Поставяне на изкуствени неравности

• 570
  • 6
  •   1
Отговори
  • Beyond the stars
Последната подобна тема е от преди повече от 13 години, та ако някой има по-пресен опит, ще ми е много полезен.
Родителите ми пенсионерстват на село, селото е с доста дълга и права главна улица, съответно трафикът от тирове  и бесни мотори има идеална писта в центъра на селото.
След като два мотора онзи ден минаха с 100+км на задна гума, мисля че е необходимо да вземем някакви мерки преди да е станало късно и някой да е изпуснал я мотор/я тир през детската площадка или през събралите се хора пред магазина и после да е "ама отказаха ми спирачките". 
Писах до кмета на общината и имам идея да организирам и събера подписи, като пак внеса подписката до общината с копие до КАТ, АПИ? (въпреки че улицата, доколкото проверих си е общинска).
Ако някой е минал успешно по пътя и може да даде акъл. Знам, че не е панацея, ама поне в района на центъра, където е площадка/магазин/детска градина/маси за кафе и традиционно има някакви хора - там поне да им намалим малко напора да са рали пилоти.

# 1
Настоявай и за камери да сложат на двата входа на селото. Ще се стряскат и ще намаляват скоростта.

# 2
  • Beyond the stars
Често има патрулка вътре в селото, виждат ги в waze или съответно от сигнализиране знаят, че са там и намаляват скоростта само на правата непосредствено пред полицаите. Предполагам, че камерите ще са с подобен ефект, но ще го включа към опциите.

# 3
Съдейки от цитираното движение - не мисля, че улицата е общинска. Можете лесно да видите на google maps дори какво е означението на съответния път, но съм почти сигурна, че е част от РПМ и съответно собственост на АПИ, а се поддържа от общината.
След първото майчинство работих за кратко в АПИ и съм участвала и в комисии за поставяне на изкуствени неравности. Истината е, че ако все още не се е случил инцидент във Вашето село, без активно лично и дейно участие на кмета и общината, си е небъдна работа дори и малкото, което смятате за нужно.

# 4
  • Beyond the stars
Съдейки от цитираното движение - не мисля, че улицата е общинска. Можете лесно да видите на google maps дори какво е означението на съответния път, но съм почти сигурна, че е част от РПМ и съответно собственост на АПИ, а се поддържа от общината.
След първото майчинство работих за кратко в АПИ и съм участвала и в комисии за поставяне на изкуствени неравности. Истината е, че ако все още не се е случил инцидент във Вашето село, без активно лично и дейно участие на кмета и общината, си е небъдна работа дори и малкото, което смятате за нужно.

Напълно възможно е да не съм установила коректно собствеността, но при всички случаи през общината трябва да мина като ниво първо ?
Мога да ангажирам селският кмет, за общинския не мисля, че имам шансове. Ама е нелепо да чакаме някой да умре, за да сложим едни прости неравности.

# 5
Абсолютно съм съгласна. Докато аз работих там, един "легнал полицай" успя да "оживее" чак след смъртен случай на дете и протест от живущите. Пазя и спомен за едно писмо от работещ в АЕЦ Козлодуй. Човекът пишеше, че по пътя там (явно в много лошо състовние) минават хора от чужбина, които си вадят изводи за една нация, на която са доверили да работи с ядрени мощности. Не, че някой се трогна, но е самата истина.
Пишете на кмета, дано има механизъм да издейства. Може пък и скоро да идват избори. На АПИ също (след като видите чий е пътя), но отговорът и аз мога да го напиша още сега...

# 6
  • Beyond the stars
Буря в чаша вода е положението тоест, ама не мога да стоя пък със скръстени ръце.

Общи условия

Активация на акаунт