Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 8 665
  • 172
  •   4
Отговори
# 150
Взели са и биопсия ли....полипи ли? Мене ми правиха колоноскопия но всичко се оказа чисто и нямам материали за изследвания....

# 151
Взели са и биопсия ли....полипи ли? Мене ми правиха колоноскопия но всичко се оказа чисто и нямам материали за изследвания....
Взели са при гастроскопията, винаги взимат от стомаха, нямам хеликобактер, казаха гастрит, но за собствено спокойствие ми се иска още едни очи да видят. Иначе дебелото черво е чисто, няма полипи. Докторът каза, че при тази диагноза трябва 1 път в годината профилактично колоноскопия и гастроскопия, още повече, че баба ми имаше рак на дебелото черво, а той бил свързан с гърдата.

# 152
Да за съжаление гените не отговарят за един орган...например BRCA2 освен за гърда, яйчници имат оношение и към панкреас и кожа 😢

# 153
  • Русе
Момичета, някой дали е посещавал д-р Инков. Запазих си час при него, но не се споменава името му във форума и групите. Имате ли мнение?
Само при него ходя. Най добрия образен сред хирурзите. Абсолютна енциклопедия от знания. Изключителен млад лекар, четящ, знаещ.
Д-р Инков е доктора, който ми каза какво се случва с мен и какво трябва да направя, даде ми насоки и за добър хирург за предпочитания от мен град. Възхитена съм от този лекар! Дай боже повечко като него. Пожелавам на русенци кадърни лекари като д-р Инков.

# 154
eyeswideopen, дано ти е олекнало
Бързо възстановяване

# 155
Д-р Инков е лекаря, който коментира връзката между ендометриозата и РМЖ.

# 156
Д-р Инков е лекаря, който коментира връзката между ендометриозата и РМЖ.
Неда, бихте ли споделили неговия коментар във връзка с ендометриозата. И аз съм с тази диагноза от преди това.
Благодаря!

# 157
От два дни,се опитвам да открия цялата публикация,за съжаление съм изтрила линка..
Открих само това...

# 158
М, да, адмирации за въпросния лекар. Аз имах миоми и бях посъветвана да направя хистеректомия по този повод 2-3 месеца преди да се установи ракът. Тогава гинекологът ми ме пита дали ходя редовно на мамолог. Като дойде ред за мамолога, изскочи и ракът.

# 159
Доктор Инков е върхът, бях смаяна от енциклопедичните му знания. Той следи всички клинични проучвания и познава някой от лекарите в чужбина, които ги правят, допълнително чете непрекъснато. В час е с всякакви новости, хипотези, предположения и каквото се сетите ново.Въобще не се колебайте и отивайте при него, много е добър с ехографа също така.

# 160
Смятам, че при всички гинекологични проблеми, причинени от естрогенна доминантност трябва не само да се следят гърди, но и да се прецени ползата от временен прием на золадекс

Днес минах на мамограф и ехограф - уж всичко беше наред там, един лимфен възел им се видя уголемен и взеха биопсия за всеки случай
Гърдата с експандера не я стискаха, само я сложиха на плочите за снимка
Слънчева и спокойна седмица ви желая

# 161
Смятам, че при всички гинекологични проблеми, причинени от естрогенна доминантност трябва не само да се следят гърди, но и да се прецени ползата от временен прием на золадекс

Днес минах на мамограф и ехограф - уж всичко беше наред там, един лимфен възел им се видя уголемен и взеха биопсия за всеки случай
Гърдата с експандера не я стискаха, само я сложиха на плочите за снимка
Слънчева и спокойна седмица ви желая
Валкириян, какво имаш предвид за золадекса?

# 162
  • Варна
Момичета, отново чист скенер. Някой има ли актуален номер на доц. Консулова. Имам няколко, но никой не отговаря. Ако някой има час и няма да го ползва, да ми пише.Запазих час, но след месец. Молбата остава.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 19:09 от Alatea

# 163
  • Русе
Момичета, има ли някой на Аримидекс? Евентуално да следя за нещо при приема му.

От хистологията след операцията излезе 100 % силна ядрена позитивност ER и  PR.
По препоръка на лекуващия онколог махнах яйчници и матка.
От ПЕТ скенера: Отсъстват ПЕТ/КТ данни за хиперметаболитни лезии с вид на локален резидуален малигнитет.
Метаболитно отличими лимфни възли в лява аксила-удачно проследяване. Липсват метаболитно активни лезии с вид на хематогенни дисеминации.
Стадиране-Stage IIB (pT2)(pN1)cM0.

Сега следва хормонална.
Аз съм слабичка, но сега от хормоналната сигурно ще дебелея само докато погледна чинията..Rolling Eyes

Това е засега при мен...ако имате препоръки,съвети...Purple Heart

# 164
Момичета, има ли някой на Аримидекс? Евентуално да следя за нещо при приема му.

От хистологията след операцията излезе 100 % силна ядрена позитивност ER и  PR.
По препоръка на лекуващия онколог махнах яйчници и матка.
От ПЕТ скенера: Отсъстват ПЕТ/КТ данни за хиперметаболитни лезии с вид на локален резидуален малигнитет.
Метаболитно отличими лимфни възли в лява аксила-удачно проследяване. Липсват метаболитно активни лезии с вид на хематогенни дисеминации.
Стадиране-Stage IIB (pT2)(pN1)cM0.

Сега следва хормонална.
Аз съм слабичка, но сега от хормоналната сигурно ще дебелея само докато погледна чинията..Rolling Eyes

Това е засега при мен...ако имате препоръки,съвети...Purple Heart
Привет, аз пия аримидекс от около 2 месеца, но засега не забелязвам някакви промени в теглото. Може би по-нататък... Иначе най-добре да си прочетеш листовката. На мен ми остана в главата, че може да водят до повишени лабораторни резултати за холестерол.
А, и по-важното - трябва да се следиш за остеопороза веднъж годишно, като започнеш сега. Изследва се костната плътност и при нужда се консултираш с ендокринолог или ревматолог.

Общи условия

Активация на акаунт