Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 23 171
  • 681
  •   1
Отговори
# 570
Какво му е страшното на хормона ?

# 571
Че ще го пие доживот.
И аз му се дърпах някога и пиех по една кофа добавки, включително Тирохелп, пари на вятъра.. Сега си пия хормона, витамин Д и съпътстващите го, Б12 също го поддържам висок.
Нормализира се цикъл, подпухналост, умора, кожа и т.н.

# 572
Здравейте! Бях писала в темата преди време. На 20 декември изследвах хормони и витамини. Пия Еутирокс - 4 дни по 25 и 3 дни по 50 микрограма.
Кърмя вече от почти 9 месеца.
Ограничила съм сладко и тестяно. Млечни продукти хапвам рядко.  Докато не спра с кърменето не смея да прилагам големи ограничения. Искам да кърмя максимално.
Слабея доста, имам сърцебиене и не мога да спя вечерите. Детето си ме буди, но и то докато спи аз будувам.
Суплементирах 2 месеца с витамин д +к2 и б12, като за този период б12 се е покачило, но витамин Д е доста ниско според изследванията.
Използвам спрейовете на BetterYou.
Ще прикача тук резултатите си. Ходих на ендокринолог и дамата ми каза да запазя дозата на лекарството. Да спра да изследвам антителата, защото никога нямали да спаднат. /Не вярвам на това нещо./ Изписа ми селен заради антителата и я помолих да ми изпише желязо, тъй като съм с нисък феритин.
Казах й, че слабея и тя ми вика много добре изглеждаш нищо ти няма. Да, ама не е така.
Като гледам фт4 лично на мен ми се струва, че трябва да увелича дозата на Еутирокса. Вие какво мислите?
Благодаря на всички отсега и весело посрещане на Новата година!

# 573
Първо тествай селена, после го пий.

# 574
Колко си отслабнала? Много ли е за теб? Принципно като се ограничи сладко и тесто така става. А желязото ниско ли ти е или само феритин? С този "бебешки" режим вероятно не е наред кортизола, може и от него да идва сърцебиенето. Постоянно ли е или при определени условия? За Д, вземай и магнезий. И колко пръскаш от спрея?
Относно Еутирокса по изследвания си за увеличаване да. Сегашната доза като ти се събере седмичното  - 3х50 + 4х25 е 250 седмично, което се пада 35,7 дневно. Може да минеш на 5х50 и 2х25, което прави 300 седмично и 42,8 дневно.

# 575
За мен е множко, защото дори дрехи хс ми лопат и драстично се забелязва от близки и познати.
Сърцебиене имам основно през нощта.
В рамките на двата месеца пръсках по 3 впръсквания на ден витамин Д, като сега започнах по 5 на своя глава. Имам магнезиев бисглицинат, но не го пия, тъй като не знам как да ги комбинирам всички добавки.
Феритинът ми преди два месеца беше 32 при референтни: 4-204. Не съм пила нищо и затова не го изследвах този път, че всичко си плащам и понякога ми идва повечко.
Ендото ми изписа Фероглобин за 2 месеца и селен /Цефасел спрей/ за 6 месеца. Вика ме през пролетта за ехограф и изследване на тсх.

# 576
Когато има смяна на режим е нормално да се сваля.
Абе радвай се, че сваляш. Да ти метна едни пет кила да ми ги свалиш, че нещо ми се закучиха нещата Joy
Ох, да минат празниците и ще спретна някой и друг фаст кратък.
При хаши е по-трудно, но хич не е невъзможно.
магнезиев бисглицинат е хубаво, но не го пий през деня, че ще ти се приспи от него. Вечерно време.

# 577
За мен е множко, защото дори дрехи хс ми лопат и драстично се забелязва от близки и познати.
Сърцебиене имам основно през нощта.
В рамките на двата месеца пръсках по 3 впръсквания на ден витамин Д, като сега започнах по 5 на своя глава. Имам магнезиев бисглицинат, но не го пия, тъй като не знам как да ги комбинирам всички добавки.
Феритинът ми преди два месеца беше 32 при референтни: 4-204. Не съм пила нищо и затова не го изследвах този път, че всичко си плащам и понякога ми идва повечко.
Ендото ми изписа Фероглобин за 2 месеца и селен /Цефасел спрей/ за 6 месеца. Вика ме през пролетта за ехограф и изследване на тсх.

