Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 8 709
  • 172
  •   2
Отговори
# 75
Момичета, здравейте, постоянно ви чета, но докато отговоря и то...хоп дошла новата тема, благодаря Опосумче  Съжалявам, че има нови момичета, но виждам, че получават бързи и адекватни отговори, ще се постарая и аз да помагам.                     При мен, аз приключих таргетната терапия през юни / с тройнопозитивен съм/, продължавам хормоналната терапия. С квадрактомия съм и не мога спокойно да живея, все ме мъчат съмнения. По съвет на док.Йорданов от Сити направих ЯМР и 3D Мамография с цел търсене на микрокалцификати - е такива бяха открити и в двете гърди. Док.Йорданов е дал съвет за проследяване, но не съм говорила с него . Чудя се какво да правя, чета за различни рецидиви, вкл.от хормонален в тройно негативен, и не знам какво да правя - имплантите ме притесняват, а и ще трябват първо вероятно експандер, защото доста е рязано; със собствена тъкан доста рисково или направо чиста мастектомия..както някои момичета, с които вече сме си писали. Дали пък да не правя след 6 м. ново ЯМР, или след 3 м. ехограф или друга консултация и с кой - хирург или образен - моля ако някой знае нещо за микрокалцификатите - да ми пише /b]   Shayloпри кой сложи имплантите ?
Спокойно, не се притеснявай за микрокалцификатите. Аз имам от 12 години.  Преди 11 години ме оперираха и извадиха част от тях, останалите са пръснати и ги наблюдавах 11 години да не се групират.Благодарение на редовното следене заради тях хванахме карцинома навреме.Но всички казват, че нямат общо и не им обръщат особено внимание.Един хирург ми обясни, че са нещо като песъчинки, просто на нехарактерно място. Иначе съм чела, че са предпоставка на злокачествен процес, но мамолог а, който ме оперира първия път и ме наблюдаваше после, каза, че карцинома е нещо ново и няма общо. Успокой се и при следващия преглед поразпитай.

# 76
Момичета, някой дали е посещавал д-р Инков. Запазих си час при него, но не се споменава името му във форума и групите. Имате ли мнение?

# 77
Сърдечно благодаря Heart
[/quote] Спокойно, не се притеснявай за микрокалцификатите. Аз имам от 12 години.  Преди 11 години ме оперираха и извадиха част от тях, останалите са пръснати и ги наблюдавах 11 години да не се групират.Благодарение на редовното следене заради тях хванахме карцинома навреме.Но всички казват, че нямат общо и не им обръщат особено внимание.Един хирург ми обясни, че са нещо като песъчинки, просто на нехарактерно място. Иначе съм чела, че са предпоставка на злокачествен процес, но мамолог а, който ме оперира първия път и ме наблюдаваше после, каза, че карцинома е нещо ново и няма общо. Успокой се и при следващия преглед поразпитай.
[/quote]

# 78

В бг има опция,ако те включат в проучване.
За съжаление ,няма интерес...нито от лекари ,нито от пациенти...

Здравей Неда,
Имаш ли представа, дали болничен лист издаден от България и преведен на английски, важи в САЩ. Питането ми е във връзка с дъщеря ми, която като твоята живее в САЩ.

# 79
Момичета, някой дали е посещавал д-р Инков. Запазих си час при него, но не се споменава името му във форума и групите. Имате ли мнение?
Само при него ходя. Най добрия образен сред хирурзите. Абсолютна енциклопедия от знания. Изключителен млад лекар, четящ, знаещ.

# 80
Момичета, ходили ли сте на санаториум след диагнозата? По програма Виктория?...Какви са впечатленията ви, процедурите...най вече процедури за лимфната система. Аз се записах по програма Виктория.

# 81
Година след операцията бях в Хисаря по програма Виктория. Само гимнастика по час на ден. Не ме пратиха на лимфен дренаж. За почивка става, но откъм процедури съм разочарована.

# 82
Момичета, отново имам проблем с намирането на Золадекс. В целия град няма, нямало и в централните складове. Какво ще стане ако закъснея с поставянето? Другата седмица ще ходя до София и ще търся там, но ще закъснея с около седмица. Поръчах си в аптека Гален, но не могат да ми доставят, защото нямало и по складовете.

