Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 30 806
  • 602
  •   5
Отговори
# 525
Честит празник на християнското семейство, скъпи (невероятно) силни дами. Поздравявам вас и семействата ви с днешното ми видео. Бъдете здрави и благословени! https://vm.tiktok.com/ZNR1UucdB/

# 526
Вълнуващо видео! Думите те, бяха истински и трогващи!
Честит празник на  християнското семейството!

Честит празник на християнското семейство, скъпи (невероятно) силни дами. Поздравявам вас и семействата ви с днешното ми видео. Бъдете здрави и благословени! https://vm.tiktok.com/ZNR1UucdB/

# 527
DaiaD, чудесно видео! Това е моята любима икона. Нося я със себе си навсякъде. Видях я в една църква във Варна, когато отидох за операция там. Беше цялата окичена в златни накити, оставени от благодарност. Почувствах, че това е моята икона и я държа винаги близо до себе си. С интерес ще чакам и следващото ти видео.

# 528
Скъпа, благодаря от сърце. Иконата, която изпрати, те е привлякла неслучайно към себе си. Това е иконата на Света Богородица Всецарица, която заклиля именно нас, онкоболните. Ще я познаеш по трона, който липсва на всички останали икони на Богородица. Много четох за нея, пази я! Скоро ще направя видео специално за това, а междувременно виж това, където само я споменавам:
https://www.tiktok.com/@deyaofhope_bg/video/7569883767226043670? … share_app_id=1233

DaiaD, чудесно видео! Това е моята любима икона. Нося я със себе си навсякъде. Видях я в една църква във Варна, когато отидох за операция там. Беше цялата окичена в златни накити, оставени от благодарност. Почувствах, че това е моята икона и я държа винаги близо до себе си. С интерес ще чакам и следващото ти видео.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 23:19 от DaiaD

# 529
Мили дами,
Някоя от вас забелязала ли е Х-то да дава отражение върху зрението?
Имам чувството, че по-лошо виждам наблизо /аз съм на 55 г. с голямо късогледство, което коригирам с лещи; досега не съм ползвала системно очила за близко виждане, но напоследък забелязвам, че без очила за близко виждане ми е трудно/.
Звъннах на онколога и той каза да тичам да си правя ЯМР на главата, да не би да имало разсейки в мозъка,  и аз се гипсирах тотално.

# 530
Здравейте, момичета. Минах невярваща отвратителната ХТ с всичките и ефекти. Предстоят ми всички възможни други терапии - таргетна, операция, лъче, радио, хормоно..май са ме взели за канарче. Що не им ... Извинете за откровението. 
Сега ме вълнува как да си възстановя мускулатурата, всичко омекна като желе, а доктора каза - без тежести.
И косицата, какво правихте за нея след ХТ?
Сторитайм, от Надежда казаха шампоан Анафаз на Дюкре. Също така някъде прочетох за колаген /от Надежда потвърдиха и казаха да е рибен/. Последната ми Х беше на 04.11. Гледам, че нещо се опитва да расте по главата ми.

# 531
Мили дами,
Имам чувството, че по-лошо виждам наблизо /аз съм на 55 г. с голямо късогледство, което коригирам с лещи; досега не съм ползвала системно очила за близко виждане, но напоследък забелязвам, че без очила за близко виждане ми е трудно/.
Звъннах на онколога и той каза да тичам да си правя ЯМР на главата, да не би да имало разсейки в мозъка,  и аз се гипсирах тотално.

да, зрението временно се влошава
да мине поне година и тогава се прави преглед при очен/оптик

аз бях супер зле по време и след Х (2022-2023)
после постепенно започнах да се оправям, 2024 правих преглед и разликата беше минимална спрямо 2021
тукашните преоръки са първите 2 години да не се следи зрението совен ако не е нещо супер фрапантно
успех

ако съм с лещи, задължително ползвам очила за близко
ако съм с моите очила за късогледство (-5 и астигматизъм) само ги свалям и си чета без очила
но за екран имам специални очила иначе нищо не виждам

# 532
Мили дами,
Звъннах на онколога и той каза да тичам да си правя ЯМР на главата, да не би да имало разсейки в мозъка,  и аз се гипсирах тотално.

да, преди терапиите бях с очила за четене от 0.25 / а можех и без тях/, една година след това съм с диоптър 1

# 533
И моето зрение се влоши

# 534
При дъщеря ми също се наложи корекция на очилата,имаше и оплаквания за неясно виждане,сълзене,дразнене...всичко изчезна ,с времето...изписаха само овлажняващи капки .
За косата,нищо не е ползвала,израстна нова ,с обичайното темпо,гъста и чуплива(като бонус:grinning:)

# 535
Нова Котка, кажи му да се гръмне...
Зрението отслабва ог химията, после се възстановява.
Паметта отслабва, викат му химична мъгла.
Липсват ми елементарни думи от речника.
Преди 7г не можех да събирам елементарни числа🙄
Та химията оказва влияние на всичко!

# 536
Моят диоптър скочи. Виждам на моменти мътно, сълзят ми очите. А минаха 2.5 г. от химията. И все пак е добре да се направи ЯМР на глава - да се изключат всякакви рискове.

# 537
Nova Kotka, с очила съм от дете, но бях под 1 диоптър и на двете очи 20-25 години. Същите оплаквания имах след химията и лъчетерапията. Не само не фокусирах добре, а и определени цветове размазваха образа. Оказа се, че съм дигнала с около 1,5 - 2 диоптъра и двете очи. Офталмолог тогава ми каза, че редовно се случва най-вече след лъче.

# 538
По време на лечението, а и след това, ми беше невъзможно да напиша дори едно съобщение без грешки. Това е нормално. Направи си ЯМР-а за допълнително успокоение, но наистина няма причина за тревога, според мен.

Мили дами,

# 539
Удачно ли е да се прави ЯМР по време на активна терапия?
Не беше ли най-рано 6 месеца след химио/лъче?

Общи условия

Активация на акаунт