Отрицателни тестове за овулация

• 422
  • 18
  •   1
Отговори
Привет, не намерих същия проблем, заради това пиша нова тема с надеждата, някой да ми даде съвет 🙏

Нормално ли е 4-ти месец тестовете за овулация да са отрицателни през целия период от края на цикъл до началото на следващия? Изменя се наситеността на лентичката, но никога не е положителна. Самата лента е наполовина наситена, наполовина много бледа в "пика" си. За какъв евентуален проблем може да става въпрос?
Иска ми се да избегна посещението на репродуктивен специалист на този етап, за това не съм посещавала все още.

# 1
  • София
Аз правих по 2 теста към обед и привечер. Първият месец не я хванах тъй като правих само по един тест. На следващият реших да почна както казах и привечер и светна. Не казвам, че и при вас това проблема. Според мен може да си посетите все пак и обикновен гинеколог, за да засечете с него овулацията. Не е задължително веднага да се насочите към репродуктивен.

# 2
Аз правих по 2 теста към обед и привечер. Първият месец не я хванах тъй като правих само по един тест. На следващият реших да почна както казах и привечер и светна. Не казвам, че и при вас това проблема. Според мен може да си посетите все пак и обикновен гинеколог, за да засечете с него овулацията. Не е задължително веднага да се насочите към репродуктивен.
Трудно ще ми е на работа да се скрия без да разберат всички, но може би ще се наложи. Мислех, че пикът си трае около един-два дена.

Прогестеронът ми е нисък и идеята ми беше да почна дуфастон след няколко дни от положителния тест за овулация, но нещата не се получават и се чудя дали нямам репродуктивен проблем, а уж признаци на овулация имам.

# 3
Първо ви препоръчвам да посетите гинеколог, с когото да проследите поне един цикъл, за да се установи дали настъпва овулация.
За целта е добре да се направи фоликулометрия поне 2-3 пъти преди и след предполагаемата овулация. При нужда може да се направи и изследване на прогестерон, около 7 дни след овулацията.
Ако проблемът е единствено липса на овулация и няма други сериозни усложнения, обикновено е достатъчна стимулация, която може да се направи и с АГ, не е задължително с репродуктолог.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 14:35 от unserwahnsin

# 4
Ако нямате овулация, търсете репродуктивен специалист.
Може да бъде предизвикана с лекарства.
Пробвайте отново, ако трябва вземете други тестове, може да мерите и сутрешна температура - тя показва много точно, кога е овулацията.
Но ако все пак няма, има медицина. Успех!

# 5
  • Melmak
А някакви изследвания правени ли са на хормоните?

Според мен и обикновен гинеколог ще свърши работа да проследи фоликулометрия.

# 6
А някакви изследвания правени ли са на хормоните?

Според мен и обикновен гинеколог ще свърши работа да проследи фоликулометрия.

Правени са ми много през годините, понеже са ми казвали, че имам поликистозни яйчници, които понякога образуват кисти, понякога не. Скоро не съм си правила, защото гинеколожката ми каза да си следя овулацията с тестове и ако не стане - да потърся репродуктивен специалист, но ме притеснява, че ще започне да ме тъпче с лекарства, а аз си мисля, че съм здрава, и аз и мъжът ми. Затова питам тук, но и ако този месец до края тестовете са отрицателни, ще пробвам с фоликулометрия, както ми казвате.
Ако имате, малко повече информация за самия процес и препоръка за гинеколози в София, ще се радвам да споделите. 😇

# 7
Проблемът при СПКЯ всъщност не е толкова в това, че се образуват кисти, а в това, че най-често не настъпва овулация.
А когато няма овулация, обикновено не може да се мине без лекарства, и Дуфастон сам по себе си няма да ви помогне.
Всеки репродуктивен специалист има свой подход, който зависи от конкретния проблем и особеностите на организма на всеки пациент.
Надявам се да намерите вашия специалист, но за съжаление аз не мога да помогна с това - не съм от София

# 8
  • Melmak
Анета, имате ли доказана ПКЯ и изследвана ли сте за инсулинова резистентност? Пиете ли хранителни добавки? Ако имате инсулинова резистентност, контролирате ли я?

Питам ви, защото и аз съм с ПКЯ (лека форма) и ИР, според лекарите генетично обусловена от майка ми, която също имаше поликистоза.

Пускала съм многократно хормони, всякакви. Имам отклонение в тестостерон, андростендион и дхеа-с. Преди и в 17-ох-прогестерон. Години наред пия метформин и добавка с инозитол+фолиева киселина, ако ви интересува, ще ви кажа коя.

Според лекарите като ми видеха изследванията на хормоните и решаваха, че нямам овулация. А аз имам и си я усещам, ходила съм на гинеколози, проследявали са ми фоликулите, казват “овулация има.”
Не бяхме правили опити за бебе, просто пиех добавката и метформина.

И както според лекарите нямах овулация, така забременях от 1 опит.

Ако нямате овулация е проблем и ще трябва да намерите добър лекар, който да ви съдейства. Лекарствата са неизбежни, разбирам, че не искате да приемате, но намерете лекар, на когото да се доверите.

# 9
Анета, имате ли доказана ПКЯ и изследвана ли сте за инсулинова резистентност? Пиете ли хранителни добавки? Ако имате инсулинова резистентност, контролирате ли я?

Питам ви, защото и аз съм с ПКЯ (лека форма) и ИР, според лекарите генетично обусловена от майка ми, която също имаше поликистоза.

Пускала съм многократно хормони, всякакви. Имам отклонение в тестостерон, андростендион и дхеа-с. Преди и в 17-ох-прогестерон. Години наред пия метформин и добавка с инозитол+фолиева киселина, ако ви интересува, ще ви кажа коя.

Според лекарите като ми видеха изследванията на хормоните и решаваха, че нямам овулация. А аз имам и си я усещам, ходила съм на гинеколози, проследявали са ми фоликулите, казват “овулация има.”
Не бяхме правили опити за бебе, просто пиех добавката и метформина.

И както според лекарите нямах овулация, така забременях от 1 опит.

Ако нямате овулация е проблем и ще трябва да намерите добър лекар, който да ви съдейства. Лекарствата са неизбежни, разбирам, че не искате да приемате, но намерете лекар, на когото да се доверите.

Не знам дали имам доказана ПКЯ, защото имах уж доказана години наред от няколко доктора, но да Ви кажа аз в самота начало съм им казвала, че имам открита ПКЯ и те направо са си писали така в амбулаторните листове. Последната гинеколожка ми каза, че нямам ПКЯ и това, че понякога се образували нещо като кисти, не означавало, че имам поликистозни яйчници.
Понеже и казах, че искаме бебе, тя ми каза, че нямало нужда да изследваме хормоните (през годините като съм ги изследвала само прогестеронът ми е бил към ниската граница и тестостеронът малко над границата), след като искам бебе. Каза, че ако имам проблем след година, тогава да се насоча към репродуктивен специалист. В интерес на истината ми каза нещо много вярно, което е следното: "При нередовен цикъл, няма как да се изследва правилно прогестерон в точния ден, който казват всички доктори".

Инсулинова резистентност нямам, скоро се изследвах. А тези добавки с инозитол и фолиева киселина ги пия от 2 години. Благодарие на тях ми се нормализира цикълът и всеки месец идва горе-долу точно. Просто бебето не става Rolling Eyes

# 10
Aneta D., изследвайте си и Пролактин. Високи стойности на Пролактин може да са причина за всичко, което до момента сте споделили.

# 11
Aneta D., изследвайте си и Пролактин. Високи стойности на Пролактин може да са причина за всичко, което до момента сте споделили.
Пролактин през годините, когато съм се изследвала, е бил под максимум стойността.

# 12
  • Melmak
Много е странно това преписване на диагноза без да се установи има ли я, няма ли я.

Ланарте ви е посъветвала добре да пуснете пролактин. Аз все пак бих ви насърчила да изследвате и други хормони. Да посетите лекар за фоликулометрия.
Добавката има значение коя е, на инофолик комби му прецакаха състава, често са ми казвали и за Иногинол - същата история.
Пролактин през годините, когато съм се изследвала, е бил под максимум стойността.
През годините сте изследвала, но то сега е важно как е.

# 13
А цикълът ви редовен ли е?

# 14
А цикълът ви редовен ли е?

Да, благодарение на приема на Инофолик. Което  според мен означава, че нямам диагноза ПКЯ.

Общи условия

Активация на акаунт