RYANAIR - 30

• 24 532
  • 420
  •   1
Отговори
# 330
  • При елфите ...
Един малко индиЯнски въпрос... може ли в чантата за ръчен багаж да се носи пакетирана храна, например: шоколад, бисквитки, ядки, бонбони... Thinking
В самолета може. Вече зависи закъде пътувате след кацането може и да Ви накарат да я хвърлите.
Странно... след кацането проверяват ли ръчния багаж?!? Например до Копенхаген...

# 331
Дания е в ЕС, така че нищо няма да проверяват. Коментарът ми беше по-скоро ако пътувате за Англия, че там има забрани и правят проверки.

# 332
Може пакетирана храна, стига да не е течна или гелообразна.Носила съм вакумирано сирене, бисквити и бонбони всякакви, вурстове вакумирани, ементал вакумиран....

# 333
  • на село
Да, но в рамките на ЕС. Ако влизате или излизате от страна  извън ЕС трябва да проверите как стоят нещата. Аз искам да си взема сиренце от бг магазин в Англия и да си го нося в Норвегия, но не е разрешено. Трябва да се внимава, че откакто Англия излезе от ЕС, нещата се усложниха.

# 334
Един малко индиЯнски въпрос... може ли в чантата за ръчен багаж да се носи пакетирана храна, например: шоколад, бисквитки, ядки, бонбони... Thinking
В самолета може. Вече зависи закъде пътувате след кацането може и да Ви накарат да я хвърлите.
Странно... след кацането проверяват ли ръчния багаж?!? Например до Копенхаген...

В Европа не проверяват. В други континенти не се допускат месо, плодове, семена, и въобще земеделски и хранителни продукти, дори пръст за предпазване на земеделската продукция от непознати патогени.

Важното е да може да се прочете с баркод четеца, няма значение какъв е носителят. Ако не се чете - проблем, ако се чете - минаваш.

Ако е в приложението, автоматично се вдига яркостта. Като показваш файл, не се вдига, но може да я вдигнете ръчно, ако не се чете. Но може да не се чете по други причини, ако е мръсен екрана например или нещо друго,което е се сещам.

# 335
И аз имам малко глупав въпрос - по принцип може ли човек да внася шишарки и семена на дървета, събрани от чужбина в България или да изнася такива там?

Защото някъде прочетох, че едва ли не е забранено да се пренасят семена на растителни видове, дори между две европейски дестинации, но пък мен никой не ме спря да си внеса борови шишарки от Австрия. Бяхме само с ръчен багаж.

# 336
  • София
Шишарки за декорация или украса няма проблем. За семена и посадъчен материал има ограничения, да.

# 337
Че нали се коментираше, че скрийншот вече нямало да приемат.
Няма такова нещо. Може със скрийншот. С хартия вече не приемат. Винаги на гейта показвам скрийншот. Още като се чекирам онлайн и се покаже бордната карта, веднага правя скрийншот и си го пращам и на другия телефон през месинджъра, за всеки случай, да го има на две устройства, ако нещо стане Wink
По принцип не. На мен са ми проверявали багажа след кацане в Норвегия (която е извън ЕС), и храната, и лекарствата, и други вещи. Но това е по-скоро изключение, отколкото правило.

# 338
Аз малко се съмнявам да те върнат, ако покажеш отпечатана бордна карта. Просто на гишето няма да отпечатват и сигурно го няма бутона за принт.
Нямам път с тях, иначе бих пробвал.
От друга страна държави като Мароко изискват хартиена бордна карта, та няма как да я махнат изцяло.

# 339
Здравейте, имам въпрос. Ако се лети на организирана екскурзия с туристическа агенция и вече Раян не приемат билет, отпечатан на хартия агенцията ли трябва да ни изпрати скрийншота или за тях правят изключение и ще ни връчат напечатан билет?

# 340
Може и да си първата, която да види как става Simple Smile
Бих казал, че на тур. агенцията за това ѝ плащате - да знае какво прави
Иначе както писах по-горе, въобще не вярвам да връщат някого с хартиена бордна карта, по-скоро те няма да отпечатват на гишето.

# 341
  • София
Питах за по-сигурно.
Качвам отговора.

# 342
Всъщност сега четох сайта, там не пише, че няма да приемат хартиени бордни карти, пише, че няма да издават такива.
Тоест ако настоите и си отпечатате бк на хартия не би трябвало да ви върнат.
Осен това във FAQ пише, че ако се чекирате, но си изгубите телефона или ви свърши батерията те ще се погрижат и няма да ви върнат. Тоест трябва да сте чекирани, а дали има как да покажете картата е без голямо значение.

# 343
Всъщност сега четох сайта, там не пише, че няма да приемат хартиени бордни карти, пише, че няма да издават такива.
Тоест ако настоите и си отпечатате бк на хартия не би трябвало да ви върнат.
Осен това във FAQ пише, че ако се чекирате, но си изгубите телефона или ви свърши батерията те ще се погрижат и няма да ви върнат. Тоест трябва да сте чекирани, а дали има как да покажете картата е без голямо значение.

Това изначално беше ясно и не знам защо тръгна паника в тази насока. Дигателен билет/карта е кодът, който е генериран. А дали ще го покажеш на дигитално устройство или на хартия е все тая. Вероятно отново изгубени в превода е цялата история.

# 344
neuromancer, бях публикувала, когато казахте, че не вярвате да се случи. Пише, че няма да бъдат приемани - will not be accepted. Не мисля, че е "изгубени в превода", но може някой с опит, да сподели как е на практика.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 19:25 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт