Априлски бебчета 2025- тема 3

• 19 115
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, помня с каката много обичаше мляко с бисквити, но не помня кога и как се даваха, давате ли, никъде в схемите не виждам? Гледах на Пласмон натрошени, без глутенови бисквитки, тя много ги обичаше.

# 616
Звездичке, така и правя, но пак се хвърлят по 30 грама пюре, ако е смес с месо. Просто щеше да е много по-удобно бурканчетата за 6+ месеца да са от 160 грама, тези 7+ от 170 грама, 8+ 180гр., 9+ 190гр. и от 10+ вече по 200гр. Така или иначе консистенцията им също е съобразена със съответната възраст. Може някой ден и такива пюренца да видим на пазара. Аз съм срещала от 80, 125, 130, 190, 200 и 220гр. Чакам да намалят Бейби био, иначе и малките на Хип стават, които да смесвам с по 30-40гр. месна заготовка.

# 617
Момичетата, които кърмите и захранвате вече, по колко ядат вашите деца?
Ради повече от 100 гр на хранене с мъка яде, но аз се замислих, че тя и при сучене не яде повече от 120-150 мл.

И моето бебче изяжда със зор едно малко бурканче 120 гр.

Кактус, честита Месечинка, даже зъбчета Св виждат 🥰 ние още нямаме. Голям юнак си имате, нашата девойка на 7м и 5 дена е 7,600кг

За занимания, пея песнички редовно и много обича игрки тип пиано. Също топчета, в комплекта на кошарата има 5, голяма игра е с тях, все ги гони и ги хваща в ръка и удря едно в друго. Книжки с опашки харесва да гризе.

# 618
Може би са такива разфасовки, за да има и за фира 😀 Шегувам се. Иначе и аз не съм фен на изхвърлянето на храна. Зеленчуковите пюрета аз мога да ги дояждам, макар че не са вкусни, но другите няма шанс. За телешкият колаген пък също е до 48 часа след отваряне. Ще върна вечерята само от мисълта да го подуша, пък да не говорим за пиене. Имате ли на идея за по-малки разфасовки или алтернатива?

За играчките, от Емаг бях взела това чудо, но е ужасно побъркващо и не го ползваме особено. Движи се доста хаотично и доста трака по ламината и я плаши за момента.
Скрит текст:
Скоро взех тези топчета от Shein и са много сладки. Твърди са и не може да се хващат с една ръка. Играе си с тях, бягат и постоянно, но няма желание да ги преследва. Не дрънкат обаче.
Скрит текст:
Вече започва да седи повече време самостоятелно и скоро може да извадя тази играчка
Скрит текст:
Съмняваме да и е интересна все още, защото се чуди какво да изяде. Тези венци продължават да я побъркват, но зъбчета няма.

Иначе съм харесала още играчки, но за някои ще чакам и Black Friday.

# 619
Sande4, много ти благодаря 🥰 Супер ти е девойката ❤️ Иначе и моят господин все го дразнят венците и май до другата месечинка ще пробие зъбче и отгоре. Може ли да ми снимаш топките и играчките тип пиано 🤗 Аз му пея на моя сладур, но не всеки ден, ще си взема забележка 😁 Иначе всеки ден пускам песнички. Сега е много доволен от фотьойла си, който му поръчах 😃 Харесва си и бебешките книжки, а за месечинката му подариха и известното кученце на Фишър, което също го забавлява. Най-любимата му играчка се оказа кухненската ролка....поне 20 минути я буташе да пада и се заливаше от смях 🤣 накрая вуйчо му се шегува, че повече се забавлява с хартията, отколкото с кученцето. За първи път се смееше толкова продължително.
Дарин си пълзи в кръг, напред, назад, но започна да се надига на четири крака(на колене) и да се клати на едно място, хаха.
Любимата му дума в момента е "де де" и по цял ден си де-досва 🤣
Луничке, благодаря ти за предложенията 🥰
Ще се радвам на още идеи ❤️
Скрит текст:

# 620
На пюрео са но 160. На присон са 2х 80.
За други не се сещам.

Много сладки неща ще им взели. Ние ще направим едно прочистване и може да купим някакви неща.
Радост продължава супер категорично да отказва да стои по корем. Завърта се обратно веднага и това е. Няма играчки, няма нищо, което да я вдъхнови...

За пюретата - аз си ги хапвам. Правя много крем супи вкъщи и някои изсипвам в супите, други директно с лъжицата. Нищо не се хаби 😆

Луничке, ти беше вегетарианка?
Телешкото ми беше много тегаво през бременността и сега продължава да ми е гадно, но костен бульон си пия с кеф и сега, като става хладно, пак ще подновя всяка вечер.

Поздрави от есенна Витоша Simple Smile

# 621
Стоунче, Ако мислиш, че имате нужда можеш да видиш Тино или друг кинезитерапевт за идеи. Ако ЛЛ ви даде направление може да отидеш при Байчева и по ЗК да минете на курс от 5 физиотерапии при някои от терапевтите, с които работи. Те работят основно с бебета. Всеки месец може да си взимаме направления, но ако нямаме нужда тези 5 посещения ги разпределяме в няколко месеца. Ние по този начин действаме. Болницата е близо до Билата в Лагера.

За месото - хич не го долюбвам, а понякога от миризмата му започвам да връщам храна. Не знам какво се случи в един момент и от къде дойде тази непоносимост. Пила съм колаген на хапчета и на ампули, но често е наблъскан с какво ли не и не се усеща другият вкус. От известно време си взимам рибен колаген, защото риба и морски дарове ям. Освен на таткото да го пробутвам не знам. Другата опция е на бабата, но тя живее в друг град.

Иначе за играчки съм харесала следните:
Скрит текст:
Ето в този сайт има готови кутии, но не съм пазарувала от него:
https://littlebee.bg/collections/1-2-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0 … D0%B5%D1%86%D0%B0

Някои от играчките ги има в shein и предполагам и temu. Иначе си взех ето тази книга , но все още не съм я започнала.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 09:51 от Пълнолуние

# 622
Това е едното пиано, другото е от активната гимнастика, него го свалих https://www.google.com/search?q=%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%B3%D … 6CTxc8PgduziA8_32

Също и едно музикално телефонче взехме (на което пише 3+)
Играе си и с кутията от бибероните, оставям й един биберон вътре да трака.

# 623
От вчера и ние сме 6+. Имаме две зъбчета, не се виждат толкова като на Кактус нейния, но са излезли с два , три дни разлика един след друг. Не можем да пълзим,  само се върти в кръг и си лапа ръцете. Опитва се да се придвижи до някоя играчка, но не може и се ядосва. За сядането, само като го придържаме.
Ще освобождавам час при Фурлакис за понеделник 27.10. Ако някой иска да ми пише.
Не можем да пътуваме тогава, записах час за 10 11.

# 624
Вече сядаме и се задържаме без да я държа, тя се сеща да се хване за нещо и така стои. Хваща се с едната ръка, а с другата играе. Обича да гледа играчките, хората, всичко. Като види входната врата и започва голям възторг. Иначе я облягам на възглавниците, когато сме си вкъщи. На 6 месеца и половина е вече.

И аз се чудя с какво да я занимавам, хареса ми това с чекмеджето и с фигурките. Благодаря за идеите. Заглежда се по книги също. Ама ги изяжда направо, баба й онзи ден реши да й даде една, веднага се почна гризане.

И ние имаме две зъбчета, но само излезли леко, не са толкова големи като бебчето на Кактус. Страхотна торта сте избрали, да ти е много здрав Дарин.

Мисля вече и месото да вкарам в менюто. И аз по едно време ми се гадеше от месото, преди бременността. Имах проблем и с яйцата. Само мисълта за тях и ми се гадеше. Исках само постни неща. Но по време на бременността моята АГ каза, месо и краставици. И някак си това мина. Един месец до раждането само на месо и краставици бях. После няколко месеца след раждането само това исках да ям. Постепенно вкарах и други храни. И естествено качих доста кг. Сега започвам да ги свалям вече.

# 625
Мики, много ти благодаря 😍

# 626
Варненските мами при кой ортопед заведохте бебчетата на 6-месечния преглед?

# 627
Ходихме днес до Джъмбо и купих много готини коледни  рамки за снимки, взех за подарък на бабите. Също и като украса за елха с място за снимка. Излизаха ми реклами онлайн за рамки по 30 лева, че даже до 60 лева имаше.
То може и предни години да е имало, не съм ги забелязвала.

# 628
Момичета, имам въпрос относно кашите Simple Smile
Тези от вас, които кърмят, как приготвяте каша и коя каша харесват вашите бебчета? Педиатърът ми препоръча вече да му давам на бебока следобяд каша, но не успявам да изцедя винаги кърма, за да я приготвя така. А от адаптираното мляко за втори път вече повръща и не ми се ще да я правя така... 
Днес пробвахме една био каша от просо на dm bio, но я направих с адаптирано мляко и пак повърна след това..

# 629
Аз съм приготвила кашите, но още не сме започнали. Ще ги правя с вода. Отказвам да се цедя.

Общи условия

Активация на акаунт