# 83
  • Sofia
Момичета, отново имам проблем с намирането на Золадекс. В целия град няма, нямало и в централните складове. Какво ще стане ако закъснея с поставянето? Другата седмица ще ходя до София и ще търся там, но ще закъснея с около седмица. Поръчах си в аптека Гален, но не могат да ми доставят, защото нямало и по складовете.
На мен идната седмица ми предстои да слагам. Тогава, ще поискам и от личната да ми издаде нов тримесечен протокол. Ако и в София го няма никъде ми остава варианта да си купя Резелиго. Поне за него питах миналият път, има го. Не мисля да отлагам, ако Золадекса го няма, защото Резелигото е същото, само иглата е по-дебела и боли малко повече.

# 84
Момичета, моля за препоръка! В принудителна менопауза съм. На последния скенер се видя склероза на част от кост. Следва да отида на ендокринолог и костна плътност. За София кого ще ми препоръчате?

# 85
Eyeswideopen, надявам се че операцията мина добре
Бързо възстановяване

Calm, zoladex  и tamoxifen ми докараха оетеопороза
първо в  БГ се видя, ходих на скенер някъде в Надежда, намерих го онлайн
шведите трудно се навиха на изследвания, но нещата се оказаха сериозни и съм на терапия с zoledron acid (тип бисфонат)

# 86
Eyeswideopen, надявам се че операцията мина добре
Бързо възстановяване

Calm, zoladex  и tamoxifen ми докараха оетеопороза
първо в  БГ се видя, ходих на скенер някъде в Надежда, намерих го онлайн
шведите трудно се навиха на изследвания, но нещата се оказаха сериозни и съм на терапия с zoledron acid (тип бисфонат)

Валкириян... Добре съм. Благодаря. Операцията мина. Днес трети ден... Вече съм си вкъщи... С маркучите плътно до мен... Но на моето легло 😁 първите два дни имах силни болки... Днес вече е по-добре... Още не съм си видяла циците, че са опаковани в превръзки, повдигащ сутиен, стягаща лента... Още свиквам със всичко по мен... Мисля си че когато махнат дренажите ще почувствувам облекчение... Едната ръка я движа, другата където ми махнах лимфните ъе възли едва едва... Но вярвам че бързо ще се възстановя.
Относно золадекс и костната плътност и аз се притеснявам... При мен ще е до края на таргетната терапия (така казаха засега). Надявам се за тази една година да не се случат необратими процеси...
И се чудя няма ли друг начин да се провежда хормонална терапия без да се увреждат костите 🤔

# 87
Здравейте. Имам въпрос, относно протокола за Золадекса. Моят, който е първи, е до 05.10.25г. , а следващото поставяне е на 08.10.25г. В болница за поредни контролни ПЕТ-скенер, ЯМР и среща с онколог ще бъда след 10.10.25г. Вторият протокол отново ли минава за одобрение от здравната каса и съответно чакаме 10-15 дни? Чудя се дали ако звънна до болницата ще ми пуснат нов протокол или задължително първо трябва да мина някакви контролни изследвания. В Е-Здраве е посочено “изписано количество -12” и вчера ми беше поставена 12-та инжекция. Някоя от вас, заради тези протоколи, пропускала ли е едно поставяне?

# 88
Eyeswideopen, бързо възстановяване
Взимай си обезболяващи както са ти дали по схема за да можеш да се раздвижваш

Липсата на естроген води до остеопороза
Та няма как за нас с хормонален рмж

# 89
  • Варна
Alenka12.  Протокола за Золадекс го пускат от следващия ден, когато е изтекъл, значи от 6.10. Вече ЗК ги одобрява за 1,2дни.При нас не се минава през онколог, за протокол. Има нещо като секретарка и тя ги пуска. По принцип веднъж в годината, ако спазваш датите, трябва да го закупиш , защото са 12 опаковки, а трябват 13 за година. Eyeswideopen, много се радвам, че всичко е минало и си добре.

Общи условия

Активация на акаунт