Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 15 530
  • 475
  •   1
Отговори
# 420
MERA, и инсулиновата резистентност причинява спонтанни аборти, но предполагам сте го проверили.

И аз ще направя това с чесъна, мерси. Много обичам да го ям, жалко, че не се брои в таратор с узо Laughing

# 421
Дали това е била причината за неуспешните инвитро опити? Забременявала съм два пъти и ги губя в ранните седмици. Започвам еутирокс 25 , взех си селен и омега 3 с витамин Е на Doppel Hertz.
Съжалявам. Heart
Ако е инвитро, добре е да се направи ПИД за хромозомни аномалии. Преди време бях чела една статия, че при двойки 30-35 години 50% от изследваните ембриони имат хромозомни аномалии, а над тази възраст ставаше много по-зле. В голяма част от случаите такива ембриони водят до неуспешен трансфер или спонтанен аборт, в други и до по-големи драми.
А при вас следиха ли хормоните на щитовидната през стимулацията и трансфера. В Турция една позната я следиха много изкъсо за щитовидните по време на стимулацията и подготовката за трансфер.

# 422
Благодаря ви , момичета. Забременях веднъж спонтанно и загубих бременността в осма седмица и втория път с инвитро , но чхг то след като се удвои тръгна надолу и всичко приключи . Имам едно инвитро в Турция и две в България - не са ми изследвали нищо, аз на сама глава си пускам изследвания и коригирам като излезе нещо. Имам толкова много изследвания, че май не остана вече какво да изследвам. Антителата малко ме уплашиха, но ще изследвам пак след месец- два и прием на еутирокс 25 мг. Дано да спаднат, че ми остава един трансфер и се старая всичко, над което мога да влияя да съм го направила пък останалото Божа работа. На инвитро доктори вече не вярвам.

# 423
Аз приемам Еутирокс 50 по предписание на лекар вече почти две години. Това е хормонозаместителна терапия и не мисля, че повлиява антителата. Някъде напред в страниците качих моите резултати. Хормоните ми са добре, антителата са ми ехехехе... много над горната граница.

# 424
•MERA• прочети първата страница на темата да се запознаеш със заболяванията. Антителата ти няма да спаднат от Еутирокс.

# 425
•MERA• прочети първата страница на темата да се запознаеш със заболяванията. Антителата ти няма да спаднат от Еутирокс.
Прочетох и пак не разбрах какво да правя с тези завишени антитела :

Взех си селен, омега 3 и вигантол, пия магнезиев глицинат вечер. Четох, че Еутироксът не потиска директно антителата, но създава условията те естествено да спаднат.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 21:40 от •MERA•

# 426
Селена изследва ли го преди да го пиеш? Повечето тук сме го изследвали и не сме в недостиг. А предозирането със селен не е безобидно.

# 427
О аз имам екселски таблици и за мен и за сина ми от край време...иначе няма как да следя нещата. Отгоре си пиша и на какви дози сме
Скрит текст:
. Много често се изследваш. Необходимо ли е?

# 428
silval13 изследвам се на 4 месеца, защото на толкова следят сина ми, който е диспансеризиран и когато отиде той и аз с него да не ми е напразно ходенето Simple Smile , или ако ме е пратил ЛЛ за друго, ако е дошъл пък време за мой преглед пак пускам, нищо че скоро съм имала. Преди проблемите на сина ми аз се следях на 6 месеца, за мен лично това е нормалното следене, освен ако не усетиш, че нещо не се чувстваш добре.

•MERA• на първа страница е обяснено, че това е автоимунен процес, тялото напада свой орган (в случая щитовидната) . Антителата се завишават поради някаква причина - възпаление, бактерия, паразити, вирус, алергия ...в тялото. И ако ти не намериш тази причина и да я отстраниш, общо взето няма много какво да направиш за тях. Също така пак там съм обяснила, че има теории за това къде са проблемите според вида повишени антитела. Твоите са МАТ- нещо вероятно има в стомашно-чревния тракт. Има хора които с години си стоят с множество антителата и не могат да ги смъкнат, т.е. няма универсална рецепта за съжаление. При едни нещо е проработило при друго обаче не става.
Селен както са казали преди мен, е добре да се пие след изследване, ако ще приемаш без, не повече от месец-два.

