exsberry да, без ФТ3, приемам само тироксин 50. Колебая се дали да намаля на 40мг, с оглед на това да вдигна ТСХ до 1,  но пък ме в страх да не разбутам другите, че за първи път не са на дъното. Преминах през две майчинства за 5 години, с кърмене от 2 години на всяко дете и от 4 месеца вече не кърмя. Мисля, че организмът ми малко си е починал от изтощението в последните години и най-накрая може да влезе в някакъв ритъм. Дано.

# 322
Според мен не пипай, зима идва организма има по-големи нужди, ще изпаднеш пак в хипофункция. ТСХ ти е нисък вероятно от нисък кортизол.

# 323
Ще взема да го изследвам този кортизол най накрая. От слюнка достатъчно точно ли е и четох, че има различен тип взимания - сутрин и вечер, само сутрин, на повече взимания през деня. Как го изследвате Вие?

# 324
  • София
*ashley* да и аз съм на мнение, че този път е много общо и няма много съществени неща и аз превъртам, или пускам ги за фон, т.е. правя и нещо друго та единствено на вчерашните интервюта се заслушвах по-сериозно.
Иначе аз ходя на психолог и съм ужасно доволна, толкова много неща съм преработила, осъзнала, подобрила...Но наистина е важно да намериш точния специалист и "твоят",  защото там трябва да има пълно доверие за да се случат нещата.

Наистина е много важно да намериш твоят психолог. Аз съм ходила на доста (5-6), но само при един видях смисъл и ефект. При другите сякаш се чудеха какво да ме правят, не успяваха да ми помогнат, да тушират трвожността ми, да видят точния проблем, да и дадат насока. Просто си говоря като с приятелка 1 час, но накрая на усещам ефекта от терапията.

Ако нямаш нищо против, би ли ми споделила на ЛС при кой ходиш и си доволна?

Ще взема да го изследвам този кортизол най накрая. От слюнка достатъчно точно ли е и четох, че има различен тип взимания - сутрин и вечер, само сутрин, на повече взимания през деня. Как го изследвате Вие?

От слюнка уж се води точно измерване, но си направи на три пъти - сутрин, обяд и следобяд, за да видиш кортизоловия си ритъм. Вземат се едни епруветки от лабораторията, дават и указания как се взема проба.

# 325
Кортизол аз правя в кръв двукратно, може и в слюнка но трябва хубаво да се ослюнчат тампоните.

catty m не съм от София

# 326
Благодаря ви, ще го направя и аз, за да видя действително нивата.

# 327
Скрит текст:

Наистина е много важно да намериш твоят психолог. Аз съм ходила на доста (5-6), но само при един видях смисъл и ефект. При другите сякаш се чудеха какво да ме правят, не успяваха да ми помогнат, да тушират трвожността ми, да видят точния проблем, да и дадат насока. Просто си говоря като с приятелка 1 час, но накрая на усещам ефекта от терапията.

Ако нямаш нищо против, би ли ми споделила на ЛС при кой ходиш и си доволна?

Аз също съм мислела за психолог, но точно такива коментари са ме отказвали.
И други хора са ми го казвали. Отиваш, говориш 1 час все едно с дружка на кафе, даваш 100 лв и тръгваш.
Нулев ефект. На мен ако ми се случи, не бих посетила такъв "специалист"
На майка ми и се случило и не посетила.

# 328
  • Пловдив
catty m, ако въпросът е към мен, не ходя на психолог. Време и пари на вятъра хвърлих и смятам повече да не опитвам.
И на групови терапии съм ходила, и на разни странни психологически изолации с непознати хора на непознато място...
За този живот приключих с психолозите. Joy

От форума за тревожно-депресивни разтройства разбрах нещо, което не знаех. След началото на лечение с антидепресанти веднага имало обостряне на състоянието, даже до нетърпимо положение. Затова се ползвали транквиланти.
След това, спиране на антидепресантите няма. Дори да се спрат, пак се почват в даден момент.
Много тъжно заключение си направих Cold Sweat

# 329
Аз освен да почна да чета и литература по психология, друго не ми остава Grinning
Намира ми се. Ама не за тревожност, за други неща.
Ама ще се загубя из толкова много излишни неща.
То така и с ИР стана. Ходиш, ходиш при специалисти и накрая се наложи литература да търся

Общи условия

Активация на акаунт