Професия учител - 23

• 20 301
  • 269
  •   3
Отговори
# 150
  • Пловдив
А как така тя има достъп до твоя акаунт? Това си е за сериозен разговор с ръководството на първо място.

# 151
  • Върху лъчите на Слънцето.
Вела, страхотно отношение и аз винаги съм посрещала нов колега по най-дружелюбен начин. Това е човешко отношение. Та, дамата е дълъг болничен и през два дена е в училище. Не ме е насочвала към нито един клас, урок... нищо. Прибра си всички тефтери и каза: подготвяй се, трябва да четеш.
Tulip, наивно, не мисля.Очаквах човешко отношение.
Lalla, отсъства от края на предната учебна година, замествах до края и сега ме назначиха отново. Имам достъп до школо с мое потребителско име.Ще векуват, нямам думи. Човешкото липсва, ей това е.
Отговорен човек съм, харесва ми работата, но.... ще потърпя 😡
За съжаление това е често срещано отношение. Системата се самоизяжда отвътре. Sad

# 152
От това с "моето" и мен ме втриса. Не съм сигурна дали в друга професия има такова собственическо чувство.
Като чуя "моята" стая и вече директно вмятам, че твоята стая е у вас и толкова. Претенции да не влиза друг, да не се кара занималня, дрънчат ключове, размахват се пранги и катинари.
Като новоназначена имах неблагоразумието да поседна на случаен стол в учителската стая и той се оказа на най-лютата колежка. Не знам как не получи апоплектичен удар като ме видя, сигурно реши, че идвам на нож, а аз хал-хабер си нямах за тези собствености.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 21:30 от Куче-рибка

# 153
От това с "моето" и мен ме втриса. Не съм сигурна дали в друга професия има такова собственическо чувство.
Като чуя "моята" стая и вече директно вмятам, че твоята стая е у вас и толкова.
Аз си имам "моето" място на масата в учителската стая, в никоя класна стая нямам мое място.

# 154
И аз си имам "моето" шкафче и място на масата в учителската стая. Нямам кабинет, хранилище и класна стая. Ще ми е неприятно, ако някой премести нещата ми и се настани без да пита  там или отваря шкафа и пипа вещите ми. Макар и служебни, те не са общи. В офисите и разните канцеларии служителите също си имат определено работно място.  Мисля, че хората трябва да уважават личното пространство на околните.

# 155
Разбирам, може би системата е направила част от учителите такива.А защо другите не са?
tonitabrandtner, аз  влизам моето като заместващ учител, а тя с нейното потребителско име.

# 156
  • Добрич
Това е нещо като "моето паркомясто" на обществения паркинг пред блока...

И все пак си има изключения. Само аз преподавам природни науки и кабинетът "си е моят". Друг учител няма ключ от него. Случвало се е (рядко), ако в момента нямам час да го предоставя за ползване на колега с клас.

# 157
Шкафчетата са ясни, те обичайно са и с ключалка
 Специализираните кабинети и хранилища също са с по-различен статут.
Но за редовите класни стаи... извинете! Може да си заключиш шкафа на бюрото, ако имаш лични вещи и така желаеш, но личното пространство е дотам.
Да не говорим, че съм виждала и заключени тоалетни с достъп само за определени колеги Stuck Out Tongue Winking Eye

# 158
  • Пловдив
При нас преди години като минахме на едносменен режим взеха всички кабинети да ги направят класни стаи - рисуване, английски, музика, дори и стаите, които бяха направени физкултурни салони. Тогава помолих да ми дадат една стая като изба, за да се настаня там и да си карам часовете, че е много неудобно да обикалям със синтезатор по стаите. Само че има един проблем - когато вали понякога избива подпочвена вода и се наводнява. Тогава ходя по класните стаи да си карам музиката. Имам колежки, които ме посрещат като окупатор, сърдят се, цупят се и едва-едва се съгласяват да карам час. Много е унизително да ги моля, карат ме да се чувствам като натрапница, все едно им завземам личните къщи. Понякога с мен има студенти и конкретно една колежка се държи грубо дори с тях. Но както казахте - хората са различни и можем да очакваме всичко.

# 159
Няма да забравя...Една година замествах в едно селско училище. 10 тина учителя на кръст. Влизам в учителската на 15 септември и просто сядам някъде. Идва една от колегите и ми казва: Това място е моето. Станах, но не й беше достатъчно. Продължи с:
И нали знаеш, че си тук за малко Simple Smile. Ей тук вече не замълчах. Разбран човек съм, гледам да се върши работа. Но настъпи ли ме някой, не мълча. От този момент не чух и дума от нея. Не мълчете! Това не е на майка й училището. Вие работите там, точно както и тя.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 22:59 от Waterfall 13

# 160
Тази година няма да съм класна. Ще почивам Hug
До миналата година имах класна стая, водех и КМИТ- също имах кабинет,  все още го имам. И шкафчета имам и служебен лаптоп.
Никога не съм заключвала нищичко,  включително и лаптопа съм оставила в учителската, който има нужда да го ползва. Доста се интересувам от всичко административно и помагам на колегите по ел.дневник- включително съм им правила и качвала разпределенията.
Когато мога помагам, ако не мога- не преча!
По наблюдение- "старите" колеги,  които са зле с компютърната грамотност,  винаги са на нож. Все ги гони параноя, че някой им иска мястото.

# 161
  • Майничка
Здрава, спорна, спокойна и усмихната учебна година, колеги!

# 162
Успешна, здрава и спокойна учебна година!

# 163
Здравейте! От няколко години обмислям преквалификация и вече му дойде времето. Машинен инженер съм, подадах документи за предагогическа правоспособност в Тракийски, но мисля да запиша и  магистратура Технологии на обучението по математика, информатика и информационни технологии. Каква е разликата и има ли такава между специалностите "Преподавател по.." и "Технологии...". И също какви са разликите при изкарана само правоспособност и магистратура?

# 164
Успешна учебна година на всички!

Общи условия

Активация на акаунт