Априлски бебчета 2025- тема 3

• 13 289
  • 508
  •   2
Отговори
# 60
И нашето момиче си яде нейното пюре и само ни гледа като ядем и не ми изглежда да проявява любопитство, но ако я държа и пия от чаша или ям веднага се протяга. Вече почна и постоянно да иска да ми взима телефона.
Днес приготвих домашно пюре от картофи и морков, доста бързо стана на машината на пара, после с пасатор и станаха точно 2 порции, все едно съм ги мерила. Добавих от нейната водичка, че стана много гъсто.
Броколи прясно ли взимате?
Смятате ли да замразявате пюренца?
И нашето момиче имаше доста болки и газове преди (не чак да плаче, но достатъчно), сега пак има, но е поносимо, правим масажи. Вече всеки ден е редовна с изхождане, някой път пропуска ден-два ама после наваксва.
Смятам скоро да добавя и жълтък към пюрето.

# 61
И нашето момиче си яде нейното пюре и само ни гледа като ядем и не ми изглежда да проявява любопитство, но ако я държа и пия от чаша или ям веднага се протяга. Вече почна и постоянно да иска да ми взима телефона.
Днес приготвих домашно пюре от картофи и морков, доста бързо стана на машината на пара, после с пасатор и станаха точно 2 порции, все едно съм ги мерила. Добавих от нейната водичка, че стана много гъсто.
Броколи прясно ли взимате?
Смятате ли да замразявате пюренца?
И нашето момиче имаше доста болки и газове преди (не чак да плаче, но достатъчно), сега пак има, но е поносимо, правим масажи. Вече всеки ден е редовна с изхождане, някой път пропуска ден-два ама после наваксва.
Смятам скоро да добавя и жълтък към пюрето.

Другата седмица ще започна и аз с жълтък.
Иначе, взимам сурово броколи и каквото ми остане, мисля да направя на пюре и да замразя. Ще видя как ще замразявам, ччудя се дали еднокомпонентни пюрета или директно смесица. Мъжът ми казва направо готови комбинации да замразявам. Ще пробвам и ще видя, кое е по-удобно.н

# 62
Sande4, с какъв уред си 😊 Аз съм в търсене на удобна кошница за готвене на пара 😅 Иначе имам купени доста готови пюрета, но поне в началото искам да са домашни 😁

# 63
Ето това е уреда, брат ми го беше купил за себе си (гледах по гаранцията 2018 го) и не го е изкарал от кутията даже https://russellhobbs.bg/ured-za-varene-para-maxicook-russell-hob … ookhome-19270-56/
аз досега давах купешки, защото пък малка порция не ми се се приготвя.

# 64
Тези които захранвате, по коя схема захранвате, сега гледам на хип и малко съм объркана относно плодовите, дават се междинна закуска, а гледах д-р Владимирова, че казва плод да е само за десерт, което до колкото го разбирам да е след обяда? И също така плод след 9 ти месец.

# 65
Тези които захранвате, по коя схема захранвате, сега гледам на хип и малко съм объркана относно плодовите, дават се междинна закуска, а гледах д-р Владимирова, че казва плод да е само за десерт, което до колкото го разбирам да е след обяда? И също така плод след 9 ти месец.

Аз захранвам по Хип с малки промени от моя страна. Плодове давам следобед с оризовата каша. Не знам дали е ок така, бебчо ги хапва с кеф. Той ми отказва втора закуска. Яде към 8 мляко и после в 12 пюре. Към 4 давам следобедната закуска.

# 66
И аз по Хип, на обед зеленчуково пюре, следобед по заръка на педиатъра само плод.
Бебчето е все по комуникативна и се смее с глас, е не на доскучалата и майка която вижда денонощно, но на тати и баба се залива от смях Joy
Бяхме на плуване с бебе и в началото много се зарадва. После инструкторът почна да и залива главата с вода с детска лейка и тя се вкисна. Любезно ни казаха да си ходим с инструкция да я свикнем да и заливаме главата. И вече от две седмици го правим, и взе че посвикна и не се стряска. Сега остава да събера сила и за нова порция плуване с бебе.
Тези, които отидохте на море, топнахте ли крачетата на бебчето? Отиваме в Гърция края на септември и нашият татко е готов направо да влиза с бебето до кръста, педиатърката каза, че ако е чиста водата няма проблем...

