Априлски бебчета 2025- тема 3

• 19 104
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Аз вчера за първи път й направих чиста оризова каша, в началото уж я хареса, после почна да се дърпа и да прави позиви за повръщане. Купила съм и с банан, днес ще пробвам. Взех и царевична и елда.
За днес й направих и едно многокомпонентно пюренце - половин чушка, много малко лук, половин тиквичка, малко сладък картоф, една четвърт жълтък и малко олио на Холе. Стана много вкусно, ще видим дали ще й хареса на обяд.
Вече редувам един ден месо, един ден  жълтък. Започнах с пилешко.
Гери и нашата обича гладко пюрирани каши, почва да се дави, ако има парченце. Онзи ден, й правих пюре от тиква, ама не всичко беше успяло да се пасира. Имаше едно две парченца, че се наложи да бъркам в устата и в гърлото. За щастие бързо успях да го извадя. С нокти съм, което не се приема много добре от майките около мен. Но в случая благодарение на тях успях бързо да издърпам парченцата без да я одраскам.
Все пак мисля сега да ги намаля значително.

# 661
Момичета, има страхотни бебешки дрешки в Лидл 🤗 Взех термоклинчета, дънки, ромпър, комплект боди с клинче и комплект от три бодита с дълъг ръкав(тях умишлено взех в размер 86, който се води 12-24м., защото бодитата 74-80 в момента са ни точно и даже леко тръгват да опъват и няма да издържат до годинката 😅....).

ПП аз съм купила каша на Хумана с елда, царевица и ябълка 🤗

# 662
Благодаря за информацията, Кактус. Ще отидем и ние да ги видим и да си изберем нещо.
Днес кашата с ориз и банан се хареса много. На töpfer e. Както и обедното пюренце много се хареса. Утре мисля да добавя и магданоз, за повече вкус към пюрето, да видим дали ще се хареса. Продукти за пюрето - 🥔, 🥕, лук, чушка и магданоз.
Да попитам вие как си правите графика за храненето. Преди при нас беше на 2.30, но сега вече издържа и 4 часа без да търси. Предполагам е заради въведените пюрета и каши. Като все още имаме поне едно нощно хранене. И се получава: 8.30-9 , на обяд 12-12.30; следобед 16.00 ч, и последно към 20.00 ч., но... не стига и се буди през нощта. Къде бъркам?

# 663
Мисля, че вечер се очаква да са две храненията и със сигурност общо поне 5, ама и аз нещо не мога да си го представя.
Но пак си добре, при нас нощните будения продължават да са на всеки час-час и половина и да се успокоява само с гърда в повечето случаи...

# 664
Да и при нас се буди на час, вчера спа от 2 до 5 само. Не се издържа с будуването, но няма как. Най-вероятно зъбките я събуждат, понякога коремчето я буди. Все има нещо. Но вечер ляга към 20.00-20.30 след като хапне. Спи до 12, и после почва да се буди на час. Ще видим днес как ще е. Със сигурност и там бъркам някъде. От скоро правим само две дремки през деня, дълги. Спи от 10 до 12, после се буди, хапва и към 14.00 до 16.00 спи. Пробвах и с по-малки дремки, но става прекалено раздразнителна. Няколко дни сме на този режим и е много спокойна. Поне спря непрекъснато да мрънка. Заиграва се. Гледа си играчките. Слуша музика. И малко отдих имаме. Тъкмо да сготвя и да свърша нещо спокойно.

# 665
Днес и дадох пащърнак и карфиол. Не знам вашите деца как ядат, но нашата е голямо прасе. Плюе пюре, бърка си в устата и вади пюре, яде стола, омазва стола.... Опитвам се да не се изнервям, но е трудно.

От моркова пък се боядиса бибероната на едното шише и дръжките, която тя много държи да гризе. Чашата за вода я ползва да си чеше венеца и плюе водата.

Иначе нашата яде на 3-4 часа. Имаме няколко хранения по 170АМ. Средно на ден яде 600-940мл. АМ. При нас много често яде 2 пъти през нощта. И това стана, от както венците започнаха да я дразнят много. Сега ще пускам поръчка за ново гелче на Frezyderm.

За фотосесията мислим да сме с едноцветни дрешки, нищо коледно. Семпло. Гледах сайта на Next, но не ми се дават толкова пари за една снимка по пижами вкъщи. Бях и поръчала един плетен гащеризон на Next за фотосесията, но ми се вижда уголемен. Май повечето неща са им уголемени. А съм и поръчала и няколко неща за лятото на Next. Но поне са рокли.

Иначе за месото, аз от 10 години не съм му любител, не е от бременността. Просто миризмата на месо ми стана непоносима. След 2 седмици ще видим малката как ще реагира.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 18:02 от Пълнолуние

# 666
Същата кочина е и при нас Simple Smile Аз я оставям да бърка по чинията, но странното е, че при все че всичко пъха в устата си, ръцете омазани с пюре - никога! Не меря и броя храненията, но винаги имаме едно нощно към 230-330.
Да ви кажа как само сърба рибеното масло - аз мислех, че ще имам драма как да ще го давам - пие си го от лъжицата директно и я облизва даже Simple Smile

Вече въведохме доста зеленчуци, пиле, телешко, пуйка, агнешко и жълтък. Утре ще вкарам зайче, макар да имам задръжки по въпроса и после рибка до края на седмицата. От другата започваме и с кашите.

