Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 8 596
  • 172
  •   1
Отговори
# 90
Alenka12.  Протокола за Золадекс го пускат от следващия ден, когато е изтекъл, значи от 6.10. Вече ЗК ги одобрява за 1,2дни.При нас не се минава през онколог, за протокол. Има нещо като секретарка и тя ги пуска. По принцип веднъж в годината, ако спазваш датите, трябва да го закупиш , защото са 12 опаковки, а трябват 13 за година. Eyeswideopen, много се радвам, че всичко е минало и си добре.
Много благодаря, Alatea.

# 91
Eyeswideopen, радвам се, че е минала операцията. Да, като махнат дренажите, ще ти олекне със сигурност. Не знам дали не е и на психична основа, но без дренажи по друг начин се чувства човек. Движението, знаеш, лека-полека ще се възстанови.

# 92
  • Варна
Момичета,някой знае ли, когато ЛВ на първо и второ ниво са с мети, дали може сентинелна биопсия или тогава се прави Радикална лимфна дисекция.Първо ще има химия и после Пет скенер.

# 93
Момичета,някой знае ли, когато ЛВ на първо и второ ниво са с мети, дали може сентинелна биопсия или тогава се прави Радикална лимфна дисекция.Първо ще има химия и после Пет скенер.
При мен направиха цялостно махане заради мети. Категорични бяха. Въобще не коментираха сентинелна биопсия при доказани метастази в лимфните възли. И аз минах предоперативна химиотерапия и направих контролно ямр (и уж всичко се беше изчистило в лимфни възли). При операцията са видели че има заразени все още и то повече от един и направиха лимфна дисекция.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 21:57 от eyeswideopen

# 94
Момичета, знае ли някой какво е необходимо като документи за безплатна винетка към социалните? Имам телк вече една година, не плащам данък, но сега идва време за нова винетка при мен и се чудя дали да не спестя тези 100 лв. Заслужава ли си нервите. Извинявам се, че разводнявам темата с досадния телк.

# 95
Eyeswideopen, бързо възстановяване! С всеки следващ ден ще си по-добре!
Mimache, аз отскоро съм с ТЕЛК и първо минах през социалните по местоживеене. Там освен интеграционната добавка са и винетките. Подава се заявление. Тъй като моята кола в момента е с активна винетка ми казаха, че няма как сега да ми дадат. Информираха ме десетина дни преди да изтече да отида и да си подам, предполагам заявление. Като документи мисля, че беше: заявление по образец (от там), лична карта, копие от телк. А днес ходих до общината и си подадох заявление за син талон за паркиране. Честно казано в социалните много бързо си свърших работа.

# 96
За винетка искат да си носиш големия талон - попълват се от него данните в заялението, и също полица за валидна гражданска отговорност. Заявление и копие от ТЕЛК (макарче него и електронно май го виждат вече, но носете си за всеки случай).
Подава се около седмица преди изтичане на винетката.
Заслужава си - 5 мин. работа са. Може и електронно мисля даже да се подаде.

# 97
Винетката става много бързо и лесно.
ТЕЛК, гражданска (пише че не трябва, ама на места още искат), заявление, голям талон.
Аз подавам електронно през Системата за електронно връчване.

# 98
  • Русе
Автомобилът трябва да е само на ваше име и мисля че беше до 1200 куб.

# 99

При ммен още в началото бяха заразени всички ЛВ - първо,второ и трето ниво. По това хванаха болестта, защото при мен образуванеието не се виждаше. И при операцията са премахнати всички ЛВ под мишницата, просто такъв е протокола, и дума не може да става за щадяща операция и сентинелна биопсия

# 100
  • ПЛОВДИВ
За винетка може да се подаде онлайн в системата за сигурно връчване, където се попълва само заявление. След като го попълните и изпратите, пишете съобщение към община, за да го входират и издадът по-бързо винетка.
https://egov.bg/wps/portal/egov/aktualno/e-form-vinetka?cP=1

# 101
Eyeswideopen, надявам се че операцията мина добре
Бързо възстановяване

Calm, zoladex  и tamoxifen ми докараха оетеопороза
първо в  БГ се видя, ходих на скенер някъде в Надежда, намерих го онлайн
шведите трудно се навиха на изследвания, но нещата се оказаха сериозни и съм на терапия с zoledron acid (тип бисфонат)
Може ли да те питам , след колко време поставяне на инжекцията констатира остеопорозата и знаеш ли как ти е била костната плътност при започването. Другата седмица ще правя ДЕХА и съм 1г. и 4мес. от поставянето и много се притеснявам.
Още няма Золадекс никъде и накрая май няма да си сложа.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 10:10 от Incantrix

# 102
Бързо възстановяване

Calm, zoladex  и tamoxifen ми докараха оетеопороза
първо в  БГ се видя, ходих на скенер някъде в Надежда, намерих го онлайн
шведите трудно се навиха на изследвания, но нещата се оказаха сериозни и съм на терапия с zoledron acid (тип бисфонат)
Може ли да те питам , след колко време поставяне на инжекцията констатира остеопорозата и знаеш ли как ти е била костната плътност при започването. Другата седмица ще правя ДЕХА и съм 1г. и 4мес. от поставянето и много се притеснявам.
Incantrix Къде ще правиш DEXA?
 Аз съм в Благоевград,  вчера проверих, има налични Заладекс в местна аптека. Ако си по ЗК мога да взема и да ти изпратя? Можеш да ми пишеш на лично😊

# 103
В КОЦ Пловдив смятам да го направя. Пиша ти.

# 104
Бързо възстановяване

Calm, zoladex  и tamoxifen ми докараха оетеопороза
първо в  БГ се видя, ходих на скенер някъде в Надежда, намерих го онлайн

края на октомви 2022 започнах антихормоналната терапия, изследвания на костна плътност не ми пуснаха, пестят пари на системата за наша сметка
септ 2023 бях в БГ и си направих - бях в жълтата зона
след много настояване ми направиха и в шведско януари 2024 и се оказах вече в червената зона
отне доста време докато се почне терапия, едва декември 2024
тази година май месец ме изследваха контролно и вече бях излязла от червената зона

Общи условия

Активация на акаунт