Адреси на хосписи

• 387 574
  • 497
  •   1
Отговори
# 270

t.georgieva71, много благодаря за споделеното мнение. На мен ми беше полезно.

Исках да споделя още, че през есента на 2016 ходих до Хоспис / Старчески дом Сердика. Там успях да говоря с отговорничките, не директора. Всичко там ми направи добро впечатление. Стаите бяха с мини кухня + баня, единични и двойни. За тройни не мога да се сетя. Беше чисто и сравнително ново. Не се разнасяха неприятни миризми и т.н. Разделено е на хоспис и старчески дом, всеки на отделен етаж (2ри и трети). На първия етаж е болница за долекуване. За спешни случаи викат линейка, но не поемат никакъв ангажимент за личен лекар и набавяне на лекарства. Има много малка градинка за разходка. Недостатък за мен е сградата за бежанци, която е точно срещу дома, както и квартала на около, който е доста запустял. Така или иначе нямаше места и трябваше да чакам, така че нямам представа как "гледат" домуващите. Цената (ако не бъркам) беше около 1000лв с консумативите, но беше различно за дома за стари хора и за хосписа. Зависи от състоянието на човека, който се настанява.

# 271
Искам да кажа на всички интересуващи се как си изпатихме ние!Преди няколко дни бях написала мнение за хосписи,след посещение на място и разговор .Но за съжеление нямаше места/както казах по горе/.Така стигнахме и до "хоспис" Буено Вита в Горна Баня! Въпреки ,че бях чела негативни коментари,сестра ми отиде да види и каза че са мн добри условията....такааааааа... Миналият четвъртък/06.04.17г./ в 9ч баща ни ......беше настанен там/в уверение на 'д-р Христов и другият  'Д-р"Панов,че ще се полагат грижи за него/.Впетък ...отивам аз с племенника ми да го видим ...и какво виждам,в стаята задух,смърди на какво ли не ,но това е нищо-бащами блед,с напукани и побелели от дехидратация устни/едва говори/,сложена някаква помиарска дървена преграда/все едно е добитък/.Сега идва най-лошото ,коета видях ,ЕДВА НЕ ПРИПАДНАХ!!! Обръщам го настрани /тъй като имаше малки декубитални ранички с опашната област,за които се грижехме в къщи перфектно и въпреки че е лежаш,мога да кажа че бяха почти подобрени/,сложили ...лепенки в/у марля с "нещо си",представяте ли си как сме махали тези лепехки ,без да се получи нова рана........След това поглеждам гърба и какво да видя....РАНИ хора,охлузено.....на чистият гръб ,който се стремяхме да обгрижваме всеки ден сутрин и вечер със лавандулов спирт и пудра.На въпроса ми...какво се е случило...падал ли е,дърпан ли еми се отговори ,че не знаят и не могат да кажат.
Последва разговор с въпросният"д-р",веднага поръчахме линейка,ресто на парите/дадени за месец 850ле,но върнати 790лв....60лв.за "прекрасното обслужване"/,всички ни гледаха като "извънземни".Идваше ми да изпотрепя всички там,но най-големият  виновник липсваше!Всеки случай си има ред и аз смятам да направя,ако има други пострадали от този хоспис /или пък други/,моля да пише на л.с. за да вземем необходимите мерки.
Та така...Дами и Господа,това се случи за малко повече от 24часа,а ако не бях отишла на другият ден....ако не бях го обърнала....АКОООО...
МОЯТ СЪВЕТ Е ,ПО-ДОБРЕ НАЕМЕТЕ И ПЛАЩАЙТЕ НА ЖЕНА/за грижите в къщи,под ваш контрол/,ОТКОЛКОТО ДА ГИ УМОРЯТ НЯКЪДЕ.
п.с: Коментирам най-вече въпросният 'хоспис"Буено вита,за други не мога да дам мнение,може да има и такива,в които се грижат....но в къщи-е най-добре!А и отиват същите пари,но обгрижването от близките е по-голямо и ангажиращо.Аз не мога да позволя това да се случи на моят баща,но се случи.....а вие,можете ли?

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 10:46 от t.georgieva71

# 272
  • София
Ужасни неща споделяте! Трябва да сме много внимателни. Моят баща беше в Парадайс. Не му бяха давали най-важното лекарство 20 дни, лекар има само до обяд и през всичките 20 дни ми беше притеснено, че не го гледат добре. Изкъпаха го веднъж за 20 дни, след като специално трябваше да се обадя по телефона.

Мога да дам и отзив за хоспис Дар в Надежда-ужасно място(меко казано) с груб персонал. Доста бързо умориха леля ми, лъжеха, че идва рехабилитатор при нея, а изобщо не я раздвижваха.

# 273
Аз предлагам да споделим мнения,нека още хора...изпатили си от такива хосписи да споделят.Можем да направим една среща и да решим ,какво можем да направим по въпроса и къде да отидем!Докато си седим...и мълчим,нищо няма да се промени,трябва да се действа!

# 274
t.georgieva71,
много съжалявам, за това, което се е случило с баща Ви. И съм потресена какви поражения са нанесени, за краткото време, през което е бил в този хоспис. Пожелавам му скорошно подобрение.  И дано намерите подходящ хоспис, ако изобщо търсите все още!
На Вас благодаря, че споделихте мнение.

Аз (за късмет) не съм имала негативен опит с хосписи, така че не мога да се присъединя към "мерките", които смятате да вземете, но никога не се знае, кога ще се случи нещо такова и на мои близки в хосписите.

