Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 82

• 24 668
  • 727
  •   2
Отговори
# 720
Елора, края на ноември ми махнаха половината дебело черво + 15 см от тънкото. Не можаха да махнат тъпия полип колоноскопски и се наложи да режат. Операцията трябваше да е лапароскопска, пък заради брутални сраствания от предишни две операции се е наложило да стане отворена и имам разрез горе, в средата на корема с 10 шева. Отделно по-силни болки, отделно гастрит от обезболяващите заради силните болки, отделно колан, който променя позата и ме болят мускулите в долната част на гърба. И на всичко отгоре ме хвана някакъв стомашен вирус и ме очисти. Като капак отгоре на всичко - конец, който е трябвало да се абсорбира в тялото, не се е абсорбирал, ами излезе на повърхността на кожата и междувременно е раздразнил дълбоките тъкани, та ми докара още болки. Психиката ми е тотал щета, следващата седмица се връщам на работа, за да се разсейвам и да не мисля какви аа ми симптомите. Единствената ми утеха е, че когато и да се бях оперирала, резултатът щеше да е същият, така поне изпреварих карцинома.

# 721
  • София
Acid_Burn  , прегръдки 🤗

# 722
Ох Acid_Burn , много си преживяла.
Прегръщам те Joy
И искам скоро да дойдеш и да кажеш, че се чувстваш много добре.
Ох, ама как половината дебело черво са махнали? Какво е налало чак толкова много.
Това създава ли ти сега неудобства някакви?

# 723
Acid_Burn гадост Sad , дано бързо да отмине и физическия и психическия дискомфорт Heart

# 724
Благодаря ви, момичета!:heart:

Елора, няма как, операцията е такава. Анатомично няма как да се махне само илеоцекалната клапа, заради кръвоносните съдове и Бог знае какво още. Тази ситуация е пример как човешката анатомия е несъвършена. Има известни неудобства заради съкратения транзит и неусвояването на жлъчните киселини (това е заради скъсено тънко черво), но нещата би трябвало да се регулират до няколко месеца. Прогнозата е, че ще водя нормален живот.

# 725
Acid_Burn, и това ще мине!

# 726
  • София
Леле, Acid_Burn, ужасно гадно ми стана за теб. Искрено ти пожелавам от сега наттък само подобрения да имаш. Много си преживяла.

Ами да. В смисъл то за тези процедури е някаква малка доза, защото не заспиваш за два часа. Но да, заспах си като пич, събуждам се и викам - какво става, няма ли да почваме. Те се смеят и викат - ние приключихме Joy

Аз  след упойката май съм бълнувала, анестезиолог ми беше Мирослав Ненков, като се събудих ме пита кой е еди-кой си.... Не беше мъжът ми Rolling EyesFlushed Хвана ме срам, кой знае какво съм казала. От тогава ме е страх от упойките, не от тях самите, ами какво може да бълнувам.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 21:31 от catty m

# 727
Ох, и аз бълнувам. Ама рядко.
Но ми викат, че като бълнувам, нищо не ми се разбира.
И слава богу.
Като ми оперираха миомата обаче съм буйствала. И са ме вързали.
Май и са ме доупоявали, че от лапаро премина в 4 часово премахване на миома.
Моят страх беше към упойките от няколко неща.
Чела съм, че при упойка има хора усещат.
Беше ме страх и дали ще се събудя.
Този път на колоното, вече бях спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт