Кралски работи и клюки - септември 2025

• 74 643
  • 949
  •   1
Отговори
# 90
Не ми се смейте много, моля, но изобщо не схващам как е живяла в Кенсингтън Палас.
Нали там живееха Уелс?
Ясно ми е, че не са били съквартиранти😅

# 91
  • Някъде там
Една леко комична ситуация. Знамената на княжество Лихтенщайн и Хаити си приличат,което смутило лихтенщайнци,но те бързо решили проблема като сложили корона на своето знаме...

Хаити нямаха ли и те отличителен герб на знамето или бъркам?

Тази сутрин немскоговорящите държавни глави пътуват с влак от Бад Рагац до Санкт Гален, където програмата продължава. Във влака се говори за "европейската конкурентоспособност".

Библиотеката Heart

Сладурски пантофки са им дали.Grinning

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 18:53 от daviz

# 92
Кенсингтън Палас е огромен  комплекс с множество отделни апартаменти, крила и къщи. Жителите са разпределени в различни самостоятелни жилища – някои от тях са кралски, други са за служители или частни наематели. Ето как е приблизително разпределението:
Кралски апартаменти – за членове на кралското семейство:
1. Апартамент 1
   •   Обитаван от: Херцогът и херцогинята на Глостър (принц Ричард и съпругата му Биргита).
   •   Те живеят там от 1972 г.

2. Апартамент 1A (най-големият частен апартамент в палата – 20 стаи!)
   •   Обитаван от: Принц Уилям и Кейт Мидълтън (Херцогът и Херцогинята на Кеймбридж).
   •   Въпреки че се преместиха основно в Уиндзор през 2022 г., продължават да ползват апартамента като своя официална лондонска резиденция.

3. Апартамент 10 и 10A
   •   Обитаван от: Принцеса Юджини и семейството ѝ. Живели са в Ivy Cottage, а сега използват тези апартаменти при посещения в Лондон.

4. Апартамент 8 и 9
   •   Исторически: Бивш дом на принцеса Даяна и принц Чарлз. Днес – използва се за административни и музейни цели.

5. Wren Wing / King’s Apartments
   •   Част от официалната кралска собственост и не е за постоянно живеене, но се използва за държавни функции и събития.

Малки къщи и вили в комплекса (за по-млади кралски особи или служители):
- Ivy Cottage
   •   Обитавана в миналото от принцеса Юджини и съпруга ѝ Джак Бруксбанк.
   •   Сега не е ясно дали е заета, или се използва от други членове на персонала.
- Nottingham Cottage (“Nott Cott”)
   •   Бивш дом на принц Хари и Меган Маркъл, преди да се преместят в Frogmore Cottage и след това в САЩ.
Не ми се смейте много, моля, но изобщо не схващам как е живяла в Кенсингтън Палас.
Нали там живееха Уелс?

# 93
То не е трудно да се намери информация за Kensington palace, което е комплекс от "апартаменти"... 
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kensington_Palace

# 94
В изявление, принцът и принцесата на Уелс казаха: „Мислите ни днес са с херцога на Кент и неговото семейство, особено с Джордж, Хелън и Никълъс.“

„Херцогинята работеше неуморно, за да помага на другите и подкрепяше много каузи, включително чрез любовта си към музиката. Тя ще бъде много липсващ член на семейството.“

Катрин, със съпруга си, принц Едуард , херцог на Кент, има три деца: лейди Хелън Тейлър, Джордж Уиндзор, граф на Сейнт Андрюс, и лорд Никълъс Уиндзор.

61-годишната Хелън е майка на четири деца със съпруга си Тимъти Тейлър - 31-годишния Кълъмбъс Тейлър, 28-годишния Касиус Тейлър, 22-годишната Елоиз Оливия Катрин Тейлър и 20-годишната Естела Тейлър.

Междувременно, по-малкият брат на Хелън, лорд Никълъс Уиндзор, на 55 години, е баща на двама сина, Алберт Уиндзор, на 17 години, и Леополд Уиндзор, на 15 години.

Най-малкото от децата на Катрин, Джордж Уиндзор, граф на Сейнт Андрюс, има три деца: Едуард Уиндзор, на 36 години, лейди Марина Шарлот Уиндзор, на 32 години, и моделът, често наричан „най-красивата кралска особа“, лейди Амелия Уиндзор, на 30 години.

