Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 13 773
  • 279
  •   3
Отговори
# 255
Аз съм от "града на здравето",разбирай...за здрави хора.С най-много болници-пирамиди,затова търся специалисти,по други места,и както ви е известно...търсените не работят с НЗОК.
Но и това не решава проблемите,за съжаление..

# 256
Четох за ЯМР във Варна и се насочих към СитиКлиник. Имаха и час за след седмица
Разчитането стана същия ден.

# 257
Пак ще мрънкам, обаче наистина ми омръзна от Сити клиник. Три седмици вече стоя под напрежение и чакам резултат. ( От 18.09). Как като си плащаш излиза още на следващия ден, пък иначе трябва да стоиш под стрес 20 дни. Никъде другаде го няма това да чакаш по три седмици за разчитане. Искам да се махна от там, но и аз не знам къде да се преместя. Последния път дори ме препратиха при една млада лекарка. Явно вече ще е така.

# 258
В същата ситуация съм. Чакам резултат на ЯМР в Надежда от 17.09.

# 259
  • Северозапада
В същата ситуация съм. Чакам резултат на ЯМР в Надежда от 17.09.
Здравей! И аз правих сега лятото ЯМР в Надежда. Обадиха се след не повече от 2 седмици. Обаждала ли си се, да питаш?

# 260
Не съм ги търсила, изрично ми казаха, че те ще се обадят. Мислех да ги потърся вече тази седмица, но имах празник и реших да не рискувам да си го разваля.

# 261
  • Sofia
В Надежда се бави ЯМР -то, защото не се прави разчета при тях. От КТ излиза на следващият ден.

# 262
Пак ще мрънкам, обаче наистина ми омръзна от Сити клиник. Три седмици вече стоя под напрежение и чакам резултат. ( От 18.09). Как като си плащаш излиза още на следващия ден, пък иначе трябва да стоиш под стрес 20 дни. Никъде другаде го няма това да чакаш по три седмици за разчитане. Искам да се махна от там, но и аз не знам къде да се преместя. Последния път дори ме препратиха при една млада лекарка. Явно вече ще е така.
Е как да не си плащаш? Нали плащаме таксите им от 88 лв, което според мен абсолютно незаконно...На мен ми предстои скенер на 21, освен че съм под напрежение,ще трябва и да ги чакам. Мисля да взема диска и да го дам другаде за разчет.

# 263
Аз правих ямр в Онкологията в Дървеница на 29.09. Беше с хоспитализацив за две нощувки, три дни. При изписването резултатата, разчитането е готово, диска също. Платих 20лв. за диска

# 264
Дали в онкологията в Дървеница водят диспансер? Когато питах доц.Консулова за преглед там по каса , за следене ,ми обясни по заобиколен начин, че прегледите и са само платени и по -добре да се запиша в Панагюрище, щяло да ми е по-близко. С една дума отказа ми.

# 265
В Надежда се бави ЯМР -то, защото не се прави разчета при тях. От КТ излиза на следващият ден.
А кой прави разчета на ЯМР-то за Надежда? Аз мисля, че те го правят, защото им носим диска от Дървеница още в деня на изследването.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 12:52 от Rumi_hr

# 266
Дали в онкологията в Дървеница водят диспансер? Когато питах доц.Консулова за преглед там по каса , за следене ,ми обясни по заобиколен начин, че прегледите и са само платени и по -добре да се запиша в Панагюрище, щяло да ми е по-близко. С една дума отказа ми.
Не мога да кажа. Аз съм на таргетна терапия там до април 2026.
След това ще водя разговор за диспансер, проследяване и пр.
Но когато правих ямр първия път беше в ИСУЛ с направление от гинеколог. Записах час една седмица предварително и резултата беше готов за три работни дни, не ми искаха пари за диска. Това беше началото на март тази година.

# 267
  • Sofia
А кой прави разчета на ЯМР-то за Надежда? Аз мисля, че те го правят, защото им носим диска от Дървеница още в деня на изследването.

Там където е направено образното. Ако не се е променило от миналата година, разбира се. Поне така ми беше обяснено от Надежда, когато октомври  миналата година трябваше да се направи ЯМР преди операцията. Така се случиха нещата, че поседната химиотерапия не се състоя и трябваше за много кратко време да си направя ЯМР и да отида на операция. Тогава от Надежда ми казаха сама да си организирам нещата, защото те ако ме били изпратили са щели да ме забавят с три седмица с разчета. И затова отидох на платено и резултата беше готов от днес за утре. Иначе, ако при тях си правиш образно - КТ или мамограф излиза на следващият ден.

# 268
  • Северозапада
2 пъти са ме пращали на ЯМР от Надежда и 2та пъти носех диска в образната за разчитането. Може би ги гледат когато имат свободно време. Но повече от 2 седмици е много време.

# 269
Звъннах да проверя. Имало резултат в системата. Аз бях хоспитализирана за изследването и трябва да получа епикриза. Щели да предадат на лекаря, който ме е приел да си дооформи документите.

Общи условия

Активация на акаунт