Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 15 577
  • 475
  •   1
Отговори
# 360
  • София
При мен изследването на селен показа, че съм в горна граница без да съм пила. А имах изписан на рецепта. На своя глава се изследвах, след като прочетох мненията тук във форума.

# 361
Това за селена постоянно го говорим тук, на първата страница също го пише. Никой няма дефицит, ако се пие без изследване се пие малко време и в малка доза, при предозиране едни от малките проблеми е косопад и стомашни проблеми.
Относно добавките, ако са витамини се изследват преди това, ако са други добавки се пият според конкретното състояние, не защото на някой нещо му е помогнало.

# 362
Innn , ако приемаш добавки, без достатъчно инфо, без лаб. изследвания, без логика, не в правилното време, с неподходяща храна за всяка добавка, е тогава няма как да си доволна.
Аз спазвам много принципи, на мен добавките ми помагат, но след много много четене и анализ, се научих кое как и продължавам да питам.

# 363
Относно котешкия нокът - аз бих се въздържала. От прочетеното не бива да се налива масло в огъня чрез имуностимуланти при автоимунни като Хашимото. Витамин Д е имуномодулатор и всички тук го обичаме и му  се кланяме.

# 364
  • Варна
Основните препоръки са да се набляга на имуномодулатори. Стимулатори само понякога, терапевтично, при разболяване например, за кратко, в определени дози. Не с идеята за "поддържане". Препоръките са обикновено такива - модулаторите са достатъчна подкрепа. Много зависи и в каква фаза е автоимунното - ако е в ремисия, не е особено активно, е по-различно от супер остра фаза.

# 365
Innn , ако приемаш добавки, без достатъчно инфо, без лаб. изследвания, без логика, не в правилното време, с неподходяща храна за всяка добавка, е тогава няма как да си доволна.
Аз спазвам много принципи, на мен добавките ми помагат, но след много много четене и анализ, се научих кое как и продължавам да питам.

Ограмотявам се от много години, въпреки че едва ли има таван на това. Всеки месец си правя изследвания и си следя показателите, проучила съм кое, как и кога да пия, с какви храни да го съчетавам, разстоянието между различни лекарства и добавки и какво ли не. Конкретно при мен приемът на селен за два месеца намали МАТ от 300 на 150. Като физическо усещане и подобрение нямаше нищо. Просто един лист, който показва различна цифра. След година резултатът пак беше 300. Очевидно още не съм си намерила моите добавки или просто имам много големи очаквания.

# 366
мат и тат не се влияят от хапче, а от елиминиране на възпалението в организма, в съответната част на тялото - " уши, нос, гърло зъби или микробиом, пропускливи черва".

# 367
Galina Georgiev, проблем с УНГ имам от дете, махана ми е трета сливица, това ми е слабото място. Как точно да го засиля за да не създава проблем и да не е постоянно огнище. Мислила съм за махане и на другите сливици, но двама УНГ лекари ме отказаха, защото тогава първа линия стават белите дробове
Червата вероятно още имат нужда от възстановяване след приема на Метформин и щетите, които ми нанесе

# 368
Здравейте,може ли някой да ми обясни какво означават изследванията ми.Според лекарите съм в норма,но според познати не трябва да гледам само референтните стойности,така че ще съм благодарна по-запознатите да ми обяснят има ли някакъв проблем.Изследванията са от преди 7 месеца,другия месец ще пускам пак най-вероятно.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 11:08 от 01046050

# 369
сега, това с третата сливица е много относително, казано. Аз съм живяла с трета сливица, никога не ми е махана и никога не ми е правила проблеми. На малкия ми син сме я махнали, когато беше на 4г, от тогава няма дори и хрема, но пък плува и лете и зиме, в сняг и в пек. Медикаментозен съвет, не мога да ти дам, правилна храна, сън, спокойствие и витамин Д , до горна граница, не от време на време, а с постоянна цел. Пропускливите черва се оправят с много костен бульон или от свински, пилешки крачета също става. Процесите са дълги, не стават за месец, два. 

# 370
01046050 сега като пускаш, пусни и третия хормон fТ3. Хубаво е също така да се провериш за дефицити на витамини - Д, желязо, В12.
Тези старите изследвания показват, че fТ4 не е опитмален. За да работи добре жлезата е хубаво той да е над средата на границата, т.е. около 1.1, но трябва да се знае как е и fТ3 тъй като той е активния хормон в тялото.

# 371
01046050 сега като пускаш, пусни и третия хормон fТ3. Хубаво е също така да се провериш за дефицити на витамини - Д, желязо, В12.
Тези старите изследвания показват, че fТ4 не е опитмален. За да работи добре жлезата е хубаво той да е над средата на границата, т.е. около 1.1, но трябва да се знае как е и fТ3 тъй като той е активния хормон в тялото.

Благодаря,ще пусна със сигурност иначе вит.Д и Б12 са в норма,но Б12 е на половината на реф. Стойности.Мислите ли ,че тези резултати биха оказали влияние за чувство за потупкване в гърлото и всякаш преминаване на въздух и разтупкване на сърцето за секунди?

# 372
Елка, като си качваш тия работи, махай си личните данни. ЕГН ти се вижда, имена....

# 373
Здравейте,прикачвам още изследвания от преди 7 месеца,моля дайте мнение дали да ходя да досаждам на ендокринолога,че напоследък имам проблеми с дишане и сърцебиене,и ме пратиха на психиатър...
Здравейте,може ли някой да ми обясни какво означават изследванията ми.Според лекарите съм в норма,но според познати не трябва да гледам само референтните стойности,така че ще съм благодарна по-запознатите да ми обяснят има ли някакъв проблем.Изследванията са от преди 7 месеца,другия месец ще пускам пак най-вероятно.

# 374
7 месеца са много, много време и в момента нищо не е същото...така, че и да коментираме нещо от тогава, няма никакво значение, при положение, че не се знае как е сега.
Тогава са ти били ниски и Д и В12, ако не си вземала никакви добавки значи още са ниски, но ако си вземала нещо не знаем как е в момента. При ниски Д и В12 може да има психични симптоми и паник атаки.

Общи условия

Активация на акаунт