Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 8 572
  • 172
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Eyeswideopen, бързо възстановяване. Всеки ден ще става по-добре.
Аз нямам Золадекс само Нолвадекс и за 1 г и 7-8 м. вече съм с остеопороза. 6 м. след започването на Нолвадекса направих изследване на костната плътност и имах начална остеопения. За 1 г. вече е остеопороза Sad

# 106
Благодаря. Бързо наистина.
Мислех, че Тамоксифен няма такива ефекти . Основно от Золадекс трябва да идва ефекта за намаляване на костна плътност, затова и исках да го спра. При първия ми преглед при Доц. Консулова, тя ми каза, че мога и без Золадекс. Когато отидох за втори път решена да го спирам, тя не беше толкова убедителна и ми написа на един бял лист, че няма сигурни данни за ползата от овариална супресия и ми каза да пробвам да го спра и да видим какво ще стане. Достраша ме, защото нямах нейната твърда подкрепа, а само уклончиви отговори. Вече няколко пъти питам, но на по-новите момичета за колко време ви е изписан? На мен нищо не ми казват, само ще видим ...
Мама мони, имаш ли цикъл? Извинявай, че те питам.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 15:47 от Incantrix

# 107
Аз бих Золадекс 2 години. Спрях го преди 8 месеца. Не се появи цикъл. Вече менопаузата е налице. На 47 г. съм в момента. Разболях се на 44г.

# 108
Момичета, благодаря за споделеното по повд остеопорозата! Не си представях, че така бързо може да стане.

# 109
В по- предишни постове е коментирано, че според най-новите протоколи Золадекс трябва да се слага две години и половина. Аз също съм със Золадекс и ми казаха почти същото лекуващите.

# 110
Аз бих Золадекс 2 години. Спрях го преди 8 месеца. Не се появи цикъл. Вече менопаузата е налице. На 47 г. съм в момента. Разболях се на 44г.
Имаш ли поражения върху костната плътност. Другата седмица, живот и здраве, като мина , ще пиша какво е положението при мен. Преди година и 4мес. бях в зелената зона.
Барабиди, на все повече жени им слагат плътно 5 години за съжаление.

# 111
Имам остеопения. По изследвания от май 2025г.

# 112
Момичета,да откажете Золадекс е руска рулетка.Независимо кой,какво и как ще ви цитира и обещае...
Изкуствената менопауза,е също като при жените ,достигнали менопауза по естествен път.При всеки е индивидуално,кога и дали ще се стигне до остеопороза.
Паниката е лош съветник!
Вече съм споделяла,аз съм с остеопения ,години преди менопауза.5г в менопауза,изследвах костна плътност на същия апарат,абсолютно без промяна от първия тест.
Дъщеря ми е на Золадекс от 17 месеца.В САЩ въобще не и споменават за костна плътност,в бг и обясниха ,че е много рано да се тества и тревожи...

# 113
Ох, като стана въпрос за золадекс...на мен изобщо не ми е изписан. Да припомня моя случай, тройно позитивен, 1 стадий. Започнах химио януари, цикълът спря. Приключих я април (сега съм само на херцептин и хормонална) и цикъл още нямам. След лт онкологът ми назначи нолвадекс, без золадекс, понеже нямам цикъл и не било нужно да товари организма само. Спомена, че трябва веднага да му се обадя ,ако се появи и да започнем золадекс. Толкова съм объркана, около мен почти на всички са им изписани в комплект, аз ще чакам ...така ли е?

# 114
Ако нямате цикъл, Золадекс е излишен.
Не съветвам да отказвате Зпладекс, а да си следите костната плътност, ако го слагате. При мен Золадекс оказа влияние - имам изследване преди и след него .

# 115
Аз съм на Нолвадекс и Золадекс от 1г 7м.. Бях на 49г., когато започнах хормоналната терапия, с цикъл и в зелената зона за остеопороза. Скоро изследвах само Beta crosslaps като маркер за остеопороза и беше в границите за жени преди менопауза. Не знам дали може да му се има доверие. Иначе в началото на терапията доц. Консулова ми каза, че включва Золадекс заради G3 (иначе съм първи стадий, без химиотерапия и без лъче), проф. Тимчева спомена за Золадекса само за 2 години, които още не са минали,  а в болница Надежда в началото на терапията ме питаха какво са казали другите лекари за Золадекса. Там съм на диспансер.

# 116
Здравейте дами, аз съм на диспансер в Сити клиник. Ще ме следят с кръвни на 3 месеца и ПЕТ скенер 1 годишно. Като попитах за гърдите какво образно ще ми правят, казаха, да си говоря с д-р Йорданов, те, онколозите,  не отговаряли за това, само за скенера. Дано не съм разбрала правилно🙂.

# 117
Ох, като стана въпрос за золадекс...на мен изобщо не ми е изписан. Да припомня моя случай, тройно позитивен, 1 стадий. Започнах химио януари, цикълът спря. Приключих я април (сега съм само на херцептин и хормонална) и цикъл още нямам. След лт онкологът ми назначи нолвадекс, без золадекс, понеже нямам цикъл и не било нужно да товари организма само. Спомена, че трябва веднага да му се обадя ,ако се появи и да започнем золадекс. Толкова съм объркана, около мен почти на всички са им изписани в комплект, аз ще чакам ...така ли е?
Да,има логика в това да не Ви изпишат Золадекс,при вас ,вероятно предвид възрастта,химията е била катализатор и сте влезли в менопауза.И все пак,лекаря се в презастраховал...ако случайно менопаузата не е факт,ще включи и Золадекс.
Мисля,че няма място за притеснения.

# 118
  • Добрич
Здравейте дами, аз съм на диспансер в Сити клиник. Ще ме следят с кръвни на 3 месеца и ПЕТ скенер 1 годишно. Като попитах за гърдите какво образно ще ми правят, казаха, да си говоря с д-р Йорданов, те, онколозите,  не отговаряли за това, само за скенера. Дано не съм разбрала правилно🙂.

На мен онколозите ми обясниха,  че ЯМР е за зона гърди и аксили, а КТ е за цялото тяло. Съответно те назначават скенер, за да проследят цялото тяло.

# 119
  • Sofia
Момичета, чета че обсъждате Золадекс и костната плътност. На мен д-р Петрова ми каза, че практиката е година след стартирането на хормоналната е да ти назначат/изпратят за костна плътност. Аз реших да не чакам година, а да я направя тази есен.
Incantrix, не че е моя работа твоето решение, но според мен преди да решиш да спреш каквото и да е, добре си помисли. Знам за две жени решили да спрат хормоналната. Едната за съжаление вече не е жива. Другата в момента е с рецидив и всичко започва отначало. Първата е решила да спре самоволно, другата - била посъветвана от личният лекар. Казвам ти го само, за да имаш осъзнато взето решение.

Общи условия

Активация на акаунт