Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 30 748
  • 601
  •   2
Отговори
# 555
Здравейте! Някой от София може ли да ми даде конкретна информация откъде мога да си извадя членска карта на съюза на инвалидите? Може и на лично.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 11:30 от Корен

# 556
Христинал, защо не я попита направо в коя болница да отидеш? Тя знае. На мен ми беше казала къде и при кой лекар да отида, ако искам да се съобрази с нейните предписания.

# 557
  • Sofia
Здравейте! Някой от София може ли да ми даде конкретна информация откъде мога да си извадя членска карта на съюза на инвалидите? Може и на лично.

Здравейте, аз се обадих на телефона на централното управление- 02/986 70 70 и оттам ме насочиха с кого да се свържа. Попитаха ме в кой район на София ми е най-удобно и ми дадоха телефонния номер на човека, който отговаря за този район.

# 558
На  мен на този телефон не ми вдигаха, днес ходих до там, дадоха ми контакти на 2 затворени клуба, а от единия ме отрязаха за догодина, че за тази приключили. В третия служителката била в болничен. Много несериозна организация, основана на добрата воля. Ако не Ви е проблем пишете ми на лични и дайте контакт, пък ще преценя дали ми върши работа, защото зависи къде се намира.

# 559
  • Варна
Кристинал, нали Консулова те беше пратила, за ревизия на блокчетата, ако не се лъжа. Тя би трябвало да знае.

# 560
  • Русе
Момичета, телка ми е до 1 април.
Какво трябва да подготвя като документи и къде се подават?
Според мен се разходи до Телк и питай защо не са ти изпратили документи за нов Телк,те трябва да ти изпратят писмо какви изследвания искат и трябва да си подадеш документите 3 месеца преди 01.04.,имаш само декември да си подадеш документите,според мен нарочно бавят за да изтървеш срока/няма пари държавата/

# 561
Проверете,има нови срокове ..
Много  вероятно,няма да получите писмо,и изисквания за изследвания.

# 562
Корен, давам ти контакт за клуба в Надежда, съвсем близо до метрото, спирка Бели Дунав.
Севда-0887941636

# 563
Момичета, аз съм в пълен шаш. Пет скенер след ужасяващата химиотерапия показва звяр с абсолютно същите размери, но без метаболитна активност.  Още повече съмнения ме терзаят. Подскажете моля, какво да предприема?

# 564
Сторитайм, според мен това, че няма метаболитна активност е добре. Като начало се успокой. Пусни си резултата през AI. И утре иди при онколога да ти обясни какво значи.
Не се шашкай. Спомни си притчата за Цар Соломон: "И това ще мине". 

# 565
Сторитаим,при дъщеря ми се случи същото ..хормонозависим ли е твоят?Извинявай,не си спомням...

# 566
  • Варна
Сторитайм, това че няма метаболитна активност и прогресия е най важно. Сега операция ли предстои. Не вярвайте на АL, за разчети. При сестра ми стабилна болест, даде отговор, че има прогресия. Когато ми даде отговор, гледам да го потвърдя чрез официални източници. За разчет по документи не вярвайте.

# 567
  • Добрич
Вече няма да е необходимо 3 месеца по-рано да се подават документи за преосвидетелстване от ТЕЛК.

Има промени в нормативната уредба, които влизат в сила от 02.12.2025 г.

Цитат
С последните изменения и допълнения в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж важно значение придобива датата, на която е подадено заявлението-декларация за преосвидетелстване на лицето:

Изплащането на инвалидната пенсия се продължава без прекъсване от датата, следваща тази, до която е била отпусната, когато заявлението-декларация за преосвидетелстване е подадено от лицето до датата, на която изтича срокът на последното действащо експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК, по което е изплащана пенсията за инвалидност, съответно – добавката за чужда помощ;Когато заявлението-декларация за преосвидетелстване е подадено от лицето след въпросната дата, изплащането на инвалидната пенсия, съответно – на добавката за чужда помощ, се възстановява от датата на преосвидетелстването.

Посочените промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж се отнасят за заявления-декларации за преосвидетелстване, подадени от лицата на 2 декември 2025 г. и след тази дата.

Линк

☆☆☆ 

Storytime, щом няма метаболитна активност  процесът е стопиран.

Имам позната, при която туморът е в белия дроб  и е стопиран от години. Периодично прави ПЕТ КТ и е без метаболитна активност. Само я следят и не предвиждат операция.

Не всички тумори се повлияват от химиотерапията.  При теб поне няма метаболитна активност.

# 568
Storytime, щом няма метаболитна активност е добре положението, значи химията е действала.

# 569
Момичета,  имам проблем с килограмите. За 1 година и шест месеца съм 7 кг. повече 😔 болят ме краката, глезени, стъпала. Не мога да намеря удобни обувки.Не съм много спортуваща, но се старая да ходя въпреки болката. Правя между 10 000- 12 000 крачки , ежедневно, но трябва да предприема нещо. Храня се умерено (премерено ), но пълнея от водата и въздуха...
Споделете вие как се справяте с кг. На хормонална терапия съм 🙄

Общи условия

Активация на акаунт