Априлски бебчета 2025- тема 3

• 19 109
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Варненските мами при кой ортопед заведохте бебчетата на 6-месечния преглед?

Аз я заведох при д-р Марин Маринов, в МЦ Младост.

# 631
А защо водите бебчетата на втори преглед при ортопед? Това задължително ли е или на първия преглед в началото са казали да се отиде отново? На нас ни каза, че няма нужда да се виждаме отново и обясни как да седи и да ходи, какви обувки да взимаме и че трябва основно да е бос.

# 632
На нас ни направиха ехография на ставите и ако не бъркам и на гръбначният стълб. Просто при Фурлакис всичко е на турбо режим и аз вече не помня какво точно правехме. И ако всичко е наред детето може да стои седнало. Поне аз това разбрах. И според физиотерапевтките ни този преглед е задължителен.

# 633
Аз предния път си изпросих направление от педиатъра, но по принцип явно не е точно задължителен и могат да ти откажат. Ходихме при Гецов, не е споменавал да се виждаме пак. Приятелка пък бяха при Колев и знам, че към шестия месец пак има нещо като профилактичен преглед, за ковто той също им е казал.... Този път не съм искала направление и се чудя...

# 634
Трябва да дадат напрвление за ортопед за 6 м, задължително е. В е-здраве има една секция Здраве (средната иконка в долната част на екрана) - Дългосрочна грижа. Там има всичко задължително, за което трябва да дават направление. В нашите профили има същото, описани со всички профилактики, които да си правим. В този ред на мисли, кога е редно да се отиде на мамограф след раждането?

# 635
На мен Атанасова ми каза 3 месеца след спиране на кърмене. Аз още се мотая.

Иначе на мен не ми дадоха направление за ортопед на малката. Платих си прегледа.

# 636
Мянуна, благодаря, това е доста полезна информация. Аз там обаче не виждам ортопедичен преглед. Да не бъркаш с ехографията на коремните органи?

Някой знае ли какво значи, че направлението е изтеглено?
Имахме направление за ехография до 30.10 и сега е сменено с тякъв статус...

# 637
Не е задължителен според мен и могат да го откажат. Ортопедът, при който ходим, е без направление.  Нашият доктор ни обясни, че трябва да се направи ехография за вкостяване на тазобедрените стави на 6 месец, за да няма проблем при сядането.  При Ани беше започнала вкостяване още от 3 месец. След това е чак след стабилно прохождане, за да се види дали стъпва правилно.

# 638
Мянуна, благодаря, това е доста полезна информация. Аз там обаче не виждам ортопедичен преглед. Да не бъркаш с ехографията на коремните органи?
Има, има, ултразвук на стави, точно това вкостяване се проверява. Не че сме ползвали, но са длъжни на дадат, и лл ни го каза, но вече така или иначе сме тръгнали при Фурлакис и й го отказах.

# 639
Много благодаря, не съм догледала, наистина го има. Интересно защо не ни го пусна ЛЛ, а пусна кръв и ехогеафия коремни органи само.

# 640
Звезди и ние сме при Гецов, сега ще запазим час за 7-ми. В края на 6-ти месец е, тя си седи стабилно вече. Нашата педиатърка не дава направление за ортопед. И тя каза, че е по нейна преценка.
Направих си думата за офталмолог, пак ме отряза. Та, ще я видим на частно.
Мануна, благодаря, ще проверим в е-здраве. За какво да си търсим правата. Не искам да се карам с лекарката или да й настоявам аз. Не обичам подобни отношения, но като й кажем, че сме видели в е-здраве какво е задължително, да се промени малко.

# 641
И аз се дразня, че не дават направления. Хайде, ние може би сме в графата нахални, че искаме за физиотерапия и то за почти всеки месец, но в крайна сметка не е по мое желание. Вчера бяхме при ЛЛ и пак и исках, но каза че до следващият час имало време. Но ако не ми даде ще плащам, няма какво да направя. Наддала е 250грама за последният месец. Още нямаме 7кг. Добре е. Каза да започвам с жълтък през ден. След 2 седмици с месо, но бяло. Телешкото след месец.

Днес минахме и през изложението на Бебемания. Др. Владимирова беше там. Поговорихме си малко. Симпатична жена и на живо.

# 642
Много, ама много мразя някой да не си върши работата, да злоупотребява, и да се възползва. Това са бебета, за Бога, какво им пречи да дават направления и просто да си вършат работата. За децата няма лимит на направленията също така. Голямо куче съм като стане дума за справедливост.
Намерих нови пюрета, био, испански - Smileat, в едно магазинче на Шипка. Имат и онлайн магазин foodfolie.bg

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 17:29 от Мануна

# 643
И на нашия педиатър му се свиди. Когато на 2-рия месец попитах за ортопед каза, че нямаме нужда и когато трябва  ще ни даде. На следващия преглед ще попитам още веднъж и ако пак ме отреже, ще си платя прегледа. И аз се водя по прегледите в Е-Здраве.

Благодаря на rozi4ka222 за препоръката!

# 644
Здравейте.
Днес пуснахме кръвна картина и виждам че еозинофилни гранулоцити са завишени норма 0.5-5 нашите са 6.6 .
Някой има ли представа от какво може да са завишени? Пише уж от алергия, някакви паразити, но не е проявявала някакви признаци на алергия.

Общи условия

Активация на акаунт