Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 15 537
  • 475
  •   2
Отговори
# 405
От вечерта се напълва чаша с вода (да не е чешмяна, за предпочитане високо алкална за да извлечала повече от чесъна) аз си взех син Девин и Горна баня става. И така напълва се чаена чаша с вода, хубаво е леко да се позатопли, но не гореща и вътре се слага 1 обелена скилидка чесън, нарязана на 2-3 парчета. Сложих капачка от буркан да не се праши, защото стои 24 часа до другата вечер. Вечерта непосредствено преди лягане за да е поопразнен стомаха от вечерята, се вади чесъна и се изпива само водата. Приготвя се нова за другата вечер.
Ако е за профилактика 7 дни, ако е сигурно че има паразити примерно, може 10 до максимум 14 дни. Можело два пъти в година. Обясниха, че не е същото като да ядеш чесън.
Аз направих 8 дни, мислех 10 но едната вечер забравих и бях легнала вече, та само станах изпих водата и не ми се правеше нова.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 13:08 от mibobo

# 406
Това с чесъна е много интересно, благодаря за инфото. Аз имам голям проблем с чесън и от години не мога да го ям, веднага ми причинява рефлукс, спазми, разстройство и т.н. Но чесновата вода ще я опитам в скоро време, защото съм убедена, че имам паразити в червата.

# 407
Дано ти подейства добре, но очаквай и от това да имаш реакция, защото не се знае коя съставка от него ти прави проблем.
Иначе другото което споменаха за паразити и може би ще направя по-нататък, въпреки че пише, че стимулира имунитета е масло от риган, но трябвало да се види да е качествено и да става за вътрешна употреба, споменаха това
То можело да се приема 2-3 месеца.

# 408
Момичета, тези резултати на Хашимото ли отговарят според вас :

# 409
Mera, да на Хашимото отговарят.

Мибобо, аз съм пила масло от розмарин като капсулки във формата като омега 3 (но 2 пъти по-малки, разбира се). На науфуудс бяха. Така и не разбрах дали има ефект от тях, защото ми дразнеха жестоко стомаха и ми предизвикаха киселини. Но при това масло изрично се казва, че предизвика дразнене и не е за хора с проблемен стомах.

# 410
Дали това е била причината за неуспешните инвитро опити? Забременявала съм два пъти и ги губя в ранните седмици. Започвам еутирокс 25 , взех си селен и омега 3 с витамин Е на Doppel Hertz.

# 411
  • София
Моята таблица е идентична с тази на Mibobo Simple Smile

# 412
И аз имам папка и всяко изследване е с дата, но така с Ексел е още по-добре.
Ще го правя постепенно.
С чесъна също бих опитала. Колко мл вода?
На сутринта има ли миризма на чесън?

# 413
Стеличка, как вдигна Т4 без хормон?
Предполагам, че намаляването на стреса е причината да се подобри Т4, както и конверсията на Т3. Има 4 типа стрес, които водят до абсолютно една и съща реакция в тялото:
- 1 недоспиване
- 2 небалансирана кръвна захар
- 3 хронични възпаления
- 4 психо-емоционален.
1.Започнах да спя вечер. С малки деца съм и понякога не ми се получава, но все приоритетите ми са други. Пия мелатонин, когато по някаква причина вечер не мога да заспя, например ако съм много развълнувана или притеснена или съм пропуснала обичайния си час за заспиване.
2. Спазвах НВВМ диета и успях да балансирам колебанията на кръвната си захар. Имах ИР клоняща към предиабет. Определено усетих как с балансирането на кръвната захар се почувствах много по-спокойна. Отслабнах 12 кг и вероятно това подобри работата на черния ми дроб. Също ИР се води, че яко вдига нивото на възпаление в тялото.
3. Не са ми известни други хронични възпаления в тялото ми. Но като човек с Хашимото, приех че имам пропускливи черва (въпреки че нямам оплаквания от храносмилането). Пих глутамин за пропускливи черва, също и NAC. Направих пълна елиминация на глутена, за който знаех че имам непоносимост. Тази непоносимост си я бях открила чрез елиминационния метод. Млякото и яйцата не ми показва реакция при спирането и въвеждането им обратно и продължих да ги консумирам. За съжаление вероятно все още имам пропускливи черва...
4. Работих със семейни констелации и успях да разреша някои неща, които ми носеха психоемоционален стрес. Тук имам още много работа.

Отделно търсих и пълвах дефицити. Донякъде успях да вдигна ферина. Още трябва....

Относно таблицата- много по-удобно е с таблица (имам и папки, но по-рядко ги гледам тях). Аз записвам и други неща в таблицата, всички които съм открила като проблемни. Даже съм си разпечатала едно малко листче - табличка и си го нося с мен в портфейла. Така ми е винаги под ръка като се присетя нещо.

# 414
И аз съм пила масло от риган и имах леко "парене" в горната част на стомаха или загряване. Друго нищо не усещах и нямах никакъв успех с него. Пих го 2 месеца.

# 415
Дали това е била причината за неуспешните инвитро опити? Забременявала съм два пъти и ги губя в ранните седмици. Започвам еутирокс 25 , взех си селен и омега 3 с витамин Е на Doppel Hertz.
Съжалявам Heart Една от причините за неуспешни опити може да е и тази. Хубаво е, че започваш еутирокс. Следи през 2 месеца резултатите. Трябва да качиш фт3 и фт4 на 75% процента от референтните стойности. Държиш тсх от 1 до 1,5. Селен много вероятно не ти е нужен.
Извън Хашимото, проверявала ли си за тромбофилия. За съжаление много често този проблем води до неуспешни опити за инвитро, а жената дори не знае, че го има. Мъжете също страдат от Хашимото.

# 416
И аз съм пила масло от риган и имах леко "парене" в горната част на стомаха или загряване. Друго нищо не усещах и нямах никакъв успех с него. Пих го 2 месеца.

Това с парене и затопляне май било нормално, казаха, че ако не улучиш да си ги капнеш под езика много люто било. Абе може и да не го пробвам хаха.

Елора моята чаша е голяма 250-300мл. Не нищо не мирише на чесън, нито дъх има сутрин. Аз очаквах и че водата може да е неприятна, но не леко чеснов вкус има и това е.

Стеличка браво!

# 417
bongobongo, благодаря за коментара. Да, изследвала съм тромбофилия и други имунологични сме пускали - нищо не излезе там , освен леко завишени НК клетки.

# 418

Съжалявам, някой не казва ли каква е причината, сърдечна дейност ли спира, спира да се развива ли? Защото на позната правиха изследване и видяха малформация в плода, после си плати на следващия ембрион да го изследват предварително.  Иначе преди години позната забременяваше по естествен път и чуват сърчице и на следващата седмица умира плода, изгуби 3-4 бременности така...тя сама от много четене откри, че вероятно има някаква бактерия, която се пренася с недобре обработени местни или млечни продукти. Тоест когато падне малко имунитета от бремеността и тя се развихря и убива плода. Следващия път като забременя се изследва, пи АБ навреме и всичко си протече нормално. Давам го просто като някаква идея.

# 419
Браво, Стеличка!Полагаш много усилия и отлично ти се получава.Heart

Общи условия

Активация на акаунт