Професия учител - 23

• 34 359
  • 535
  •   3
Отговори
# 525
Здравейте!
Нещата бавно започват да влизат в релси. Вкараха техниката “таен ученик” с малък подарък, ClassDojo. Дисциплината я овладявам, по някое време излизат от релси и стават, но бързо го стопирам. Днес се случи следното: написаха домашните, направиха работните листи по Математика и Български, дадох им да рисуват, но приключиха всичко бързо, в сравнение с други, които все още писаха домашни. Искам идея какво да правя в такъв случай, времето беше дъждовно и нямаше как да излезем на двора. А някои не искат да рисуват, бях направила половина сърце “това не е сърце, това е?” и всеки според въображението си.
Домашни се пишат само по БЕЛ и Математика, да отбележа.

# 526
  • При елфите ...
Скрит текст:
Здравейте!
Нещата бавно започват да влизат в релси. Вкараха техниката “таен ученик” с малък подарък, ClassDojo. Дисциплината я овладявам, по някое време излизат от релси и стават, но бързо го стопирам. Днес се случи следното: написаха домашните, направиха работните листи по Математика и Български, дадох им да рисуват, но приключиха всичко бързо, в сравнение с други, които все още писаха домашни. Искам идея какво да правя в такъв случай, времето беше дъждовно и нямаше как да излезем на двора. А някои не искат да рисуват, бях направила половина сърце “това не е сърце, това е?” и всеки според въображението си.
Това с подаръците не е много добра идея според мен... но изборът е Ваш. Някакви тихи игри например и въображение от Ваша страна... мисля, че доста идеи бяха споделени...

# 527
Скрит текст:
Здравейте!
Това с подаръците не е много добра идея според мен... но изборът е Ваш. Някакви тихи игри например и въображение от Ваша страна... мисля, че доста идеи бяха споделени...
Подаръкът е молив, който е с два цвята.
Останалите подкрепиха “тайния ученик”, нямах проблем с това.

# 528
Здравейте!
Как се случва включването в синдиката?
Аз ли трябва да попитам или задължително те трябва да ме включат?
Простете невежеството ми.

# 529
Обикновено се самопредлагат. Ако не са го направили,  потърси синдикалния сама.

# 530
А как да го потърся?

# 531
А как да го потърся?

Колегите обикновено знаят кой е синдикалният.

# 532
Честит празник!

# 533
Честит празник, колеги!

# 534
Здравейте. Включвам се с въпрос. Ще напускам сегашното училище и ще започвам веднага в друго. Пуснала съм молба за прекратяване на трудов договор без никаква допълнителна информация /вкл. отпуск/. Не съм подписала заповед все още. Имам много натрупан отпуск /100 дни/. Имам съмнения, че сегашния директор няма да иска да ми го изплати. Какво следва и какъв е най-лошият развой на събитията? Приемам всякакви съвети. Благодаря!

# 535
Няма право да не я плати отпуската. В заповедта за прекратяване би трябвало да е посочено колко дни са.
Ако не ви я плати, винаги можете да подадете жалба в инспекцията по труда.

Общи условия

Активация на акаунт