RYANAIR - 30

• 13 338
  • 215
  •   1
Отговори
# 195
Списък на европейските летища, на които вече може в ръчния багаж да се пренасят над 100 мл течности (до 2 л.)

Ирландия: Дъблин

Обединено кралство: Бърмингам и Единбург

Полша: Краков и Познан

Литва: Вилнюс и Каунас

Италия: Рим Фиумичино, Милано Линате, Милано Малпенса, Болоня, Торино

Малта: Малта

Германия: Франкфурт

Румъния: Клуж Напока

Чехия: Прага

Дания: Билунд

На тези летища има от новите скенери. Не е нужно да се вадят течности, лаптопи, таблети и камери от багажа.

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/these-european-airp … -in-hand-luggage/

# 196
  • Milano
Уточнение за Италия, писала съм го и друг път:
- Милано Малпенса само на Т1;
- Торино - само лента fast track

Не важи за директни полети към САЩ и Израел, напр.от Малпенса и Фиумичино, както и за някои транзити - обръщайте внимание, ако случаят ви е такъв.

# 197
За съжаление София все още не е в тоя списък, дано поне скоро да се случи.

# 198
Списък на европейските летища, на които вече може в ръчния багаж да се пренасят над 100 мл течности (до 2 л.)

Ирландия: Дъблин

Обединено кралство: Бърмингам и Единбург

Полша: Краков и Познан

Литва: Вилнюс и Каунас

Италия: Рим Фиумичино, Милано Линате, Милано Малпенса, Болоня, Торино

Малта: Малта

Германия: Франкфурт

Румъния: Клуж Напока

Чехия: Прага

Дания: Билунд

На тези летища има от новите скенери. Не е нужно да се вадят течности, лаптопи, таблети и камери от багажа.

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/these-european-airp … -in-hand-luggage/
Fake news - поне за Германия знам, че има повече летища. Преди да затегнат правилата съм минавал в Берлин от Терминал 2 през новите скенери. Бързо Гугъл търсене показва, че на тези летища има от новите скенери - Хамбург, Франкфурт, Мюнхен и Берлин.

# 199
Дал съм линк, от който е взето инфото. Не съм го съчинил аз. Както е видно, списъкът е непълен, а и като се сложат нюансите с различните терминали и дестинации, до които може и не може… аз лично предпочитам да не рискувам.

# 200
Имам някакъв спомен, че книга( за четене) е разрешено да се носи извън ръчния багаж, така ли е или греша?

# 201
Това е при  Уиз. При Раян май няма такива бонуси.

# 202
  • SF
Мисля, че може да се носи в ръка яке, книга, чадър и възглавничка за път, както и бутилка с вода и чаша с кафе, сок, ако можете да балансирате с всичко това, плюс ръчен багаж.

# 203
Аз книга винаги си нося, питала съм трябва ли да я прибирам и са ми казвали, че няма нужда. Но и винаги съм си имала място да я прибера, ако кажат де.. 🤷🏼‍♀️

# 204
Е то ако има място да се прибере въпроса е безсмислен.

# 205
В нито една авиокомпания няма да направят проблем за книга. Най-малкото, защото може да влезе в отделението на предната седалка. Ако някой се заяде за книга, ще се шокирам, честно.

# 206
При Раян няма такова отделение.

# 207
Наистина не разбирам тази параноя и паника. Ръчният багаж трябва да е натъпкан до такава степен, че да не може при нужна една книга да се събере. Приемаме, че в момента на бординга извънредно злобен служител се заяде, че държите книга в ръка. И какво? Не можете да я оставите? Не можете да помолите друг да я сложи в багажа си? Аз например бих си я загащила в колана и бих влязла така.
Честно. Излишна паника и тревога.
Освен ако не говорим за издание с дебелината и размерите на тухла.

# 208
Не става въпрос за паника и тревога, а дали по техните правила имам право да я нося извън багажа( както яке напр.).
Естествено, че ако се наложи, ще се намери начин къде да се намести книгата, само за да не е в ръка, обясних какъв беше първоначалния въпрос.

# 209
Написано формално не намерих, иначе ако се водите по здрав разум не мисля че ще имате проблеми.
Лично аз мразя да жонглирам с много предмети и една чанта + документи + телефон е предостатъчно и не искам да нося повече.
Тия телефони много големи станаха и не влизат в преден джоб, а от заден лесно могат да го измъкнат и не е добре

Общи условия

Активация на акаунт