# 275
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
5.„Божи дар“- Банкя няма свободни места/за мъж/,не сме ходили ,но посетихме новият им хоспис в гр.Елин Пелин,сградата е нова/тип болнично заведени-2/3 етажа/.Казаха ,че има места но е далече от София/затова се отказахме/. Собственичката е лекар-невролог ,тамбила всеки ден от 13 до 18ч,но има непрекъснато мед.сестра,която живеела там/поне така казаха/.Иначе нови стаи,легла 2-ки и тройки със санитарен възел....готвело се на място.Не мога да кажа повече,дали ги обслужват добре....нямам представа.

Ужас! http://dnes.dir.bg/news/mvr-elin-pelin-vazrastni-hora-25606277?nt=9

Споменава се името д-р Йорданка Неферова, за която е писано на първа стр. на тази тема от авторката й.

# 276
Ужас хора,видях какво се е случило.Добре,че не зарахме бажа ни там!Впрочем и в Буено вита не се знае какви ги вършат.Според мен,трябва да се направи проверка на всички хосписи.

# 277
  • София
Според мен дори не е нужно да ги упояват, за да ги уморят. Достатъчно е да не се грижат за тях. Възрастните, болни хора са толкова крехки. Още при първи контакт с хоспис трябва да се спомене дискретно адвокатска намеса, ако не се грижат подобаващо за болният ни роднина. И съд до дупка ако занемарят гледането. Лошото е, че в такива моменти последното нещо, с което имаш възможност да се занимаваш е съдебен процес.

# 278
Здравейте, чували ли сте нещо за хоспис Царица Йоана в с. Кошарица до Сл.бряг ? Мислим да настаним там майка си, на 89 год е и е много болна, на легло от мн години. Знаете ли нещо за този хоспис?

# 279
  • София
Здравейте!След прочит на цялата тема,стигнах до заключението ,че за адекватни грижи за възрастни е въпрос на късмет да се попадне на подходящо място.В момента майка ми е настанена в дом за възрастни хора в Бояна и за мен условията са прилични,но тя не е доволна и иска да се прибере у дома.Лошото е че живее сама и вече е невъзможно да се обслужва сама,затова търся жена за гледане ,която да може да остава с нея през нощта или само нощем.За София става въпрос. Моля,който може да предложи подобна услуга да ми пише на лични.

# 280
но тя не е доволна и иска да се прибере у дома.

Може ли да полюбопитствам от какво не е доволна майка ти?
Дано да намериш жена за гледане!

# 281
  • София
но тя не е доволна и иска да се прибере у дома.

Може ли да полюбопитствам от какво не е доволна майка ти?
Дано да намериш жена за гледане!
Темата е за хосписи,затова няма да я товаря с мнения за старчески дом.Ако искате информация ще пиша на лични съобщения.С две думи иска да си е у дома,което е разбираемо, но неизпълнимо в нашия случай без чужда помощ.И да е по темата,днес посетих хоспис Маринела.Погледнах двете свободни места в стая с три легла и с две легла.Стаите са хубави , двойката беше на втория етаж и изгледа към Витоша беше чудесен, леглата също са нови и подходящи за болни хора.Видях и санитарния възел ,изглеждаше прилично.Беше около 18 часа и разнасяха храната,доста движение имаше в коридора.Беше чисто ,а на входа имаше калцуни,което не се предлага в много болници.Цената,която ми обявиха беше 40 лв. на  ден,вероятно варира според случая.

# 282
Някой има ли идея за дом Нели на " Цар Борис 150- какво представлява, гледат ли ги, чисто ли е?

# 283

Темата е за хосписи,затова няма да я товаря с мнения за старчески дом.Ако искате информация ще пиша на лични съобщения.С две думи иска да си е у дома,което е разбираемо, но неизпълнимо в нашия случай без чужда помощ.

Извинявам се, ако съм се намесила твърде лично. Питането ми защо не иска в дом, беше по-скоро в смисъл, че има някакъв опит в тези домове / хосписи и нещо конктретно не ѝ харесва. По-горе написа, че е в дом в Бояна и реших, че нещо не е наред в този дом. Нали тук се опитваме да обменим мнения за конкретни домове / хосписи и да немерим най-доброто и подходящо мщсто за близките си.

# 284
  • София
Извинявам се, ако съм се намесила твърде лично. Питането ми защо не иска в дом, беше по-скоро в смисъл, че има някакъв опит в тези домове / хосписи и нещо конктретно не ѝ харесва. По-горе написа, че е в дом в Бояна и реших, че нещо не е наред в този дом. Нали тук се опитваме да обменим мнения за конкретни домове / хосписи и да немерим най-доброто и подходящо мщсто за близките си.
[/quote]

Няма проблем да пиша за дома,за първи път и е.Беше в дома само 5 дни,като първия ден беше зле положението заради нейните емоции.Трудно е за възрастен човек да осъзнае,че е в дом.В следващите дни положението се нормализира. Иначе в дома нещата са поносими,условията не са лукс,но хората се грижат за болните.В нашия случай -направиха изследване на кръвна картина , видяха проблем с хемоглобина и ме уведомиха ,че е наложително да се потърси болнична помощ.В момента майка ми е в болница и трябва да отбележа,че от дома ми звъняха да се интересуват какво се случва.За мен това е вид загриженост,така или иначе съм предплатила за месец таксата.

Общи условия

Активация на акаунт