RYANAIR - 30

• 9 812
  • 160
  •   1
Отговори
# 75
  • Milano
Щом показва куфарче, значи е имала приоритет, следователно може да си вземе и чантичка.
Как пък от "моралната полиция" винаги сте на страната на авиокомпанията без да знаете подробности?

# 76
  • София
Щом показва куфарче, значи е имала приоритет, следователно може да си вземе и чантичка.
Как пък от "моралната полиция" винаги сте на страната на авиокомпанията без да знаете подробности?
Коментирахме многократно това, но и не само това, мерене в домашни условия, което нищо не означава.
Празен куфар. А дали е бил толкова празен там, дали допълнителният обем с цип е бил използван, дали въобще с този куфар е пътувано, са все неща които трябва да приемем на честна дума. Нямам основание за това. Но едно е факт - изрядни не глобяват.

# 77
Ти там ли беше да знаеш подробности?
Как пък за толкова полети не видях да правят проблем на някой с редовен багаж?!

# 78
  • София
Темата за багажа вече мноого се изтърква. Така сниман куфара нищо не доказва. Да си е извадила метъра и да го мери на летището.
Така и трябва, за да се види дали оценката на багажа не е по някакви симпатии. Или служителят има квота колко хора да глоби и си намира повод - напр. "стърчащ" празен джоб.
Който се срамува от "Ганьо" и благоговее пред наземния транспорт - мога да предложа какво да направи, та персоналът да е рахатясал и доволен, но ще ме баннат. "Ти го плюеш, то вика - дъжд вали"
Някои просто искаме да спазват условията, които ТЕ са поставили.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 18:49 от Cuckoo

# 79
Не благовея пред никой! Има правила спазвам ги, писнало ми е от тарикати заради които се бави целия полет. Пак казвам, на много циркове сме били свидетели и винаги багажа е бил или по-голям или повече бройки.

# 80
  • Milano
Ти там ли беше да знаеш подробности?
Как пък за толкова полети не видях да правят проблем на някой с редовен багаж?!

Не съм била, както и ти.
Не съм й произнесла присъдата за разлика от други.

Показаното е за статията.
За пред истанциите може да има други доказателства.

Другият път може ти да изгориш, ако Ганьо не е в настроение.

# 81
Може, ако помъкна повече дисаги като нищо ще изгоря.
Как не им е хрумнало на превозвачите на гейта да почнат да казват, че билета който имате не става и да си купите нов? Ще платите ли?

# 82
  • София
Може, ако помъкна повече дисаги като нищо ще изгоря.
Как не им е хрумнало на превозвачите на гейта да почнат да казват, че билета който имате не става и да си купите нов? Ще платите ли?
Мноого оригинално. Билетът си е наша собственост и винаги може да се докаже дали е редовен. Докато рекетът с багажа е недоказуем, освен ако някой не снима специално с камера, и използва ограниченото време.
Ако ви кажат, че билетът е невалиден, какво точно ще направите в оставащото ви време?

# 83
На мен ми възникват няколко въпроса. Лично аз не вярвам да е била глобена за по-малък багаж, който влиза в рамката.
Има много варианти и както обикновено все нещо неизказано, обаче паника да има.
Жълтите стикери Manual Bag Tag се слагат точно при глоба, когато багажът е по-голям. Доплаща се за всяка посока: Flight 1 and Flight 2.  И сега ми е любопитно защо на единия стикер пише Flight 2, Final Destination  EIN (Eindhoven) Via (през) SOF? Вижда се и номер на полета FR 955906.
На друга снимка обаче се вижда 6013.
За мен отново се всява паника.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 19:31 от Di Soleil

# 84
Ами няма логика. Именно! Да, плаща се в двете посоки, но не едновременно, а веднъж на отиване и веднъж на връщане, освен ако няма начин преди да се чекираш на връщане да си добавиш и доплатиш багажа. Студентката обаче била пътувала за Нидерландия и я глобили на нашето летище. Обаче пък пише полет 2.
На едната снимка дори се вижда втори куфар или твърда раница точно до снимания.

# 85
Нали си давате сметка, че никой няма да си изхвърли трудовата книжка за 2 евро повече. Има си клетки - или влиза, или не влиза. Има си брой "торби". Или са толкова, за колкото си платил, или са повече. Темата е досадна и единственото интересено в нея е, че само Райън са по-черни от дявола, а останалите никой не ги пипа за нищо. За мен конспирацията е в тази посока. Как пък унгарците никой не ги разнася из медиите? Аз пък само с тях съм имала проблем (доколкото е проблем, че не исках да натискам в клетката), извадих си книгата и сандвича и девойката на гейта само се усмиха и ми пожела приятен полет.

# 86
Всъщност и по немските медии се коментира, че ще има по-строг контрол на багажа и увеличени доплащания от 1,5 на 2,5 евро за всеки засечен. Правят анализ, че ще се стигне до усложнявания. Въпреки това само по българските медии и форуми излизат такива абсурдни неща и някак авторите им изчезват и не отговарят на повече въпроси. Или отговарят по начин, от който ти става ясно, че нито четенето, нито разбирането са им силна страна. Не заемам никаква страна. Щях да вярвам на статията, ако поне бях видяла бордна карта за приоритет, метър поставен както трябва, минимум едно тегло, щото те и за над 10 кг може да глобяват, четливи етикети с номера на полета. Сега така на килима, с още един куфар в близост, с нечетливи полети …

# 87
Днес един полет за връщане в София, глобиха двама отделни случая напълно заслужено. А те бяха и нагли, спориха, единия опита да прибяга навътре като се закучи работата,но го върнаха Wink

# 88
На летище София все така си важи ограничението за 100 мл. течности в ръчен багаж, нали?
Не са въведени още новите скенери, при които това ограничение отпада?

# 89
На летище София все така си важи ограничението за 100 мл. течности в ръчен багаж, нали?
Не са въведени още новите скенери, при които това ограничение отпада?
То не е 100 мл, а е течност в контейнерИ с максимална вместимост до 100 милилитра, поставени в прозрачен найлонов плик, с максимална вместимост от 1 литър. Опаковката на всеки контейнер да е до 100 мл., независимо количеството в нея. Всеки пътник има право да пренесе само 1 такъв плик и вътре контейнерите трябва да се побират свободно.
Не важи за храни, бебешки храни и лекарства, които трябва да се приемат по време на полета. Редакция: има се предвид медицинска и диетична течна храна, която по здравословни причини трябва да се приеме по време на полет.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 10:03 от Di Soleil

Общи условия

Активация на акаунт