Кралски работи и клюки - септември 2025

• 74 614
  • 949
  •   1
Отговори
# 675
Летисия е посетила квартала Град на мъртвите в Кайро. Там се е запознала с работата на испанското сътрудничество и фондация „Султан“ в джамията „Султан Ал-Ашраф Кайт Бей“. В  културния комплекс на джамията „Султан Ал-Ашраф Кайт Бей“е открила фотографска изложба на египетския фотограф Мохамед Махди и испанската фотографка Лаура Силерас. Изложбата изобразява крехката граница, където децата играят сред надгробни плочи, семействата празнуват сватби до гробове, а траурът се смесва с ежедневието. Изборът на това място не е случаен. Самата джамия е дом на проект на Испанското сътрудничество, насочен към подобряване на възможностите за социално-икономическо и културно развитие на жените и децата в Града на мъртвите. Инициативата, стартирана съвместно с фондация „Султан“, се стреми да намали неравенството, да засили социалното приобщаване и да превърне историческото наследство в двигател на развитието на местната общност. Посетила е и ателието "Mishka", където 60 жени, изработват бижута и работят с кожа. Ателието се ползва с подкрепата на Испанското сътрудничество. Тази работилница работи в рамките на проекта „Подобряване на възможностите за социално-икономическо и културно развитие на жените и децата в Града на мъртвите в Кайро“, който се стреми да намали неравенството в достъпа до възможности за личностно развитие, пред които са изправени жените и децата в квартала, в допълнение към засилване на осведомеността на общността относно принципите на социалното приобщаване и равенството между половете и стойността на местното наследство. Обеците, които носи са изработени от жените от ателие "Mishka", а сакото е на египетската фирма "Dina Shaker".

# 676
E, след изцепката с жълтата рокля и шапката-НЛО днес е добре. И е много усмихната. Явно наистина компанията на Кейт и децата й се отразява добре. Чудесна идея да направят това заедно. Даже и кожения костюм в библиотеката се ядва повече от тази жълта рокля. Според мен беше неподходяща най-вече заради оголената горница - голи рамене и половината бюст видим. Ако беше с ефирен шал и брошка хоризонтално да покрива раменете и бюста щеше да е по-добре и да пасва повече на случая според мен.

# 677
Летисия много ми харесва днес с този бял костюм и от вчера с една великолепна синя рокля.

# 678
Максима е присъствала на среща в Амстердам, посветена на 40-годишнината на Nederlandse Hersenbank или Нидерландската банка за мозъци (NHB), която събира мозъчна тъкан от починали хора и я предоставя на учени от цял ​​свят.

# 679
Ох, не знам как да се изразя, цвета на роклята на Максима е много свеж, хубава шапка, обаче ресните и втория цвят подплата са много грозни. Но целия артистичен аутфит е крайно несъвместим с ангажимента, на който е, остави ми много ужасно чувство.
Не е задължително, но е хубаво кралицата да има правилна стойка и да знае как да седне.

# 680
Отново тоалет,  несъобразен с времето и мястото. Отива в банка, събираща мозъчни тъкани - облечи се делово, а не сякаш отиваш на танци.

# 681
И на мен роклята на Максима с тези ресни не ми допада, но прекалените усмивки не ме впечатляват, нагледали сме се. А и не знаем подробности. И на другата жена ѝ е забавно, като гледам.
Сега погледнах и други статии. Може това да нейният мозък, сканиран в институтската лаборатория. Затова се забавляват така.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 18:47 от птица

# 682
  • Някъде там
Много приятни снимки на снахите Фиц-Джеймс.
Летисия и вчера със синята рокля и днес с бялото много ми допадна.
Вчера Мери като патрон на асоциацията  за борба с редките болести е била на среща на върха на  асоциациите на северните страни за борба с редките заболявания.

Филип и Матилде вчера пък са били на среща с хора загубили близък при пътен инцидент.
Срещите се организират от сдружение "Родители на деца жертви на пътя" те предлагат място за сбирки и подкрепа на опечалени.

