Професия учител - 23

• 47 335
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Ние имаме един главен дежурен на входа само сутрин. Отделно на всеки етаж по двама на всяко междучасие. Главният дежурен обикновено е от прогимназиален етап.
Никой не ни е правил проблем, ако се разменим.
Например аз в сряда съм дежурна на 3 етаж, но имам първите 2 часа на 1ет. Колежката, дежурна на 1ет. има първите 2 на 3ет. И просто за това време се "обръщаме".
Имаме заповед за дежурствата, закачена на таблото в учителската стая.

# 646
Здравейте! Ако някой разполага с електронен вариант на албума от учебника по технологии и предприемачество за 3. клас Просвета Плюс, ще съм благодарна да го прати...?

# 647
Здравейте, колеги! Искам да отсъствам от училище (причина-изпит), но не искам да информирам колегите, тъй като нямам представа как ще мине и не искам да се обсъжда между всички учители. На какви се делят причините за отсъствие от училище- служебни и лични ли?
Ако някой може да ми даде насоки, моля да ми пише (може и на лично съобщение).

# 648
  • При елфите ...
Здравейте, колеги! Искам да отсъствам от училище (причина-изпит), но не искам да информирам колегите, тъй като нямам представа как ще мине и не искам да се обсъжда между всички учители. На какви се делят причините за отсъствие от училище- служебни и лични ли?
Ако някой може да ми даде насоки, моля да ми пише (може и на лично съобщение).
Не е задължително да казвате/обяснявате на колегите си къде ще ходите, какво ще правите... Ако ползвате 1 ден от платения годишен отпуск, в заявлението може да има място където да попълните причината, може да пишете лични причини... Аз не пиша нищо и работодателят ми не настоява.

# 649
В нашето училище, за да излезем платен отпуск през учебно време, трябва предварително да си намерим заместник за часовете. Не е задължително да преподава по предмета, който водим. Не пишем причина за отсъствието. Ако нямаш заместник и много настояваш - неплатен отпуск.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 16:40 от d0ra

# 650
  • Пловдив
В нашето училище през учебно време се дава само неплатен.

# 651
Не е нужно да обясняваш на никого причината да си в отпуск. Даже никъде не се отразява писмено. Имаш си лична работа за вършене и това е.

# 652
В нашето училище през учебно време се дава само неплатен.

И при нас ....

# 653
Ако имате наличен платен как ви пускат в неплатен?

# 654
  • Добрич
На много места е така, през учебно време само неплатен отпуск.
Това би трябвало да е в нарушение на КТ, но явно за шефовете и поднормативните актове Държавен вестник не важи...
Странното е, че и синдикатите си мълчат по този въпрос...

# 655
А когато няма кой да ме замести имат ли право да ми откажат, в такава ситуация съм. Предстои ми дипломиране и това получих като отговор.

# 656
  • Пловдив
А какво правите с натрупания отпуск, тогава?
Ако не се чисти по ден-два поне в месец...всяка година да се прехвърлят по 20 дена ... до къде ще стигнем.

# 657
  • Добрич
А какво правите с натрупания отпуск, тогава?
Ако не се чисти по ден-два поне в месец...всяка година да се прехвърлят по 20 дена ... до къде ще стигнем.

Трупаме го. В началото на тази уч. г. имах 39 неползвани дни. Станат ли колкото отпуска за две години (112 дни) започват да се губят.

Няма как да се вземе реално. Учим до края на юни. Винаги имам дяе поправки, съответно и консултации. Обикновено излизам в отпуск около 10.07.  Нашият шеф ни иска на 01.09. всички на линия, независимо кой колко отпуск ползва.  Почти винаги имаме и по два дена лятно дежурство.  А ваканциите: 1-2 дена есенна, 1-2 дена междусрочна,  последните години 4 дена пролетна и коледната е най-голяма 3-4-5, тази година е 2.

Много трудно се разрешава някой ден платен отпуск през учебно време. Трябва да имаш наистина съществена причина. Действително, че  заместването е трудно и не става на 100%  щом сами се заместваме. Отделно плащането на двама човека за едни и същи дни...

# 658
  • Пловдив
При нас неплатените са именно заради плащането. Нали знаете директорите - все няма пари. И затова който иска да почива по учебно време (независимо от повода) - неплатен, за да няма двойно плащане. Парите отиват при заместника.

# 659
Вела, къде да го намеря това за загубването при над 120 дни?
Аз имам горе долу толкова, защото съм след майчинство.. Мислех, че ще ми ги изплатят, защото не ми дават да ползвам платен отпуск, когато малкият е болен, вместо болничен.

Общи условия

Активация на акаунт