Моля, помогнете, мами! Онихолиза...

• 572
  • 3
  •   1
Отговори
  • Somewhere over the Rainbow
Здравейте, мами! Моля за помощ: сънът ми има онихолиза на двата палеца на краката. Отлепят му се ноктите и има жълто петънце на единия нокът. Вече няколко месеца се лутаме: при трима лекари е бил, двама от които му изписват лекарства против гъбички по ноктите, а третият (уважаван дерматолог в града ни) му прави посявка и му показва, че няма гъбички. Той му постави диагноза онихолиза и му препоръча да отиде на медицински педикюр, където да изрежат отлепените учатъци и да му покажат как да се грижи за тях. И нищо повече, освен съвети за добра хигиена (за да не се развият гъбички) и рационално хранене. Наистина ли е достатъчно това? Има ли някой, който се е излекувал и как? И дали можете да ми препоръчате специалист в Пловдив или София, който е тясно специализиран в заболявания по ноктите? Да добавя само, че скоро си прави профилактични кръвни изследвания и няма отклонения от нормите, с изключение на леко повишен холестерол.

# 1
От походка, обувки...и аз ходя на медицински педикюр, дала ми е и един мехлем, и след баня да капя прополис за подсушаване,нищо друго не пипам,тя изрязва когато е нужно, лятото ми минава като съм с чехли, но особено след планина, преходи, цъфват. Трябва да се поддържа да не хване гъбички.

# 2
# 3
Здравейте, мами! Моля за помощ: сънът ми има онихолиза на двата палеца на краката. Отлепят му се ноктите и има жълто петънце на единия нокът. Вече няколко месеца се лутаме: при трима лекари е бил, двама от които му изписват лекарства против гъбички по ноктите, а третият (уважаван дерматолог в града ни) му прави посявка и му показва, че няма гъбички. Той му постави диагноза онихолиза и му препоръча да отиде на медицински педикюр, където да изрежат отлепените учатъци и да му покажат как да се грижи за тях. И нищо повече, освен съвети за добра хигиена (за да не се развият гъбички) и рационално хранене. Наистина ли е достатъчно това? Има ли някой, който се е излекувал и как? И дали можете да ми препоръчате специалист в Пловдив или София, който е тясно специализиран в заболявания по ноктите? Да добавя само, че скоро си прави профилактични кръвни изследвания и няма отклонения от нормите, с изключение на леко повишен холестерол.
Получава се и от неудобни обувки. Ралица Николова е доста тясно специализирана в медицинския педикюр и показва впечатляващи резултати от работата си с тежки случаи. Преди време се бях свързала с нея по повод същия проблем, причинен от неудобна обувка, но на показалеца. Тогава нямаше час за поне месец напред и действително успях да реша проблема си сама в това време. Мисля, че салонът се намира някъде в жк.Красно село.
В никакъв случай не препоръчвам самолечението, но ще споделя какво на мен ми помогна и може би ще овладее положението, поне докато стигнете до специалист. Изрязах възможно най-дълбоко цялата отлепена част от нокътя с дезинфекцирани инструменти, като гледах да отстраня всичко меко и по-чупливо от нокътя. Реално тази част е засегната, не се усеща болка и трябва да се премахне, за да може нокътят отново да се залепи за нокътното легло и да расте нормално. След това нанасях противогъбичен лак редовно, докато не израсна напълно, за да предотвратя развитието на гъбички.
Не знам дали съм имала късмет, или просто съумях да обработя добре нокътя, но към момента е напълно здрав и добре прикрепен към нокътното легло. Въпреки това, силно препоръчвам да се насочите към специалист, който да извърши процедурата🙂

Общи условия

Активация на акаунт