Кои продукти и домашни режими за лице наистина работят?

• 1 334
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета 🌷

Напоследък козметичният пазар прелива от серуми, кремове и домашни уреди за лице , но истината е, че не всичко е еднакво ефективно.
Искам да започнем дискусия, в която всяка от нас да сподели:
   🌸 Кой продукт наистина виждате, че действа? (например серум с витамин C, ретинол, хиалурон, крем за околоочен контур и т.н.)
   🌸Кои домашни процедури правите и имат видим ефект? (маски, пилинги, масажи, LED маска, ролери, микротокове и др.)
   🌸 Кои неща се оказаха загуба на пари и време?

Мисля, че така ще си бъдем полезни една на друга ,ще отличим наистина работещите режими и ще спестим разочарования.

Ще се радвам да чуя вашите впечатления и лични открития 🫶

# 1
Аз мисля, че това е много строго индивидуално, според нуждите и състоянието на кожата.
Години съм в битка за перфектната кожа и все още далеч от нея, поради редица здравословни, и не само, проблеми.
Измазала съм и съм изпробвала какво ли не, това което наистина установих, че работи за мен е:
- старателно и редовно почистване с подходящ продукт
- редовно ексфолиране - с едни дозички на FarmStay
- серум с азиатска центела и масаж с ролер или гуа ША
- интензивно използване на маски, влюбена съм в няколко на skin1004. Като цяла корейската козметика е много моето нещо
- еднократни кърпи за лице, вместо хавлия
- дарсонвал
- Retinol Collagen lifting ampoule на Medipeel и One Day expose shot 7500 на Medicube редувам през вечер-две
- Мнооого изпита вода

На 38 години съм с комбинирана, капризна и лесно раздразваща се кожа и белези от дълга борба с несъвършенства.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 22:43 от Tropic

# 2
Бихте ли споделили с какво почиствате лицето си?
Аз към момента почиствам с мицеларна вода.
Ще ми е интересно да науча повече как правите ексфолирането и от къде си купувате азиатска козметика .
Моят режим :
Сутрин след почистването нанасям Melumé Skinscience  Super C-Shot 25% (Water Free Oil in Serum). Съдържа THD Vitamin C.Добавени са Vitamin E, Jojoba Oil, Glutathione - за антиоксидантна защита и подхранване.Предназначен е за корекция на пигментации, фини линии, бръчки и фотостареене.
След него нанасям дневен крем на Biothem ( aqua source hydra barrier cream) и лек ежедневен грим . Понякога заменям серума витамин C със серум на Ordinary  - Argoreline solution 10%. Използвам ролер.
Вечер след почистване ползвам Advanced Night Repair serum Estée Lauder от години, околоочния крем от същата серия и “запечатвам” с хидратиращ крем на Nuxe ( cream fraiche) . Понякога сменям серума на Estée Lauder  със серум на Ordinary Metraxyl 10%HA.
Скоро си купих FOREO Bear - мини уред за лице, който работи с микротокова терапия .
Накратко за него:
   •   Използва нискочестотни електрически импулси, които стимулират мускулите на лицето.
   •   Целта е лифтинг ефект – стяга, повдига и оформя контура.
   •   Подобрява микроциркулацията → кожата изглежда по-свежа и с по-равномерен тон.
   •   Работи с кондуктивен серум или гел (за да се предава токът равномерно).
   •   Има и T-Sonic вибрации, които отпускат и подобряват усвояването на продукта.

# 3
Вечер почиствам първо с мицеларна вода лицето и спиралата след това, с този гел
https://remedium.bg/misha-pyana-izmivashta-vita-c-120ml-059231/p
Сутрин с това

Ексфолирам 2-3 пъти седмично с тези
https://ksisters.bg/product/farmstay-baking-powder-collagen-pore … scrub?sku=2101629
Пазарувам основно от BareCare и YesStyle.com, като при вторите цената е чувствително по-добра, за сметка на времето за доставка.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 23:59 от Tropic

# 4
Арабите имат страхотна козметика и е напълно натурална .Напоследък си правя маска с Мароканска Нила пудра ,а за косата имат безцветна кана за коса ,която наричат Сидр.Никаква химия

# 5
Коя мицеларна вода ползвате , Tropic? Ще разгледам линковете и сапунчето ще го видя . Благодаря. И аз съм на 38, комбинирана, чувствителна / реактивна кожа.

Anglia123, и аз предпочитам чисти, натурални продукти. Винаги сканирам с Yuka app преди да купя нещо ново и чета съставките. Боята ми за коса е 98% натурална.

Кои продукти бихте препоръчали от арабската и азиатската козметика , момичета?

# 6
  • SF
Аз почиствам с мицеларни вода на NUXE, но харесвам и на Лореал. Сега точно съм с българска натурална изчистена от безсмъртниче и имам същата с мента. Не знам коя от двете ми харесва повече. Много ми допадат. Купувам ги за втори път.
Ползвам козметика на Ланкастър - слънцезащита, измивна пяна. Много ми пасват на мене. Хидратиращ крем на Клиник, но имам и един великолепен на Елизабет Арден, който наистина, ама наистина хидратира кожата и я прави сочна. Сега обаче съм с Клиника. За околоочния контур съм с Ланком, преди това с Biotherm, но маската за около очите ми е пък на Clarins. В общи линии ползвам средно висок към висок клас козметика. Не са кремове от по 500 лева, но са около 100, 100 и нещо. Понякога се изхвърлям, но после пак се връщам към нормалните цени. Пяната на NUXE за сваляне на грим е разкошна, както и сухото им масло за тяло. Винаги имам от него! Видя ли ги на промоция техните продукти, купувам, дори и да си имам още.
Това лято открих и Cocosolis и смятам да си станат и те "моя" козметика.

# 7
Много нещо съм измазала, но наистина едно 90% са били пари на вятъра.
Ползвам за измиване сутрин и вечер la roche possay пяна, дневен крем vichy mineral 89 или la roche effaclar duo+M и се старая да имам почистване при козметик поне веднъж на месец- два.
ФДТ - Dior hydra nude, защото каквато и грижа да полагам, грешния ФДТ ме връща в първи клас… кожата ми веднага реагира със запушени пори и пъпки ❤.
Вечер свалям с мицеларна вода.
Имам уред за микронидлинг вкъщи, правила съм професионално няколко пъти и съм доволна, за това си купих и за вкъщи, но не правя често защото отнема време.
Според мен ефект имат и процедури като мезотерапия (прп и пр. Инжекционни)

ПС: …и една такава тема като се появи, и почна да чета, и после искам още неща да си купя Sad

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 10:27 от Sweet_Dreams19

# 8
Аз си търся натурална, хубава подхранваща къна, тъй като се боядивам на 2 седмици /бързо ми избиват корените/. Но приемам и насоки за добра боя!

Какво мислите за Фейс Йогата?

Също ще съм благодарна за насоки към арабска козметика.

# 9
Mera, не съм придирчива към мицеларната вода, защото не разчитам на нея за основно почистване. Ползвам я най-вече да премахна спиралата и някакъв грим по очите, ако имам. Минавам и лицето, но истинското почистване правя с гела на Миша.
От известно време ползвам на розовата на Гарние и ми върши отлична работа.

# 10
Според Yuka - та мицеланарната Garnier ( розовата) е по-добра от тази на Nuxe - rose , която ползвах до скоро. Тази на Garnier обаче не ми почиства очния грим и трябва да ползвам втори продукт. Забелязала съм също, че ако нанеса серума на Estée Lauder ( Advanced Night Repair) без хидратиращия крем на сутринта кожата ми не е окей. С хидратиращия на Nuxe отгоре е супер. На Миша съм ползвала хидратиращия крем - окей беше, но не беше уау.
Фейс йогата ми е много интересна , но все попадам на някакви странни упражнения, които никак не са ми лесни за изпълнение. На мен и нормалната йога за тяло отначало ми беше доста трудна. С времето се адаптирах към разтягането и позите и усетих, че от трудно ми става приятно. Предполагам и с йогата за лице ще е така.
И аз съм измазала много неща и много са отивали право в коша за боклук, та затова ще е ми е много полезно всяко споделено мнение. Постоянно се изкушавам да купя нов продукт , но вече гледам да не правя импулсивни покупки, че никак и не са евтини. На Elizabeth Arden Tea tree май се казваше крема за тяло го ползвах дълго време, основно заради аромата. Ефект не съм забелязала да има.
Момичета за тяло какво ползвате? Хидратирате ли след баня , басейн, сауна ? Напоследък забелязвам, че на ръцете ми се появяват повече чертички, а преде бяха едни сочни, пухкави. За ръце ползвате ли нещо специално?

