Твърд корем

• 479
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, дами! Бременна съм в 19-а седмица и забелязах, че вече от седмица-две, когато легна по гръб, коремът ми веднага става твърд като топка и усещам лек дискомфорт. Това се случва всеки път щом легна по гръб. Имах и период от няколко дни, в които чувствах стягания, докато съм права – предполагам, че са били някакви контракции. Те не бяха придружени с болка и траеха около няколко минути.

Като цяло бременността ми е проблемна от самото начало и искам да попитам дали някой е изпитвал подобно нещо – всеки път, когато легне по гръб, коремът да става твърд. Понякога остава твърд, докато не се завъртя, но има и моменти, когато минава за минута-две и коремът отново омеква, макар матката да се усеща къде е. Сутрин, когато се събудя, отново коремът ми е като топка, но предполагам, че това е заради пълния пикочен мехур.
ПС: забравих да кажа, че приемам магнерод 3х1 и корема понякога пак става твърд за минутки моля хората, които са преминали през подобно нещо  дайте съвети и мнения 🥹😊

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 10:34 от user.111

# 1
Това са бракстън хикс контракции, които са напълно нормална част от втората половина на бременността.
Няма никакъв повод за притеснение.Наистина са неприятни и некомфортни, но ще стават все по-чести с напредването на месеците.

# 2
Аз още от 3 месец имах контракции и за лекарите не беше нормално. Пиех Но шпа и Магнерот до края на бременноста,като последния триместър не се търпеше и на кратки разтояния ходех с колата,защото едвам се мъкнех и корема ми постоянно се втвърдяваше. Консултирайте се гинеколог,не е шега работа.

Общи условия

Активация на акаунт