# 67
Топнахме и крачетата и за сега всичко е наред. Нашата педиатърка я нямаше, но тази по заместване каза, че няма никакъв проблем.

# 68
Аз основно ще се водя по схемата на ХИП, но с малки промени, ще променя и реда на зеленчуците и месата. Плодовете за мен е абсурдно да ги въведа чак след 9 навършени месеца и то в сурово състояние. Смятам основно да добавям плодово пюренце към следобедната каша, но може и с втората закуска по 1-2 лъжички след млякото, като десерт 😁 За втора закуска единствено бих дала пюриран банан с авокадо, само те се дават в сурово състояние.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 08:27 от Kactus

# 69
Масларска и на мен ми каза, че плодовете се въвеждат с кашите. Първоначално се дава чиста каша, например оризова . Няколко дни по-късно може към кашата да се добавя и плодове пюре.

В последните дни имаше лек вятър и бузките на малката се зачервяват. Стои само на сянка, но явно от вятъра се получава. Мажа я със слънцезащитата на Бебо и с тази на Биодерма също пробвах и пак се получи. Взех някакво кремче на Авент, защото забравих това на Мустела. Иначе и БПантена върши работа.

Имайте предвид, че в Гърция не ползват бебешка вода. Гледаха ме като извънземно, като ги питах. Ако ползвате такава си носете. Пюретата също са скъпи тук и е добре да си носите от България. Ние и АМ си носим. Отделно на едното място на настаняване матрака на леглото и е пълен потрес, та ходихме да купуваме матрак. Чаршафи си носехме.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 08:41 от Пълнолуние

# 70
Belronika, и при нас бебчето се залива от смях на баща си, при мен много рядко на някакви моменти. Ама онзи ден почнах да й правя боц и се заливаше от смях. На бабите дава само усмивки и се плаши от вуйчо си, почва да пищи милата.
Миналата седмица ходихме на плаж за час и половина, топнахме крачетата ама нямаше голяма реакция, поне не се стресна нещо. Ама за момента предпочитам сама да отида на плаж 😃
За плодовете аргумента е да не се дава само плодово пюре, защото не е достатъчно калорично, и на една лекция на която ходих също казаха това, например може да се смесва с кашата. Аз взех от онези гризалки, в които може да се сложи плод и пробвах с праскова, ама се намръщи доста, а в последствие мед сестра каза, че дъщеря й се опъпчила от праскови като малка.

# 71
Ако прасковата е обелена, няма проблем 🤗 Аз обаче бих я сварила на пара и тогава да я сложа в биберона за плодове. В сурово състояние ще раздразни много червата и това важи за всички плодове с изключение на банана.

# 72
Тези с по-големи деца, и ате ли някакви съвети за съня на бенето? Имаше ли нещо, което проработи при вас? Научи ли се да заспива само и как успяхте?

# 73
Тези с по-големи деца, и ате ли някакви съвети за съня на бенето? Имаше ли нещо, което проработи при вас? Научи ли се да заспива само и как успяхте?
Колкото и малоумно да звучи, ще пробвам със съввтите на chatGPT. 😃
От другата седмица почвам да тренирам дневния сън за самостоятелно заспиване (поне на една от дремите), защото моят юнак през деня спи само и единствено в мен (вече го усещам, че не му е супер удонбно и му ръбят кокалите ми).
Та направи ми някакъв план-график GPT-то и ще видим как ще се приеме от овенчо.
Той е на 5 месеца и 2 дни - 3 дреми. Ще започна от последната, за да съм сигурна, че долу-горе ще докарваме часово дневния сън.

# 74
И аз да поискам съвет - може ли захранващите мами да споделят как изглежда графика на хранене за един ден по часове с мляко и първи пюренца?
Искам да махна храненето в 22 и да го "сместя" през деня, но не знам как да стане най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт