Кралски работи и клюки - декември 2025

• 184
  • 1
  •   7
Отговори
  • София
Пътеводител на кралския дрескод - дневно мъжко облекло

Запътили сте се към дневно събитие във висшето общество, как ще се облечете? Отговорът е - дневен костюм, утринният еквивалент на бялата папийонка. Ще го видите на официални, дневни събития като сватби или Роял Аскот. Дневният костюм е доста по-неформален и правилата там не са толкова строги, но все пак си има определени компоненти. Първият е дневното сако - в черно или сиво. Това сако е всъщност фрак, като във вечерните ангажименти, но за разлика от строгите вечерни фракове, тук кройката е по-мека и дължината отзад е преливаща, а не под остър ъгъл. Под сакото има светла жилетка, бяла риза с твърда яка и вратовръзка, а не папийонка. Панталоните тук са официални и правилото е да са сиви, с едва забележими вертикални райета. Тоалетът завършва с черни кожени обувки оксфорд. Може да се добави и черна шапка - цилиндър или медал/орден. В дневното облекло мъжете често добавят по нещо индивидуално, което да ги отличава. Въпреки, че има правило за позволените цветове, те често слагат и по-нестандратен цвят жилетка, вратовръзка и дори съчетават цветове с роклите на дамите си.  За повече екстравагантност могат да се добавят и аксесоари като цвете, кърпичка в бутониерата или дори часовник с верижка.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 00:22 от jasmin tisane

# 1
  • Някъде там
Благодаря, че ни запознаваш и с дневния дрескод, Жасмин.
Не ми харесват панталоните на райе. Ако бяха един цвят, щеше да е много по-добре.
Фредерик ме уби, не очаквах от него чак такава екцентричност:Grinning:
Като изключим панталоните които цялостно не са ми по вкуса, най-много ми харесва Даниел. Неговият е най-стилен и добре скроен, дори панталона.

Вилем и Максима са пристигнали.
 Утре, по покана на президента Дженифър Гирлингс-Симонс, ще започне тридневната държавна визита в Суринам.

Чудесна е Максима. Елегантна, нагласена и с хубава прическа. Тази пола добре е направила, че й е взела подходящ топ и я е съчетала с елегантни сандали. Много по-добре стои така и изглежда като рокля.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 07:51 от daviz

Общи условия

Активация на акаунт