Професия учител - 23

• 36 035
  • 565
  •   2
Отговори
# 555
Да, макар че има колежки, които до 7ми месец работят.

# 556
  • при моите деца .....
Злодеида, не го мисли. Мисли себе си.
Ти си най-важната.
Аз работих до 7 месец, не ми дадоха тиквен медал, а обратното...

# 557
Колеги, пкс 3 как ви се заплаща? Преди малко установих, че са ми намалили заплатата на ст. учител, изкарвайки пкс-то като процент "клас квалификация" на база на отработени дни, вместо фиксираната сума от 62 лв към щатната заплата и съм хем шашната, хем ядосана. Има ли някой друг с "клас квалификация" във фиша? С това поле, ако имам 5 дни болничен за гледане на дете получавам по-малка сума на база 15 от 20 работни дни, вместо фиксираната сума от 62 лв. И на всичкото отгоре сумата се облага! С нови договори (и ръководство) сме всички от септември, аз чак сега забелязвам разликата във фиша...

# 558
Скоро бях в болнични. С четвърто съм. Сумата е редуцирана някак си спрямо броя на отработените дни и имах 7 лв.

# 559
То в такъв случай има ли смисъл от ПКС-та? Кога си избиваш дадените пари?

# 560
Избщо има ли смисъл чисто практически да се карат тези ПКС? Дават ли знания, научихте ли нещо полезно от тях, което използвате в училище. Не съм запозната и питам от любопитство, да не си помисли някой, че се заяждам.

# 561
Уж ги гледат при подбор на персонала, че при съкращения и прочие. Уж....
Аз преди месеци бях споделила тук надеждата си да наследя своята класна, която се пенсионира. Няма да съм аз. Много съм огорчена. Без значение ми е кой ще е от колегите или поредния парашутист назначен с телефонно обаждане. С най-голям стаж съм от всички,  най-отдавна от всички тях съм в училището. Обидена съм, чак до омерзение. Нямам желание да се пенсионирам като възпитател, но ясно ми се показа, че това ще е всичко.

# 562
  • Майничка
Сумата за ПКС винаги е била според отработените дни. Пълна е за пълен месец.
За избиването - зависи от дадените пари. За пето и четвърто съм плащала само за изпит и издаване на удостоверение, за 2-3 месеца са покрити.

# 563
  • European Union
Не е точно така с ПКС-то. Винаги се взема пълната сума за месеца. Само че е включена в дневната ставка на отпуска. Затова изглежда, че се плаща по малко, а всъщност ако не е така, ще се дублира.
Например за 10 отработени дни се получават 25 лева. И за 10 дни отпуск се плаща по 50 лева на ден. Без пкс-то щяха да са по 47,50. Сумите са произволни, само за да илюстрирам идеята.

# 564
Колеги как бихте подходили в ситуация от цялото училище вие да сте единственият преподавател, който всеки ден хем има от 1ви час, хем стои до 8мибкато междувременно съвсем умишлено има множество неизползваеми дупки в програмата си, които пък всячески се запълват със замествания и всякакви други и всичко това просто зашото не сте симпатичен на когото трябва и то БЕЗ да сте давал никакво основание за подобно отношение??? Директорката абсолютно абдикира от учебната програма и с нея се занимават заместниците й, т е разговор с ръководството не е вариант.

# 565
До септември имах щатна заплата 2260, от септември - 2198. Проверих си и старите фишове със старата щатна заплата. Като добавя полето "клас квалификация" към полето "основна заплата" се получава старата щатна заплата, но полето "% професионален опит" се изчислява върху полето "основна заплата" (която пък е щатната заплата делено на р. дни по бр. отработени дни), а не върху щатната заплата, която по старо му включваше и клас квалификация за пкс. Излиза, че ни прекарват с 5 лв/месец. СБКО 2,43% също се изчислява върху ОЗ. От там също губим някой лев. Не мога да разбера защо новото ръководство извади клас квалификация извън щатната заплата.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 01:16 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт