Препоръчано и изпробвано от dm ТЕМА 30

• 48 066
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
От жена работеща в химическо знам, че дрехите се изпират най-добре на 40 градуса. Аз пера на толкова с дезинфектант.

# 526
Lale_lili, с тази цел са кърпичките за бяло пране. Но, аз чисто бяло пране не събирам и практически не ми вършат работа. За оцветени дрехи по-добре прахчетата на Денк мит, има ефект от тях за извличане на цвят.

Кои са тези прахчета за извличане на цвят? Търсих, но не ги открих.

# 527
  • София
От жена работеща в химическо знам, че дрехите се изпират най-добре на 40 градуса.
Това не е вярно.

Използването на дезинфектант не е безобидно, защото е дразнител на кожата и не се изплаква. Използва се предимно при заразно и лежащо болни. Покрай Ковид нашумя и търговците започнаха да извличат печалба и от него, а на практика е ненужен. Перете на 60 градуса и всичко ще е наред.

# 528
От жена работеща в химическо знам, че дрехите се изпират най-добре на 40 градуса. Аз пера на толкова с дезинфектант.
Много грешен съвет ти е дала тази жена. Тя може и в болница да работи, ама лекар да не е. А дезинфектанта не е за ежедневно пране.

# 529
А дезинфектанта не е за ежедневно пране.
Напротив,
За ежедневно пране на дрехи се препоръчва използването на
специални дезинфектанти за пране, които се добавят към пералната машина заедно с обичайния перилен препарат. Тези продукти премахват до 99.9% от бактериите и вирусите, като гарантират хигиенична чистота дори при ниски температури на пране (около 20-30°C). Популярни марки включват Impresan, Sagrotan, Ariel и Denkmit, които предлагат както универсални, така и формули за чувствителна кожа, подходящи за всякакви тъкани.
Как да използвате дезинфектант за пране:

Изберете подходящ продукт: Потърсете дезинфектант за пране в магазин за домакински потреби или онлайн. Съществуват универсални варианти и такива, специално създадени за хора с чувствителна кожа.
    Добавете в пералнята: Следвайте инструкциите на опаковката, като обикновено дезинфектантът се добавя директно в отделението за перилен препарат или в специално отделение за добавки в пералнята.
    Перете нормално: Можете да перете както бяло, така и цветно пране. Дезинфектантът ще свърши своята работа и при ниски температури, което ще спести енергия и ще предпази деликатните тъкани от високата температура.

Предимства на дезинфектантите за пране:

Ефективна хигиена: Унищожават до 99.9% от бактериите и вирусите.

Защита на тъканите: Подходящи са за всякакви видове тъкани, включително памук, синтетика и деликатни материи.
Икономия на енергия: Позволяват пране на по-ниски температури, без да се компрометира хигиената.
Справяне с миризмите: Елиминират бактериите, причиняващи неприятни миризми.

Хубаво е да правите разлика между дезинфектанти за болнично пране и битови нужди. Включете и методите на стерилизация при болнично бельо. Каладър с екстри при хотелите.
Материи, които позволяват  температури на пране и гладене при бързо оборотно бельо и др.
Що се отнася до "всичко на 60 градуса" - Едва ли." Чичко Етикет" е водещ при поддръжка и рекламация. "Експериментите са за ваша сметка".

# 530
Аз също съм доволна от цветоулавящите кърпички и смятам, че предпазват. Разделям си прането на бяло и цветно, но въпреки това ги ползвам, особено за цветното. Всеки път е уловила по някой цвят.
На 60 пера бельо, чаршафи, хавлии и някои бели дрехи, другото на 40.

# 531
  • София
Nuxe Rêve de mie, имам  от тази година пролетта, децата ми го купиха от Ирландия, магично е.

Аз пера дрехите според обозначението им по етикет. Как перете на 60? Случвало ми се е дори на 30 гр. да се свие дадена дреха…

# 532
А дезинфектанта не е за ежедневно пране.
Напротив,
За ежедневно пране на дрехи се препоръчва използването на
специални дезинфектанти за пране, които се добавят към пералната машина заедно с обичайния перилен препарат. Тези продукти премахват до 99.9% от бактериите и вирусите, като гарантират хигиенична чистота дори при ниски температури на пране (около 20-30°C). Популярни марки включват Impresan, Sagrotan, Ariel и Denkmit, които предлагат както универсални, така и формули за чувствителна кожа, подходящи за всякакви тъкани.
Как да използвате дезинфектант за пране:

Изберете подходящ продукт: Потърсете дезинфектант за пране в магазин за домакински потреби или онлайн. Съществуват универсални варианти и такива, специално създадени за хора с чувствителна кожа.
    Добавете в пералнята: Следвайте инструкциите на опаковката, като обикновено дезинфектантът се добавя директно в отделението за перилен препарат или в специално отделение за добавки в пералнята.
    Перете нормално: Можете да перете както бяло, така и цветно пране. Дезинфектантът ще свърши своята работа и при ниски температури, което ще спести енергия и ще предпази деликатните тъкани от високата температура.

