Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 23 217
  • 681
  •   1
Отговори
# 540
Не си. Уврежданията идват при дълго продължила хипофункция, а в началото на бременността е нормално ТСХ да скочи. И не пий кафе на гладно.

# 541
Важен е не толкова ТСХ, а Т4 и Т3. Не се притеснявай, всичко ще е наред, но се следи редовно и на често и изследвай всички хормони.

# 542
  • Варна
Не, няма какво да е станало + това TSH не е особено високо.. нормално е да се повиши при бременност. Успех и всичко ще е наред!

# 543
  • България <3
Момичета, необходимо ли е хормона да се пие в един и същи час? През седмицата го пия в 7 като ставам за работа, но събота и неделя изооооообщо не ми се става толкова рано

# 544
Плюс-минус 2 часа не мисля, че е проблем. Аз също съм местела във времето когато съм била в отпуск, почивни дни. Но сега понеже пия с аларма през нощта (рано сутрин) и винаги съм точна

# 545
Не съм чула за такова правило в точен час.
Даже и да имаше, пак нямаше да го спазвам Grinning

# 546
  • България <3
Радвам се да чуя това 😀 мерси

# 547
Правилото е да е на гладно, час преди хранене и всякакви други добавки, закуски и кафе.
Е, аз често през нощта се сещам ако се събудя за малко го пийвам.
Но и да не го пия не е драма. Изпивам го веднага, после докато се оправя, примерно си правя масаж на корема за двете нули, после топля вода, пия топла вода, чакам да мине време и едно 30 минути са се изнизали.
Даже понякога го пийвам и айде още 20 минути отнасяне нанякъде. Ако мога.
Но желязо ако приемаш мисля, че минимум поне 4 часа далеч от хормона. Даже повече. Да знаеш.

# 548
И аз го пия през нощта като се събудя, знам, че се усвоява най-добре. Но е имало дни, когато ходя да се изследвам в лаборатория. Тогава го пия към 8 сутринта. Така че аз също не спазвам точен час. И аз съм се притеснявала, но май не е проблем, стига да е редовно

# 549
Идеята е на приблизително еднакво време да постъпва новата доза, но това че не е точно на 24 часа не е драма...

# 550
При изследване не го пия.
Чак като ми вземат кръв.
Но е имало моменти съм забравяла и това.

# 551
В деня на изследване забраняват той да се пие.

# 552
Аз го пия след изследването.
Плюс и всеки ендо ми е казвал да нямам пропуск.
И като правя изследване веднага след него да го пия.

# 553
В деня на изследване забраняват той да се пие.

Защо да го пропускаш?

# 554
  • София
Аз го пия след изследването.
Плюс и всеки ендо ми е казвал да нямам пропуск.
И като правя изследване веднага след него да го пия.

И аз така правя. И не спазвам някакво правило за един и същи час. Като съмна работа е в един и същи час, но в отпуск и почивни дни е като стана. Спазвам правилото за отстояние от храненето.

Общи условия

Активация на акаунт