Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 8 498
  • 172
  •   3
Отговори
# 165
  • Sofia
Karri, аз съм на Аримидекс. Пия го от февруари месец. При мен няма покачване на килограми, за сега. Обаче съм и на таргетна терапия на таблетки, които вероятно пречат да се покачват. Иначе Hristinal ти е казала, какво да следиш.
Иначе при Аримидекс със Золадекс имам много търпими топли вълни, и болки в ставите и кръста сутрин, докато се раздвижа.

# 166
Кари,бих те посъветвала да не се фиксиращ в страничните ефекти.Те са много индивидуални,отделно и терапиите са различни.
Дъщеря ми чака разрешение за оперативна интервенция като твоята.На Верзенио,Золадекс и Аримидекс.Определено ,въпреки че е на 30 и без придружаващи заболявания,страничните ефекти са по-изразени.Килограми качи рязко,10 за 2м,след като се наложи обездвижване след реконструктивната операция,за около месец.Повече не е качвала,но не успява и да ги свали.Золадекса,не е напълно ефективен,но Верзениото създава мн проблеми.Няма верен отговор.
Следвай съветите,приемай терапията и се въоръжи с търпение .Вярвай,че при теб всичко ще оптимално и без утежняващи странични ефекти ..това си е част от терапията.Зареди се с оптимизъм,и вярвай..всичко е за добро.
П.п.ако е удобно, би ли споделила как се е стигнало да това единодушно решение,за отстраняване на яйчници и матка?Иначе ,от мен имаш адмирации!За смелостта и решителността!

# 167
Някой лекувал ли се, е в сбал проф. Д-р. М. Мушмов в София?

# 168
  • Русе
[quote author=неда2 link=topic=1810078.msg50225920#msg50225920 date=175826168
П.п.ако е удобно, би ли споделила как се е стигнало да това единодушно решение,за отстраняване на яйчници и матка?
[/quote]

Неда2, от хистологията след операцията ( мастектомия) излезе 100 % силна ядрена позитивност ER и  PR. Лекуващият онколог ме посъветва да махна яйчници и матка за да спрем главните производители на естроген и прогестерон. Също така спомена,че това се прави и като превантивна мярка срещу рецидив.

# 169
При дъщеря ми е 91%,скоро ще навърши 30г.Инициативата е нейна,но лекарите не са убедени...по един или друг начин,ще го направи.Притесненията ми са,че ще отнеме време
Камизестрант ,припомням,коментиран е в темата вече...за тези които са на старта на хормоналната терапия,и имат шанса да се включат в проучване,ако имат късмета да срещнат прогресивни лекари-професионслисти и човеци...

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 18:15 от неда2

# 170
Днес бях на диспансерен в Сити. Въвели са нова организация и нови такси, струва ми се закръглени в евро. (78.52лв ми взеха и 21.51 лв. За диска). Това ,че има проверки въобще не ги интересува .Водя се хоспитализирана , а отдавна съм напуснала София. Вчера бях при д-р Инков и за пръв път ми се случва платен преглед да го регистрират в Е- здраве. За Зола декса ми каза че терапията продължава 5-7 години. Днес на диспансерния бях при нова лекарка - д-р Сиджимова( за пръв път).Тя ми каза същото. Не знам защо, но много се притеснявам от хистеректомията ,но май сериозно ще трябва да се замисля и аз.
За превенция и при остеопороза д-р Инков ми изписа това. Някой ползвал ли го е?

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 18:23 от Incantrix

# 171
Камизестрант само след приключило лечение ли се прилага, като профилактика на рецедив?

# 172
Прилага се след приключване на основното лечение-химиотерапия,лъче ,операция...ако има таргет,хормонотерапия,трябва да са минали не повече от 12 седмици прием.Това за да бъдеш включен в проучване,и Аримидекс,напр.,да бъде заменен с него.
Аз лично считам такъв шанс за много ценен.Това е бъдещето!Въпрос на време,препарата да бъде одобрен и ползван ,вместо стандартната хормонална терапия.

Общи условия

Активация на акаунт