Предимства на дезинфектантите за пране:

Ефективна хигиена: Унищожават до 99.9% от бактериите и вирусите.

Защита на тъканите: Подходящи са за всякакви видове тъкани, включително памук, синтетика и деликатни материи.
Икономия на енергия: Позволяват пране на по-ниски температури, без да се компрометира хигиената.
Справяне с миризмите: Елиминират бактериите, причиняващи неприятни миризми.

Хубаво е да правите разлика между дезинфектанти за болнично пране и битови нужди. Включете и методите на стерилизация при болнично бельо. Каладър с екстри при хотелите.
Материи, които позволяват  температури на пране и гладене при бързо оборотно бельо и др.
Що се отнася до "всичко на 60 градуса" - Едва ли." Чичко Етикет" е водещ при поддръжка и рекламация. "Експериментите са за ваша сметка".
Дезинфектанът не се ли прибавя в отделениено за омекотител? При поседното изплакване пералнята го взима. Използвам дезинфектант на Denkmit: https://www.google.com/search?q=denkmit+%D0%B4%D0%B5%D0%B7%D0%B8 … --Jxc8P-ZK8sAE_39
Вие написахте, че се слага в отделението за основно пране и по този начин пере с дезинфектант колкото трае едно изпиране, без изплакване.
Използвам го предимно за дрехите на брат ми заради боксерките, които ги пускам заедно с дрехите му. Имаше гъбички и бактерия преди, уж се излекувал, но все пак слагам дезинфектант. Пера му дрехите на програма памук-1 час и 5 минути и 60 градуса.
За моите дрехи не слагам дезинфектант. Моите и неговите дрехи се перат отделно. Бикини не пера в пералнята. На ръка ги пера всеки ден и имам една стара центрафуга от едно време и с нея ги центрафугирам. Незаменима е. Дано не се счупи, че какво бих правила.без нея.

# 533
  • 1st floor
Nuxe Rêve de mie стикът или едно като медено шишенце ползвате?

# 534
Дезинфектанът не се ли прибавя в отделениено за омекотител? При поседното изплакване пералнята го взима. Използвам дезинфектант на Denkmit: https://www.google.com/search?q=denkmit+%D0%B4%D0%B5%D0%B7%D0%B8 … --Jxc8P-ZK8sAE_39
Вие написахте, че се слага в отделението за основно пране и по този начин пере с дезинфектант колкото трае едно изпиране, без изплакване.
Използвам го предимно за дрехите на брат ми заради боксерките, които ги пускам заедно с дрехите му. Имаше гъбички и бактерия преди, уж се излекувал, но все пак слагам дезинфектант. Пера му дрехите на програма памук-1 час и 5 минути и 60 градуса.
За моите дрехи не слагам дезинфектант. Моите и неговите дрехи се перат отделно. Бикини не пера в пералнята. На ръка ги пера всеки ден и имам една стара центрафуга от едно време и с нея ги центрафугирам. Незаменима е. Дано не се счупи, че какво бих правила.без нея.
Уточнил съм в т. 2,Добавете в пералнята: Налейте дезинфектанта директно в отделението за перилен препарат или в съответното отделение на пералнята, като следвате инструкциите на етикета.

# 535
Последните години сякаш от пералнята нищо не ми се е свивало, въпреки високия градус. Виж, сушилнята е друга история 😃 тя ми е свила повече дрехи, особено пък детските най-редовно, но купувам от Пепко и Синсей предимно, та не са топ качество, може и заради това да е

# 536
Използвам кърпички и за бяло и за цветно пране. Скоро купих промоционалната кутия на ДМ за цветно. За бяло също от там купих.
Бели тениски и блузи пера на 40 гр. понякога слагам със тях и някоя светла тениска, жълта примерно. Откакто пера с  праха за бяло на ДМ и с кърпички няма посивяла бяла тениска. Това целях , доволна съм от резултата. Кратки програми не ползвам, защото съм чела, че може да са причина за посивяване/ пожълтяване на бялото пране.
Спално бельо, хавлии и бельо пера на 60 гр пак с прах за бяло.

# 537
От оня Декмит с кутията като пералня доволни ли сте?

# 538
  • София
Nuxe Rêve de mie стикът или едно като медено шишенце ползвате?
Бурканче

# 539
  • пустинята Гоби
От оня Декмит с кутията като пералня доволни ли сте?
Аз да. Изпира добре и мирише приятно, ненатрапчиво.

Общи условия

Активация на акаунт