Априлски бебчета 2025- тема 3

• 19 117
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Напоследък изяждането на цяла порция пюре ни затруднява, но днес явно и самият избор на пюре беше кофти.
Заешко с картоф и див копър на хипп. Явно заради картофа е доста лепкаво и трудно за преглъщане. Дори изплю/върна някаква част, което досега не се е случвало.

# 601
Вие как разбирате колко е изяло детето, защото не малка част от пюрето отива по лигавник, стол и тн. Чудя се как да го записвам колко е изяла.

Вчера яде картоф и пащърнак. Днес картоф и тиквичка, но не и хареса особено. Сложих  тиква, но пак едвам го изяде.

Иначе говорех с физиотерапевтката ни за отказа да пълзи напред. Каза, че е съвсем нормално. Някои бебета се въртят , други пълзят назад, всяко си имало свой предпочитан начин. Някои бебета пък прохождали и започвали да лазят тогава. Накратко всяко с номера си 😀

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 16:09 от Пълнолуние

# 602
Фурлакис обясни, че не е хубаво да се проходи, преди да се пролази, защото  лазенето било естествен процес, който е необходим за развитието на двете полукълба на мозъка (лява ръчичка-десен крак), поне той така го обясни.
Някой питаше за matching outfits - в Next са пуснали цяла серия коледни 😊

# 603
Аз направо съм проходила без да лазя, хич ме няма в координацията 😀
И на един колега синът му първо е прходил, но като пада няма рефлекса да си сложи ръцете да се спре и постоянно бил разкървавен.
Свекърва ми казваше пък за дъщеря й, че все назад е пълзяла.
 И моето бебче много ги плюе и бута пюретата, колкото изяде, толкова, няма как да меря и да го мисля толкова. За един месец е наддала 500 гр, личната каза, че е добре и че е нормално особено кърмено бебе да не хапва много пюрета.
Запазих час за коледна фотосесия, ще разгледам дрешките, мерси Мануна 😊

# 604
Нашата засега се върти и тръгва назад в повечето случаи, дразни се, че не достига всичко. Обръща се, върти се, намира начин да достигне целта. Онзи ден я видях, направи малък опит и напред.
Моят племенник мисля, че проходи направо. Всяко дете е различно, но да има естествени процеси, които не е добре да се прескачат, но какво може да се направи, не може насила да го накараш да направи нещо.
Ние също имаме проблем с пюретата, аз много настоявам бутам в устата, и някъде по средата на храненето се предава и само отваря уста, само и само да се приключи тази мъка. Гълта и отваря, не знам дали няма да й създам някаква травма за храненето. Ама така се амбицирам, че не го мисля на момента, само и само да изяде пюрето, пея, говоря, показвам как да отвори уста. После ми става гузно. Ама не ми се хвърля, все едно хвърлям пари на вятъра. Особено сега всичко поскъпва, и започва да ми се свиди доста.
Аз слагам 170 гр, и така знам, че е изяла 155-160 г, все пак колко да падне отвън - 10-15 гр., не повече.

# 605
Мисля, че в порцията се очаква, че част от пюрето няма да иде в тумбачето. Simple Smile но така или иначе казват, че не е проблем да не си изяжда всичко до годинка и тия количества са някакъв ориентир, но никъде не е доказано, че трябва да изяде толкова, за да е ок.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 14:42 от zvezdait

# 606
Ако не забравя ще питам и ЛЛ утре, че сме при нея за мерки. Да видим какво ще каже и за ПКК и урината. Преди няколко дни я сложих на кантара и показваше 6,8кг. И май ще сме качили само 200-300 грама. Но нашият кантар не я побира и може и да не я мерим правилно.

Аз много искам да пролази и с физиотерапевтката работим над това. Правим упражнения, показваме и как да стои, как да седи, как да се изправя и да седне, лазене  и тн. Според нея децата са толкова изобретателни, че сами си решават как дадено нещо ще го постигнат. Самата тя казва, че нашата е много голям инат и да очакваме изненади. Каквото можем правим, за да минем по правилният път, но в действителност не мога да я накарам да направи каквото не иска. Поне още не съм намерила начина Simple Smile

# 607
Давате ли банан на вашите мъници? Гледам, ако направя по-рано почернява, а не винаги мога на момента да пасирам и да дам. Според вас , да давам ли или да не давам?

# 608
Аз още не и давам, но бих напъхала банан в бибероната за плодове и да ближе Grinning Предполагам вече може да им се дава така. Макар, че още нямаме зъбчета.

# 609
Моят господин много обича банан в биберон 🤗 По време на хранене доста си омазва устичката, но като цяло нямаме загуба по лигавника, всичко отива в устата 😁 Иска се време, а и зависи дали и на детето му е вкусно. Аз съм благодарна, че моят господин до сега яде повечето неща. Днес големи сметки паднаха колко заготивка от пуйка(30%) да сложа и колко зеленчуково пюре, за да има краен обем 160гр. и да не надхвърлям %-тите месо. Накрая ми омръзна да го мисля и сложих 30гр. заготовка и 130гр. зеленчуци, но беше редичко и добавих 1м.л. АМ, също и олио Холе. От следващия път ще слагам по 40 грама заготовка от бурканче 80гр. Само се чудя дали утре пак да дам от тази заготовка или да сваря яйце. Така ще станат два дни с месо и един с жълтък. Иначе първото месо му беше пуешко със сладка царевица и картофено пюре на Хип.

# 610
Банан съм давала на готово пюре точно поради тази причина. В готовите пюретаима лимон, за да не се разваля и не е уау, но заради пустите калории.
Ние бяхме на консултация на 21 - нашата мома е качила около 280 гр, пораснала е с 2 см и вече е 67 см.  Вече е 6600 гр.
Лекарката каза, ако продължи да намаля мл АМ да започвам с попара, глутен и риба поетапно от 7 месец и да бутам АМ във всичко...
Кактус, не е добре жълтък и месо - ще се претовари. Направих тази грешка и върна малката няколко пъти. По-добре повече заготовка, но не и в деня с жълтък.

# 611
Гери, радвам се, че наддава 🥰 Браво на момичето 🤗
Аз имах предвид да давам в два поредни дни месо и на третия жълтък 😁 По принцип смятах да редувам ден с месо и ден с жълтък, но ми е малко сложно, защото ще се изхвърля доста.....не знам защо няма готови месно-зеленчукови пюрета от 160 грама за 6+ месеца 😅 щеше да е много удобно.
Аз днес теглих господина рано сутринта гладен и със сменен памперс 9,150-9,200кг., 73см. За 27-28 дни е качил 500гр. и 2 см. Предполагам, че всичко е наред 🤗 Иначе на 30-ти сме на преглед и ваксина.
Имате ли снимки от месечинките и какви костюмчета сте избрали за коледната фотосесия? Аз още се чудя какво да поръчам като дрешки 🥰 Това беше неговата тортичка 🤗
Скрит текст:

# 612
Просто ползвай 160 грама от 190-грамовото пюре?

С какво забавлявате бебоците? След гостито при баба и дядо миналата седмица установих, че скуката ни е голям проблем.

# 613
Момичетата, които кърмите и захранвате вече, по колко ядат вашите деца?
Ради повече от 100 гр на хранене с мъка яде, но аз се замислих, че тя и при сучене не яде повече от 120-150 мл.

# 614

Такъв тип играчки, които се движат и свирят са му много интересни на нашия господин.
В дм са пуснали кърпички бебо на 50% с бебешкия бонус и всякакви намаления на пюрета.

Общи условия

Активация на акаунт