Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 23 232
  • 681
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, откъде си набавяте Т3? Имах запаси, но привършиха. В Гърция намирам комбинирани таблетки, дали са удачни?

# 496
  • Варна
От Турция - Тиромел или Гърция - Лиотир. Турцияе по-лесно, лиотир е течен.. не бих взела комбинирани аз лично, особено ако пиеш и отделно Т4 - по-трудно се дозират.

# 497
Момичета, откъде си набавяте Т3?

В "Промахон" в момента нямат ли T3? Вземах от там преди 2-3 месеца.

# 498
Гърне без похлупак, ами нямаха последно, ей сага пак ще питам.
exsberry, благодаря ти за съвета. За комбинираните ми спомена ендокриноложката и на мен ми стана странно как ще го дозирам.
Редактирам се - поръчах от Промахон, благодаря!

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 18:21 от Puppiii

# 499
Здравейте! Извинявам се ако не съм в правилната тема.
На кратко. 2023г ми откриха киста на ЩЗ, нямах хормонални нарушения, биопсията тогава и сега е добре. Кистата порасна и ми пречи, ще пробвам склерозираща терапия. Но сега изследванията имат отклонения. Как бихте ги коментирали? Имам записан час, но чакането е дълго...

# 500
Здравейте, момичета!
Няма да търся съвети за дози, защото скоро не съм пускала изследвания. Искам да споделя как се решиха два мои проблема, които бях убедена, че са свързани с щитовидната - много силната миризма на потта и раздразнения скалп. Писала съм за тях, давахте ми съвети, за съжаление тогава нищо не помогна.
Та, направих операцията заради големия полип на дебелото черво на 25 ноември и половината дебело черво вече го няма. Не се получи съвсем лапароскопска, наложило се е да ми направят и един по-голям разрез, важното е, че вече съм си вкъщи и се възстановявам. НО с удивление установих, че потта ми вече не мирише. Не си мислете, че стоя само вкъщи и не се движа - напротив, излизам, разхождам се, всеки ден съм навън за поне два часа. Обаче колкото и да съм се изпотила при разходката, няма мирис. Особено онзи тежък, силен мирис при най-малко усилие, който ми докарваше куп притеснения и комплекси, че сигурно воня, да, буквално воня на пот.
Скалпът също е по-спокоен.
Явно съм била толкова "отровена" от лошото храносмилане, че токсините от червата са влияели на кожата. Като споменах кожа - и лицето ми се отърва от разни гадни пъпки.
Има и други положителни промени след операцията, но предпочитам да не ви занимавам. Ако на някого му е интересно - ще напиша по-подробно.
Споделям тези неща, защото обикновено при хипофункция човек си мисли, че всеки проблем идва оттам, а ето че понякога има и друго обяснение и е добре да се търсят и други причини за неприятни симптоми.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 00:51 от Acid_Burn

# 501
  • Пловдив
Acid_Burn благодаря за споделеното!
Това доказва съвременната теория, че повечето болести идват от червата. Ех, кога ще се развият и при нас функционалните лекари...
Аз съм се насочила сега да търся информация как да подобря чревното здраве. Вече 4г съм без глутен и краве продукти, но от 6 мес съм почти в началната точка с антителата. ТСХ също много играе. Другите хормони са оптимални все още. Но, явно привикнах с тези ограничения и тялото се опитва да ми каже, че бъркам някъде другаде.

Успешно възстановяване желая и все повече подобрения да забелязваш.Hug

# 502
Acid_Burn , браво, радвам се, че оправи всички тия драми.
Януари сигурно и аз ще правя колоно.
Може и на мен да ми открият нещо и да изчезне липсата на Д, желязо, пъпки и червенини Joy

# 503
Това доказва съвременната теория, че повечето болести идват от червата. Ех, кога ще се развият и при нас функционалните лекари...
Аз съм се насочила сега да търся информация как да подобря чревното здраве. Вече 4г съм без глутен и краве продукти, но от 6 мес съм почти в началната точка с антителата. ТСХ също много играе. Другите хормони са оптимални все още. Но, явно привикнах с тези ограничения и тялото се опитва да ми каже, че бъркам някъде другаде.
Не знам дали може да се има доверие, но вчера дълго си писах с чат гпт , имаше отговор от негова страна ,че при попълване липсата на селен антителата могат да спаднат до 50%, другото, което писа е за диета с липса на 100% млечни и  глутен ,като там даваше спад на антителата от 40до 80%, имаше и още нещо, но това е което запомних.

# 504
Браво, Acid!
Нищо чудно новото чревно здраве да подобри и функцията на щитовидната. Нали все това пишат, че пропускливите черва са в основата на автоимунните заболявания.
И в този ред на мисли някой правил ли е изследвания за пропускливи черва, например зонолин или фекален калпротектин?
Ако има пропускливи черва, спирането на глутен и млечни ще помогне, но няма да ги излекува, без програма за възстановяване. Както, ако си си повредил кожата например от химикали в почистващи препарати, важно е да спреш химията, но и раните трябва да се оправят, не винаги минават сами.
За Селена съм скептична. Тук почти всички сме го изследвали и не съм чула някой да е с недостиг. Предозирането не е безобидно.

# 505
Да, селена два пъти съм го изследвала и то не съм пила поне месец селен и беше високи стойности.
Малко ме е страх да пия. Абе чат пат пийвам няколко поредни дни, но май поне него си усвоявам и го имам.
Е, на следващото изследване може и селен да пусна, отдавна не съм.

# 506
А с косопада как се борите?
Напоследък при мен е нещо ужасно.
HOMA индекса и щитовидните са уж добре.
Антителата дооооста над нормата.
По съвет на фризьорката си купих шампоан, серум и таблетка н Parusan.
Ползвам ги от две-три седмици. Сигурно е рано още да очаквам ефект.

# 507
Имам някакви шампоани за косопад.
Засега не капе много, но си имам леко оредяване.
Е, преди беше по-страшно.
Обмислям Аденозил да купя и шампоан и спрея.

# 508
За косопада важно е и нивото на феритина, при нисък феритин може да има косопад, дори серумното желязо да е ок.

# 509
А при мен качеството на косъма е лошо, самите косми са доста по-тънки, а генетично не са ми толкова тънки по принцип. И косата стои прекалено мека като захарен памук.

Общи условия

Активация на акаунт