Стафилококи във влагалищен секрет

• 258
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, откриха ми Стафилококус Ауреус в гърлен секрет. Предполагат че е поради изкривена носна преграда.  Проблемът е че се изолират и във влагалището. Причиняват ми циститни оплаквания възпаление, дразнене и често уриниране. Според гинеколожката ми бактерията е нормално да се намира във влагалището но в малки количества. Винаги ми изписват Уробиотик или билкови препарати с Д маноза и червена боровинка. Ходила съм на няколко гинеколози. След като пих антибиотик за Стафилокока в гърлото симптомите във влагалището изчезнаха. Това което ме притеснява е ,че Стафилокока се изолира в гърлото отвреме  навреме при спад в имунитета или настинка. Не мога да пия постоянно антибиотик за вагиналния проблем . Има ли нещо което мога да направя за да ги държа в малко количество с билкови препарати например и да не създават проблеми. По принцип нормално ли е да имаме стафилококи във влагалището. Някой имал ли е подобен проблем? Благодаря предварително!

# 1
Нормално не, но при нисък имунитет се случва да има всякакви бактерии, които просто избуяват и стават проблемни. Иначе си ги има, но с нисък титър не създават неприятности.
Моят съвет е да си изследваш вит.Д и ако не е над средната стойност, да пиеш до наваксване. А после да го поддържаш.
Не пий повече АБ. Само Цистостоп Рапид, при кризи.

Общи условия

Активация на акаунт