# 667
Ние се цапаме много, иска да бърка в бурканчето, но аз го вдигам и не успява, замята с ръка и без да иска бута лъжицата, която е пълна. Няколко дрешки изцапахме с моркова. И ние имаме 1 биберон оцветен от моркова и едната лъжица също. И мен ме ядосваше в началото, не обичам цапаници. Ама какво да се прави. Свикнах някак си. Единия път така блокирах като бутна лъжицата и всичко върху нея естествено и стола. Добре, че мъжа ми стана веднага и изчисти всичко, че да се успокоя. После лека по лека започнах да си казвам: Нищо не е станало, ще се изпере, ще се изчисти. И спрях да се изнервям.

Джос, много напред сте стигнали. Браво!

# 668
Стоунче, какво рибено масло давате? На нас ЛЛ не ни е казала да даваме. Тя и рапично масло не ми каза да и давам.

# 669
Аз си знам от време оно, че рибеното масло е задължителна добавка за мен - от 25 години го пия, когато се сетя, последните 4-5 съвсем редовно, а пък по време на бременността - почти религиозно Simple Smile
Сама си питах личната, тя кажа от 6тия месец, аз исках още по-рано, но сега се замислям, че не е имало смисъл, покрай кърмата.

Иначе в момента давам това, има вкус на риба, но на нея не й пречи явно:
https://bg.iherb.com/pr/nordic-naturals-baby-s-dha-2-fl-oz-60-ml/23058

Покрай отстъпките, взех това:
https://bg.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-baby-s-dha-ome … fl-oz-59-ml/68171

# 670
Joss, по колко дни на нов "продукт" стоите, преди дя продължиш към следващия? И аз се опитвам да вкарам повече неща, обаче нещо не се оправям с калкулациите по дни.

# 671
Още от началото я започнах с няколко вида пюрета на хранене, еднокомпонентни. От следващата седмица вкарах и многокомпонентни зеленчукови, като се ориентирах какво й харесва. Не съм брояла дни между видовете хранения или нещо подобно. Преди 10 дни вкарахме месото - давам по 1 пюре за два поредни дни. Вкарах първо пиле, после теленцето, пуйка и накрая агнешко. Сега и жълтък. Не съм особено притеснена, защото Радост не е с атопичен дерматит (за момента) и двамата с баща й нямаме алергии към храни. Малко я болеше коремчето първите 2 седмици, но към момента мисля че драмата поприключи. Изхожда се редовно. Гледам всички какви сметки правите по захранванията, но аз така или иначе исках ЗВБ, където щеше да опитва разнообразни неща всеки ден и нямаше как да е с точни мерилки, затова и не се притеснявам особено за грамове и т.н. Гледам да слагам зехтин, че явно харесва по-мазничко Simple Smile Купих много приятен от едно магазинче на Графа.

# 672
Стоунче, браво 🥰 много сте напреднали 🤗 Като спомена за изхождане, по колко пъти се изхождат вашите бебчета? Откакто захраних и ходи по голяма нужда между два и три пъти всеки ден 😅 Аз се радвам, че ходи редовно, но три пъти.....за два както и да е, ама три.
Бебчо има въведени картоф, морков, тиква, тиквички, сладък картоф, броколи, карфиол, грах, целина, праз лук, спанак, пащърнак, бял морков, сладка царевица, магданоз. От плодовете- ябълка, круша, синя слива, банан и боровинка, от кашите ориз и царевица. От месата за сега само пуешко, но скоро ще включа и пилешко, агнешко, а телешкото и рибата след 7 навършени месеца.
Мики, благодаря за рецептата 🤗 На бебчо много му хареса и зеленчуковото на Холе, което съдържа 5 зеленчука. Тези дни ще включа пипер, домат и лук 🤗 Зелен боб също ще включа през ноември.

# 673
По принцип ходи по 3 пъти на ден по голяма нужда. По рядко по 2 или 4 пъти. Важното е да ходи, че не искам да в мъча с клизми и тн.

Благодаря, Стоунче. Ще пусна поръчка скоро. Дано пуснат пак някое намаление за бебоци.  Душ гела, който и бях взела ни хареса. На половинката повече му допада от А-дерма.

Ние сме назад още с храненето. За сега имаме въведени тиква, картоф, сладък картоф, морков, тиквички, броколи, пащърнак и карфиол. Мисля да продължа с бял морков, спанак и тиква цигулка.

Нали съм много отвявам, забравих да и сваря яйцето. Някакви странни кокошки майка е взела. Яйцата са сини.

# 674
При нас повечето пъти ходи по 4 пъти на ден. Рядко 2 пъти или 3 пъти.
И ние сме назад с въведените храни. Но ще почвам по-активно и аз да въвеждам вече. Грах, броколи, карфиол още не съм въвела. Има още доста неща. Но не бързам. Искам да свикне и после въвеждам.

Общи условия

Активация на акаунт