# 95
Нали там живееха Уелс?
Триймафан, представи си един голям п-образен блок в Люлин, с няколко десетки апартаменти, но не с по 2-3-4 стаи, а с по 5-10-20 всеки, с размери не по 20 квадрата на стая, а по 30-40 (някои), с коридори с дължина по десетки метри и височина на помещенията не по 2.60, а по 4-5 м. Същото е 🤣
Ето и схема на разпределението вътре:
https://www.loveproperty.com/galleries/73500/who-lives-at-kensin … tional-royal-home
https://www.thesun.co.uk/royals/30480778/posh-apartment-block-home-royals-prison/
Та не са съквартиранти, ама съседи СА 😁 Дали със същите междусъседски проблеми и разправии и драми с паркирането, не знам 😂

Много скромна ми се струва къщичката на херцога и херцогинята на Кент 🤔 Що така? Сами ли са го избрали? При толкова деца и внуци?

# 96
  • София
Как ли си плащат за общите части? На човек или на квадратура? 😂😂😂😂

# 97
Как ли си плащат за общите части? На човек или на квадратура? 😂😂😂😂
Корпоративен имот е.

# 98
Пристигайки в Spruce Meadows за първи път, след като стана техен патрон, херцогинята на Единбург получи цветя от малката Оливия Брикс, на 8 години.

И една снимка от вчера:

# 99
  • София
Да не живееш в дворец, ей..все същите проблеми 😂

Още произведения на Джорджо Армани носени от кралските дами

# 100
  • Някъде там
Дали има и други булчински негови рокли, бях забравила че и на Беатриче е негова?
Рания има много хубави негови модели рокли  и не само тя, повечето.
И двете  нейни черно-бели са страхотни.

Интересно дали някоя от кралските му почитателки ще присъства на поклонението.

Много интересна статия с множество красиви рокли. Истинско великолепие.
https://royalwatcherblog.com/2025/09/04/iconic-royal-armani-gowns/
Пише че след Натан, Армани е най-изполваният от Матилде дизайнер.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 21:16 от daviz

# 101
  • София
Матилде има сериозна колекция, много красиви неща имат и останалите дами.

Мери в много красив Армани костюм. Цветът страшно много ми харесва 😍

Днес пък много ми хареса шлиферът ѝ.

# 102
Ето още една хубава статия за Кенсингтън
https://cotedetexas.blogspot.com/2018/04/princess-dianas-apartme … before-diana.html

Всички дами имат красиви тоалети. И Армани и не само.
И все пак Виктория си ми остава лидер в официалните принцески рокли.

# 103
Дори и да е обличала рядко Армани, то той е бил възхитен от неиния стил и преди това.
Статия от 2011г:
https://www.independent.co.uk/news/people/news/giorgio-armani-pr … tyle-2199447.html
Джорджо Армани се възхищава на чувството за стил на Кейт Мидълтън.

Италианският моден дизайнер разкри, че смята, че бъдещата британска принцеса, която ще се омъжи за принц Уилям на 29 април, е „много добре запозната с модните тенденции“ и с нетърпение очаква да види нейните избори на облекло в бъдеще.

Джорджо - който ще проектира сватбената рокля на Шарлийн Уитсток, когато тя се омъжи за принц Алберт от Монако през юли - каза пред WWD, че Кейт е „толкова дискретна и пряма, но е много добре запозната с модните тенденции.

Той добави: „Тя ще има цялото време на света, за да се интегрира напълно в новата си роля и да избере най-изисканите и скъпоценни рокли и тоалети за официални поводи.“
Армани не е единственият известен дизайнер, който се възхищава на 29-годишната Кейт; Карл Лагерфелд преди това е хвалил нейния „шикозен“ външен вид и е коментирал, че е едновременно „красива и елегантна“.

2006 като обикновено момиче и 2013 като принцеса с палто Армани.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 22:03 от Tinо

# 104
  • Някъде там
Матилде има сериозна колекция, много красиви неща имат и останалите дами.

Мери в много красив Армани костюм. Цветът страшно много ми харесва 😍

Днес пък много ми хареса шлиферът ѝ.
Страхотен цвят и кройка. Безупречен е.

На мен ми  направи впечатление, че явно Матилде и Елизабет е зарибила  по роклите му и нейните рокли за последните приеми на които е присъствала са негови.
Дали сега ще продължава да използва услугите на модната къща, предстои да разберем..
Птицо и аз така мисля, просто нейните са най-принцески.
Дано скоро има подходящо събитие да я видим в нова.

Общи условия

Активация на акаунт