С този режим е вероятно да ти е висок кортизола, магнезиевия бисглицинат принципно го намалява. Вземай го вечер преди лягане. Селен не вземай без изследване, никой няма дефицит напротив с добри нива сме и като стане предозиране косопада е най-незначителния страничен ефект. Ако не искаш да се изследваш не вземай повече от месец-два. Феритина ясно, аз имах в предвид желязото колкото ти е? Защото понякога желязото е добро, а феритина е нисък...различни са нещата, може да има достатъчно в кръвта но да не се трупат запаси.

# 578
Благодаря за отговорите.
По принцип съм от хората, които слушат лекарите и си пият хапчетата. Просто самата ендокроноложка много се чудеше дали да ми дава Еутирокса, едва ли не ме пита аз какво мисля и ако искам да го пия, това малко ме озадачи (особено ако е хапче, което се пие доживот, както казват някои).
Ако беше по-категорична, нямаше да се замисля изобщо. Започна да ми обяснява как почти всеки има Хашимото, но не всеки има нужда от лекарства и тн.

Относно въпросите за движение и хранене:
За движението не правя много, гледам да имам минимум 8000 крачки на ден и от време на време някои упражнения, но за момента е това само.
За храненето - от година и половина се храня доста по-добре, не е строга диета, но малко по-здравословен режим. И тук има още много какво да се желае. За този период съм свалила 15 килограма, но последната половин година съм по-несериозна и едни 3-4 кила ту ги качвам, ту ги свалям. И стрес и неспане и anxiety са ми повече и просто трябва пак да се взема в ръце.
Благодаря пак за отговорите, тази сутрин си взех първото хапче 🙂

# 579
Празниците са за отпускане на душата 😀
Снощи пих магнезиев бисглицинат и ми беше доста по-добре. Ще продължавам да го пия.
Не се бях замислиляла за желязото и затова изследвах само феритин. Следващият път ще ги изследвам заедно.
От тази група научавам много и именно за селена знам, че не трябва да се приема без изследване, защото по голяма вероятност няма да ина дефицит. Яд ме е, че се изписват добавки без изследвания, че се гледа само ТСХ без да се обърне внимание на начина на живот и симптомите. Всички ендота ли карат така по един учебник не знам, ама така е явно по-лесно...
Благодаря от сърце за отговорите! ☺️

# 580
  • Варна
Изследвай всички неща от железния панел - всяко показва различно нещо. ПКК, ТЖСК, желязо, феритин, също В12, фолат, феритин - всички могат да са свързани с анемия, но и всички показват различни неща. Понякога нисък феритин е възпаление и стрес и тялото не трупа запаси желязо, а си го използва за нуждите.

# 581
Ясно с мутация си. Ами трябва постоянно метилирани форми да приемаш да не изпадаш в дефицити, защото хем си имаш мутация, хем приемаш препарат който възпрепятства усвояването.
Иначе 1000мкг за този нисък резултат е малко, поне в началото вземай повече да се понатрупа, също си включи и фолат

На колко да вдигна метилкобаламина? Пак се сдобих с неприятни усещания, мравучкане и болки в китките, не знам с колко над обичайната доза да компенсирам ефекта на глюкофажа.

Неофолик Мета също вземам. Ще изследвам много неща другия месец, но дефицита на B12 вече неприятно го усещам, въпреки че пия редовно. Не насмогвам на метформина явно.

# 582
Здравейте, 16 дни без добавки достатъчни ли са, за да бъдат достоверни резултатите? Ще изследвам вит.Д и пълен пакет щитовидни хормони.

# 583
И 10 да достатъчни.
Само хормона не се спира, освен преди боцкане.
Дано не си го спряла.

# 584
Здравейте! Не съм се изследвала над една година за TSH, да не говорим за другите хормони. Бихте ли ми препоръчали специалист, при който да отида, че не съм убедена в този, при който ходех? А може би дали не е по-добре да вляза в отделение да ме проследят? Преди време ми установиха Хашимото, когато установих трудно забременяване. В началото на темата има споменати три имена. Само от тях ли сте доволни? Моля за препоръка за лекари?
Благодаря на всички предварително

Общи условия

Активация на акаунт