# 11
  • Sofia
Преди година ползвах основно корейска козметика и доста продукти - почистващо олио, измиващ гел, тоник, серум, крем и ексофолиращи тампони, обаче кожата ми стана доста чувствителна и акнето ми се засили драстично (последните 10-13 години страдам от кистозно акне).
Започнахме инсеминации/инвитро процедури и от нищото ми излезе и себореен дерматит, който преди това нямах.
От тогава по препоръка на дерматолог намалих продуктите, които използвам максимално и в момента използвам почистващо олио, само когато нося по-тежък грим (попринцип нося само пудра, руж и гланц за устни и нищо повече като гримове последно време) , почиствам лицето си с гел за измиване Avene Cleanance и ползвам вечерно време крем La Roche-Posay Effaclar Duo+M, ако имам пъпчици и несъваршенства или около процедури кожата ми е доста суха и ползвам La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+, който доста ми успокоява. Когато себореята реши да се изяви нанасям на местата Ducray Kelual DS крем. Сутрин само си изплаквам лицето и нанасям слънцезащитен крем, който реших да пробвам от Зоя с изчистен състав. 
Нищо друго не ползвам и кожата ми е доста чиста откъм пъпки, но имам вдлъбнати белези от старо акне. Така, че за сега съм доволна, доста ми се подобри кожата спрямо когато ползвах повече продукти.

# 12
На 45 г.съм.Цял живот съм с мазна кожа с комедони.Никога в съзнателния ми живот не си видях носа абсолютно чист, каквото и да правех.Винаги когато ям кашкавал и салам(купешки) знам, че на другия ден ме чакат няколко големи пъпки.Прабвала съм какво ли не.За моята кожа единствено,  което има някакъв ефект е ценено кисело мляко на маска.Понякога след това мажа с мед.Ексфолианти използвам два пъти в седмицата на клаудалие и съм доволна,но абсолютно изчистване на черните точки при мен не може да постигне.

# 13
ivelina_80,
Аз дълбоко почистване на черните точки на носа постигам само като отида на почистване на лице. Иначе , не мога сама да се оправя с тях. Пробвала съм какво ли не, нищо не работи .За Клаудалие съм чувала само добри отзиви , но не съм си купувала още нищо от марката и нямам лични наблюдения.

Rouina91, не съм се замисляла за връзката на инвитрото с дерматита. И при мен се появява около инвитро процедурите, по-изявено по скалпа. По лицето също имах, но с по-чисти и хидратиращи продукти го овладях. Понякога наистина е по-добре да се ползват по-малко, но по-качествени и подходящи продукти .

Пазарът е залят с всякакви марки и продукти вече, човек да се чуди кое по-напред да купува и в какъв ред да маже всичко.

# 14
  • Sofia
ivelina_80,
Аз дълбоко почистване на черните точки на носа постигам само като отида на почистване на лице. Иначе , не мога сама да се оправя с тях. Пробвала съм какво ли не, нищо не работи .За Клаудалие съм чувала само добри отзиви , но не съм си купувала още нищо от марката и нямам лични наблюдения.

Rouina91, не съм се замисляла за връзката на инвитрото с дерматита. И при мен се появява около инвитро процедурите, по-изявено по скалпа. По лицето също имах, но с по-чисти и хидратиращи продукти го овладях. Понякога наистина е по-добре да се ползват по-малко, но по-качествени и подходящи продукти .

Пазарът е залят с всякакви марки и продукти вече, човек да се чуди кое по-напред да купува и в какъв ред да маже всичко.

Голям любител съм на козметиката и много съм купувала, но след посещението при дерматолог, след като се откриха проблеми и тя ми направи режим кое как и кога да ползвам кожата ми доста се успокои и за сега държи фронта, ново акне не ми е избивало поне не агресивно. Може би по 1-2 пъпчици около овулация и цикъл, но преди това беше кошмарно и болезнено.
Относно дерматита - моят е по скалпа, доста сериозен зад ушите и около носа понякога, но и там вече имаме овладяване на ситуацията със коремчето, което писах по-горе, а преди това се наложи и антибиотици локално зад ушите. При мен се появи още след 1вата инсеминация след като започнах прогестерона. На 3тия ден така се беше възпалило и болеше, че не се търпеше.
Обмислям като изхабя продуктите, които имам да изпробвам нещо по-натурално и изчистено като състав и ако не ми понесе пак ще се върна на сигурното Grinning .

Общи условия

Активация на акаунт