# 429
Има хора които с години си стоят с множество антителата и не могат да ги смъкнат, т.е. няма универсална рецепта за съжаление.

О, да, аз съм жив пример за това - през годините пробвах буквално всичко (изчистен хранителен режим, сваляне на доста кг., по-добър сън, разходки сред природата, добавки и т.н.) и не успях да накарам анителата да влязат в референтните граници. Simple Smile

Да не говорим, че допреди една година MAT ми бяха страшно високи по някаква причина - бяха скочили до над обхвата на измерване. Това продължи 1-2 г. - нямам представа на какво се дължеше, тъй като не съм усетила някакви други проблеми със стомашно-чревния тракт. Всичко си беше по старому; пусках тестове за паразити - нищо не излезе.
От известно време насам МАТ спаднаха от само себе си, т.е. пак са си със стандартните стойности - недалеч от горната референтна. Simple Smile
Така че нещата определено са непредвидими.

# 430
Здравейте! Имам нужда от вашето мнение. През май видях, че ТАТ ми е доста завишен, всичко друго в норма. Ендокринологът ми изписа ЕНД0ТИРОЛ 2х1 (бяла лапчатка) през юли. Миналия месец пуснах контролни изследвания и ТАТ е в норма,НО това, което ми се случва е, че преди цикъл имам вече втори месец кървене. Появява се между 5-7 дни преди цикъл. Помислих, че е еднократно миналия месец, но сега пак става. Ходих при аг, няма видима причина, полови хормони също в норма. Въпросът ми е, може ли да е от бялата лапчатка, трябва ли да се прави почивка от тази билка? Ендокринологът нямаше свободен час на 3ти месец, че да отида на контрола.

# 431
Здравейте, момичета!
На 45г съм, преди 15г ми откриха Хашимото. От тогава до днес съм пускала само TSH по веднъж на 4-5г (бях отвратена от лекарите поради ред причини и зарязах всичко на самотек)
Сега се хванах в ръце, прочетох първи пост, а и други (през годините) и пуснах всички щитовидни.
Иначе съм с ИР, високи холестероли, непрекъснато ми е студено, кожата и косата са ми много сухи, косата ми капе страшно, освен нея веждите и миглите също поокапаха (нови косъмчета на веждите не са ми никнали нито веднъж! за последните 7 години, а преди всяка Божа сутрин бях с пинцета в ръка)
Отделно окосмяване по тялото почти не расте или ако да-то е изключително рехаво и супер тънко дори и там където обичайно са дебели космите.
Най-голямата ми болка е косата, остана 1/20та от нея само, а и вече косъмът е толкова, толкова тънък (генетично имах разкошна, буйна и гъста коса,чак за реклами на продукти за коса са ме канили) Вит Д и К на Better You приемам от 2 години, (бях в тежък дефицит) и косопадът намаля още на 2рата седмица драстично, но пак си пада.

Това са хормоните. Знам че тук има изключително начетени (по неволя и от стремеж да си помогнат) дами, ще съм много благодарна, ако ги анализирате.
Да настоявам ли за някакво лечение, все пак TSH е под 4ри и едва ли ще му обърнат внимание.

Благодаря, че ме изчетохте!

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 20:59 от Figs

# 432
Не разбирам много но май ТСХ е високо. Другите не са толкова зле но нека знаещите да се изкажат

# 433
Figs , предвид заболяванията и оплакванията, за които сте писала, трябва изследванията да са много, много по пълни. Едни щитовидни не са достатъчни. Вашето неглижиране на проблемите, когато са били в зародиш , преди 15г. - са довели до всичко сега. Може би , най-добре е да посетите ендокринолог, който да обобщи ситуацията, за по-адекватно лечение. Ако кръвните са по пълни, можем да ви кажем и повече неща.

# 434
Здравейте, това са ми изследванията може ли мнения как да сваля тсх? Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт