Априлски бебчета 2025- тема 3

• 19 119
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте и от мен! Отдавна не съм се включвала. При нас също приключенията вървят в пълна сила.😅
Не бих го нарекла хиперактивен, защото това е състояние, НО е много активен- не се спира диването и на сън.😂
Пропълзя и вече зор ходя до тоалетна.. постоянко го вардя да не отнесе някой ръб, да не е на студения паркет.. и тн.
Отделно е в мрън фаза и бързо става недоволен и си го показва явно- има дни в коитп от сутрин до вечер мрънка недоволен (за щастие все по-рядко)🤯.😅😂😂
Иначе сме на 10ти ден от захранването (почнахме при навършен 6ти месец) за сега си хапва всичкл с желание. Достигнали сме  около 110-20гр.
Днес за първи път му дадох по-гъста консистеция (пащърнак с картоф) и му беше много странна- даже с ръчичка като я пипаше правеше гримаси, та му добавих 20мл кърма и се изяде сладко-сладко.

# 586
Аз мрънкам на моя мъж за фотосесия навън (има роднина професионален фотограф), ама все не остава време да му пише да се уговорим. Искам и коледна фотосесия, ама и за там има претенции и накрая ще останем без Sad
все се каня да изкараме някакви снимки, но все забравям да отделя.

# 587
Аз вкарах пълна порция каша за няколко дни, мисля че за 5, много му хареса и плачеше за още. Все още не добавям плодово пюре, но следващата седмица ще пробвам. По колко грама слагате в порция каша от 150 гр.?  
Не съм си върнала формата от преди да забременея и аз имам още 4-5 килограма, но пък и не съм първа младост, та по-трудно стават нещата.
Не сме празнували месечинки досега, но пък ми се иска и ние да направим една фотосесия за Коледа.

# 588
В Next има готини My first Christmas неща, боди, пантофки, доста подходящи ми се струват за Коледна фотосесия. Аз поръчвам онлайн, в магазините им единственото хубаво е, че имат cash back всеки месец, обаче разнообразието е много малко на фона на официалния сайт.

# 589
Идвам да доложа, че макар Пюрео да са вкусни, красиви и с перфектната консистенция, Радост отказва да ги яде... Мисля, че са й прекалено гъсти, след всичките почти течни пюрета, които й дадохме, което си е брутален автогол, защото аз  въобще не исках да я храним с пюрета, като начало Sad
Обаче вчера пекох пилето си от Ливади и й дадох кокала от бутчето - няма такъв кеф Simple Smile)

# 590
Последните 2 дни и дадох броколи. Вчера беше със сладък картоф, който обожава, а днес с тиквичка. Днес обаче дадох пюрето от броколи на Plasmon и стана доста течна консистенция и стана мазаляк. Имаше пюре навсякъде. Яде и броколи поне за сега. Имам чувството, че и чинията ще изяде. С водата още сме назад.

От 13:30 имаше webinar за двигателното развитие на бебето с остеопата Тино. Имаше интересни неща, но не успях да чуя всичко, че малката обожава да вика. Чакам да пуснат линк и ще го добавя в поста, ако някой иска да го гледа.

Нашата не иска и не иска да пълзи. Седи си по корем, мести се в кръг с ръцете, но не и напред.  Утре ще видя какво ще правим с физиотерапевтката.

# 591
Пълнолуние, не е ли рано за пълзене? Нашата още не е заставала на 4 крака и не седи по много.

# 592
Имам предвид, когато е по корем да прави опити за изтласкване напред, т.е. като пълзене. Когато е по корем с ръцете успява да се върти по часовниковата стрелка или да се изтласква назад, но напред не иска и не иска. Слагах играчки, подпирах крачета и не и не. Забива нос в килима и започва див рев.

На днешната лекция споменаха, че вече би трябвало да го може или да прави опити. Според Тино има определени периоди, през които дадено умение се учи. По трудно става, когато се изпусне този период. Добре е да следим развитието на бебето и ако дадено нещо се забави, то да се види дали да не се включат упражнения или да се направи друга промяна, която да подпомогне развитието на това умение.

Ще питам нашата физиотерапевтка дали да не включим упражнения, ако е нужно или просто съм психясала. Просто на предното посещение като видя, че пак криви главата и не иска да си ползва ръцете и малко се притесних. Държеше я за краката и я пуска с главата на долу и по принцип трябва да имат рефлекс и да сложат ръцете на пода, но нашата не. Забива глава. Иначе за седене не може още. Понякога се задържа за по няколко секунди, но ние разрешение да седим повече време седнали имаме от 1 седмица. Започнах да я хващам по друг начин, като тръгне да пада, за да може да се научи да си ползва ръцете. Иначе за седене на колена и ръце не може още. Слагам я в тази поза и тя си ляга на килима.

# 593
Луничке, при вас ще е подходящо ли да ходите на КиндиРу?

# 594
Бях ги забравила Кинди Ру. Благодаря ти, че ми напомни за тях. Вие май ходихте или бъркам?

До колкото разбирам се плащат 11 урока по 39лв. Но ако не и хареса … аз трябва да ходя да лазя 😀 Ще им звънна да ги питам дали имат единични посещения за проба.

BTW  този петък до неделя има изложение в Експото.

А като сменят времето ще трябва да ставам в 5:30 😀

# 595
Ходим, много е хубаво, "треньорката" е чудесна, обръща внимание на всички. Сега се "учим" да пълзим. Аз съм платила цял семестър, но съм почти сигурна, че може индивидуално посещение. Настоящия срок е до края на месеца.

# 596
Пълнолуние, а пробвала ли си да й сложиш легенче с вода да си ползва ръчичките? Ти в същото време я държиш на коленете си.
Нашата напредна така, само че не с легенче , а с едно музикално пиано от каката. Имаме килими почти навсякъде и ме е страх.

# 597
Момичета искам да Ви споделя една рецепта за малките ни бебоци, тази вечер се вдъхнових😂. Моето зверче много харесва едни кремчета на хип с бисквити, банан и ябълка, ще прикача снимка…Но исках да направя по здравословна версия на това “кремче”. Та Ви давам една идея, на който му хареса😆
Направих каша Царевица с вода
На уреда за пюре на пара “сготвих” една обелена био😆ябълка, после добавих един банан и готова каша. Блендирах и стана много вкусно “кремче” за закуска или следобедна. Мерси, че ме изчетохте с глупостите ми. 😅

# 598
Пускам записа от webinar-a, който ще може да бъде гледан до 31 октомври:

https://www.spokoinamama.bg/events/recordings/dvigatelno-razviti … -na-bebeto-oct-25

Мануна, благодаря ти. Другата седмица мисля да ги посетим, ако имат свободни места, че точно тази ни се засича часът с физиотерапевтката. Надявам се поне в КиндиРу да се поотпусне малко, че като види чужди хора около нея и започва да плаче. Не знам дали при вас се получава така. Просто и трябва малко време за адаптация.

# 599
Около 5-6-7 бебенца е групата, ако някой плаче, обикновено е накрая, когато вече са много изморени. През цялото време се гушкаме и равин упражнения заедно, така че като е в мама, няма тревога. Ще й хареса😊
Момичета, имам един въпрос за кашите, аз питах и в темата за захранването, ама нямам отговор - искам да му дам каша Мамуко, струват ми се най-качествени. Но се варят във вода, т.е. като му дам такава каша, трябва ли после и пълна порция мляко? Или да добавя нещо друго, за да е пълноценно хранене? И на колко грама каша може да се счита, че едно хранене е заместено?

Общи условия

Активация на акаунт