Анри е дал последна традиционна годишна вечеря за правителството.

Много чаровна Стефани.

Максима твърдо не. Ако ги няма ресните ще е хубав тоалет, но те развалят всичко.

# 683
Максима ми напомни за картината на Банкси, която почти мина през шредера. Нелеп тоалет именно заради пустите ресни.

# 684
Според медиите, Кейт има нов пръстен, ето информацията:
Според Tatler , петата халка на Кейт беше видяна за първи път на погребението на херцогинята на Кент във вторник . Колекцията от халки на принцесата на Уелс включва, разбира се, емблематичния годежен пръстен със сапфир и диаманти, който Уилям ѝ подари при предложението ѝ за брак през 2010 г. и който преди това принадлежеше на свекърва на Кейт, принцеса Даяна . Кейт носеше и уелската си златна венчална халка – традиция сред кралските булки, тъй като халката на Кейт е изработена от същия къс уелско злато като тази на кралица Елизабет – както и пръстен с вечност, който Кейт носи от миналата година. Този пръстен, украсен със сапфири и диаманти, не много различни от годежния ѝ пръстен, се смята за сватбената халка на Étincelle de Cartier, като Tatler съобщава, че халката вероятно е била дадена на Кейт като подарък от Уилям, за да отбележи края на химиотерапията на Кейт, която приключи миналия септември след поставянето на диагнозата ѝ по-рано през годината. Той също така перфектно се съчетава с годежния ѝ пръстен.Четвъртата халка също е пръстен „Ежедневието“, този път инкрустиран с диаманти, от Annoushka – любимец на принцесата на Уелс – и се смята, че е подарък за нея от Уилям при раждането на първото им дете, принц Джордж , през 2013 г.
Петият и последен пръстен в колекцията – който преди добавянето на този нов пръстен е бил оценен на над 527 000 долара – е инкрустиран с по-малки диаманти за ефект на паве, според Tatler . Това изделие изглежда ново „и се съчетава добре с другите ѝ изделия, предвид финия му блясък“, съобщава изданието. 
Ето и снимка на 4 от халките

Снимката е от м.02.2025г.

# 685
По БиБиСи пък казаха, че шапката-НЛО е избрана така, за да не отвлича Мелания вниманието от Тръмп. Тоест нарочно се е крила така, за да остави мъжа си да е център на вниманието.

Е, с тази шапка точно тя стана център на вниманието. Можеше да сложи шапка с дантела или нещо отпред вместо да се крие изцяло.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 18:53 от Fenris

# 686
  • София
Страхотни София и Белен, много хубаво са ги хванали да разхождат бебоците - изглеждат в добри отношения.

Летисия ми харесва на това посещение, без да е нещо запомнящо се

Максима - до кръста е супер - свеж цвят, шапка, обеци. Надолу обаче - мамма миа 😂Но обувките са разкошни, много харесвам този сив цвят за обувки.

# 687
Максима с тия ресни Joy
Без тях обаче цветовото съчетание на това зелено със сивото е страхотно Heart Eyes това сиво е толкова благодатен цвят.

И Мери ми хареса, розово и кафяво си е класика.

# 688
Не знам какво внимание е отвличала Мелания, от кого и защо, но имаше няколко много забавни снимки с нея. Сега ще потърся
Иначе аз шапката я харесах. Дори много.

Други интересни раздумки вървят из нета. Някои са открили прилика между роклята на Кейт и сватбената рокля на първата жена на граф Спенсър, Виктория.

Интересен годежен пръстен, имитация на пръстена на кралица Виктория.

И Хари като бонус 🤣

https://www.kateforster.com/2018-6-18-wedding-dresses-of-the-pas … ictoria-lockwood/

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 19:56 от птица

# 689
А какви са интересните раздумки, защото не съм ги срещала. Иначе общото между двете рокли е златистата шантилска дантела. Но предполагам още доста рокли са шити от подобна дантела.
Една хубава Кейт от днес

И две дами в чудесно настроение

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 19:20 от gala66

Общи условия

Активация на акаунт