Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 91

• 23 734
  • 451
  •   1
Отговори
# 315
И при мен като при Кайра - следя около две години вече кисти в черния дроб, единия бъбрек и надбъбречната жлеза от средата на курса химиотерапия. На КТ бяха описани веднъж като съмнителни за метастази - правих ЯМР и ПЕТ после за верификация. Както каза скоро единият от докторите ми - кистите са много, защото много те изследваме. 😁

# 316

Rumi_hr, излезе ли твоя резултат от Надежда? Надявам се, че всичко е наред при теб.

Да, тази седмица го получих моя резултат от ЯМР на гърдите. Всичко в наред. Благодаря ти и при теб ще бъде!

# 317
Здравейте, знаете ли в какъв срок след последната хт трябва да се започне хормоналната терапия?

# 318
Здравейте, знаете ли в какъв срок след последната хт трябва да се започне хормоналната терапия?
Золадекс върви успоредно с ХТ,ароматазните ,след приключването и, колкото по-бързо,толкова по-добре .

# 319
ДЗ ❤️ Ще я избутаме! Четох те по-назад... и при мен беше ад - двуседмична тежка диария след всяка вливка, хемороиди възпаление (имах вътрешни от ражданията, но никога не са се появявали досега), гадене, промяна на вкуса за по две седмици, венците ми се възпалиха и подуха, обринах се с гнойни пъпки по ключица, шия, деколте, нос. Нямаше ден и нощ, заспивах от нищото, без значение коя част от денонощието е, усилие беше да стана от леглото, мозъкът ми не работеше, пълна мъгла. Няма момент устата, носът и очите ми да не ме болят и да са били добре - или са зле, или са много зле. По седмица температура, след всяка вливка, ужасни болки в таза, бедрата, ръцете. И умора. И сега я имам, но е поносима. Онази е смазваща. Абе.... не пожелавам на никой, никой това нещо 😰

Мама Мони ❤️, първите две вливки бях на Доцетаксел + Карбоплатина. Допълнително Таргетна терапия - Херцептин и Перджета. Плюс Растежен фактор след всяка вливка.
Всъщност Карбоплатината ме е съсипвала. Показателите ми бяха много зле. Хемоглобинът на трета седмица, 21 ден - около 80, чернодробните - три пъти увеличени. Отложиха вливка. Отивам на 28 ден, четвърта седмица - чернодробните почти 5 пъти над нормата. Вместо да падат, ставаха по-зле. След нея, още месец ми трябваше, за да стабилизира що-годе положението и сега чак хемоглобинът ми е около 100, чернодробните вече леко над норма, но пия и нон - стоп Трансметил за него.
Още малко остава, да.

Прегръдки на всички в борбата ❤️
Аз бях на същото личение без карбоплатина 6 вливки ги изкарах сравнително добре. Моя позната в друга болница имаше включена и карбоплатина и тя се чувстваше много зле. За щастие и на двете след операцията имаме пълен патологичен отговор.

# 320
Escala, мисля, че се решава индивидуално. При мен след ХТ имаше близо 1 месец ЛТ, веднага след която започнах хормоналната. Не съм имала паралелна терапия.

# 321
Онколога първо ми се развика по телефона да спра да звъня и после ми каза, че с изследванията всичко е наред и ми го снима и прати по Вайбър. Тя е специализантка. При нея ме препратиха този път. Как пак да звъня и да се обяснявам. Всеки път плащам такси, да не говорим , че в началото платих 500 лв.+200лв за преглед и пак на частно трябва да ходя.
Някой може ли да погледне с какви размери е описан неговия черен дроб?
Посъветвайте ме къде мога да изпратя диска за разчитане с куриер и цена?
При мен за размера на черния дроб пише " не увеличен"

# 322
Аз от доктор Гергана Георгиева съм си доволна в сити. Даже доплащам, за да ми ги гледа тя. Ако имат казус те се съветват едни други. Иначе всички искат В. Йорданов. Колкото до натовареността им, явно е висока, защото и на мен направи впечатление, че става по-бавно. Откровено се раздразних последния път, когато отидох на крак в събота от Пловдив, до София, да си взема резултатите и тези клявки зад бюрцата ме направиха на две стотинки, че не давали резултати в събота. Наложи се да притеснявам точно др Георгиева за съдействие. Едно джукесто недоразумение долу и една вкисната горе ме хокаха. Платила съм 400 лв над направлението за ямр. За тези пари щях да го направя в Плд два пъти и следващия път ще се замисля дали да пълня техните доволни гуши. Да се сезират малко, претенциите са високи.

# 323
Здравейте, мили дами,
Първо искам да се извиня, че така внезапно изчезнах /не че на някого съм липсвала, разбира се Simple Smile, но просто имах потребност да мълча и да стискам силно зъби, потъвайки в Химиотерапия и работа/.
Също така внезапно изпитах потребност пак да пиша тук и да потърся отговори и подкрепа, щото вече стискането на зъби не ми е достатъчно на третия месец от Х...
Ето какво е положението към момента:
- минаха 4 червени на по две седмици. Имаше срив на хемоглобина до 83 /инак желязо и феритин си е ОК/, проф. Щерев ме отложи, някак се самозакрепиха показателите и минах две бели на по две седмици. Остават още две бели. 
- резултатът за три месеца: косата ми замина въпреки каската, мигли и вежди също. Ако излизам, слагам очила с тъмни рамки, за да не се вижда какъв съм бухал. 
- яви ми се появи изтръпване на краката - ходих на невролог и каза, че си е баш невропатия.
Въпросите ми:
1/ Имате ли идея за лек срещу това с изтръпването на краката? Обратимо ли е, т.е. подлежи ли на възстановяване? 
Разбирам, че витамини от групата B, вкл. Милгама Н, май са нежелателни. Някаква гимнастика или нещо ...;
2/ Опасно ли е това, че заради хемоглобина един месец ударно ядях яйца /по 3 бр. почти през ден/ и червено месо /пържоли и кайма/, като вземах и спирулина и хлорела /Алгоглобин/?
3/ ще ми се възстановят ли миглите и веждите?
Предварително благодаря на всички, които ще ми отговорят.

# 324
Здравейте, мили дами,
Първо искам да се извиня, че така внезапно изчезнах /не че на някого съм липсвала, разбира се Simple Smile, но просто имах потребност да мълча и да стискам силно зъби, потъвайки в Химиотерапия и работа/.
Също така внезапно изпитах потребност пак да пиша тук и да потърся отговори и подкрепа, щото вече стискането на зъби не ми е достатъчно на третия месец от Х...
Ето какво е положението към момента:
- минаха 4 червени на по две седмици. Имаше срив на хемоглобина до 83 /инак желязо и феритин си е ОК/, проф. Щерев ме отложи, някак се самозакрепиха показателите и минах две бели на по две седмици. Остават още две бели. 
- резултатът за три месеца: косата ми замина въпреки каската, мигли и вежди също. Ако излизам, слагам очила с тъмни рамки, за да не се вижда какъв съм бухал. 
- яви ми се появи изтръпване на краката - ходих на невролог и каза, че си е баш невропатия.
Въпросите ми:
1/ Имате ли идея за лек срещу това с изтръпването на краката? Обратимо ли е, т.е. подлежи ли на възстановяване? 
Разбирам, че витамини от групата B, вкл. Милгама Н, май са нежелателни. Някаква гимнастика или нещо ...;
2/ Опасно ли е това, че заради хемоглобина един месец ударно ядях яйца /по 3 бр. почти през ден/ и червено месо /пържоли и кайма/, като вземах и спирулина и хлорела /Алгоглобин/?
3/ ще ми се възстановят ли миглите и веждите?
Предварително благодаря на всички, които ще ми отговорят.

Втори месец след хт веждите и миглите се върнаха на 100%.
За невропатията онколога ми изписа б комплекс. Помогна ми.
Показали те се нормализираха чак сега... Два месеца след последна вливка.
Косата почна да расте един месец след хт... И си расте...
Всичко ще е наред!!! Само търпение и вяра!
🤗

# 325
  • Sofia
Нова котка, това с изтръпването е съвсем нормално и очаквано за бялата химиотерапия. Обикновено отшумява месец след края на химиотерапията.
За яйцата - не мисля, червеното месо - също.
За веждите и миглите и за косата, също след месец, ще започнат лека полека да растат.
Още мъничко трябва да потърпиш. Ще си  върнеш старият облик, дори и по - добър!

# 326
Да, както вече са писали момичетата,всичко е възстановимо..
Спокойно може да си пиеш витамини от група в,милгама N е добър избор.
За коса ,мигли,вежди,само търпение ,и вяра..При дъщеря ми,косата израстна на големи букли,буйна и красива..Расте нормално бързо,след година,вече може и да я връзва.Ходеше с диадеми,шапки,като и харесва...
Мигли и вежди,за месеци,2-3,мисля се възстановиха...
Невропатиите,също имат нужда от време,но е поносисимо..
С кръвните тестове,най-драматично беше,периода от червена към бяла хт.
Тя правеше бялата ,всяка седмица и относително добре я понасяше.
Сили и леко да ги понасяш,пожелавам.

# 327
  • Северозапада
Нова котка, на мен невроложка ми изписа Милгамма 100, което е Б1 и Б6 без спорния Б12. Миглите и веждите се възстановяват.

# 328
И аз да се включа. При мен бялата химия беше седмично. За да не се получи невропатия по време на вливката, която беше 1 ч ми слагаха на ръцете и краката ледени ръкавици. Може би те помогнаха, но аз я правих в чужбина. Миглите и веждите точно 2 месеца след края на химията се възстановиха напълно. Косата при мен е 5 см, расте гъста и на вълни 6 месеца след края на химиотерапията. Желая от сърце вяра, кураж и търпение!

# 329
Може и да има назад в темите нещо, но нямам спомен да съм попадала и затова ще питам.
Посещавали ли сте психиатър и била ли е някоя от вас на антидепресанти? Препоръки за психиатър?
Смятам, че съм в депресия. Много отдавна я боря сама. Време е да потърся помощ.
Много обстоятелства имат отношение, не успявам да изплувам  и като да се изчерпах вече. Да се движа помага. Да бъда с близки хора помага. Да правя неща, които знам, че са ми приятни, помага. Всичко обаче е само за краткия момент на случването си. После пак си потъвам. Настроение, мотивация, сила..... нямам за нищо. Сама съм с две деца в пубертета - 13 и 16.  Опитвам се да поддържам стабилност, те имат нужда в момента от рамка, граници, внимание. Аз се чувствам кръгла нула и малко под нея даже.

Споделете мисли и насоки, моля!

Общи условия

Активация на акаунт