RYANAIR - 30

• 32 256
  • 554
  •   1
Отговори
# 435
За Италия платих място само заа себе си с идеята, че ще сложи децата до мен, а мъжа ми - където се падне. Е, системата прецени, че децата трябва да са до баща им.

# 436
Здравейте! Спокойни и щастливи празнични дни ви желая! Имам въпрос - искам да изпратя детето 15г при роднина , има си документ че може да пътува сама в чужбина, дава ми че не мога да купя билет на дете без билет за възрастен и че могат да откажат да я качат на борда.Някой има ли опит?Досега е летяла само с Уиз, с ученическа екскурзия

# 437
  • Milano
От сайта на Раян: "Не транспортираме непридружени деца под 16г."
За да можеш да летиш с тях сам трябва да имаш навършени 16г.
Няма значение дали законодателството на страната го позволява, взема превес регламента на компанията.

# 438
Трябва да има възрастен с детето. При други авиокомпании възрастта е друга, примерно с Уиз мисля ще може да я пратите.

# 439
Реджи, благодаря.Точно това се чудех, кое има превес.Явно ще чакаме да навърши 16г, за да ходи сама при брат си

# 440
С Уиз възрастта е 14+, така че ако ви е удобно...

# 441
  • Milano
Ако и е удобно може да погледне и редовни компании, ако летят до съответното място.

# 442
Да, вижте други компании ако са удобни. Някои срещу заплащане “назначават” придружител от персонала и приемат непридружени деца.
Не рискувайте, преди време точно Rayan не качиха едно дете на връщане,  защото беше придружено от 17 годишен. Интересното е, че за излитането не е имало проблем.

# 443
  • Milano
Придружителят трябва да е пълнолетен, според регламента.
Явно не са обърнали внимание на възрастта.

# 444
Интересното е, че за излитането не е имало проблем.

Напълно е възможно да не обърнат внимание за нещо, а после другите да обърнат. Това се отнася и за възрастта, големината на багажа, забранени неща в багажа, като защо един минал с нож, пък на мен ми взеха меда и прочие. Това че някой е минал веднъж не значи, че и друг път ще мине.

# 445
Гледам полетите за април-май за Катания, но са или сутрин много рано или вечер много късно. Има ли практика компанията в някакъв момент да пусне допълнителни полети или разписанието е такова, каквото е?

# 446
  • София
Допълнителни полети е почти изключено щом вече разписанието за периода е качено.
Но има възможност да се разместят часовете и дори дните на настоящите, която възможност принципно намалява с времето.

# 447
Допълнителни полети няма да има, но часовете никога не са гарантирани ако се резервира няколко месеца напред. Мен ако питате, при толкова малко нискотарифни полети от София е голям каприз някой да обръща внимание на часовете. Ако беше Лондон и има 6 полета до всяка дестинация си избираш по часа, като е един полет няма какво да избираш, каквото дадат.

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 18:16 от neuromancer

# 448
  • При елфите ...
Имам нужда от малко помощ...

1/ На латиница ли се изписва името при резервирането на билет от сайта?

2/ При резервация през сайта за 2-ма човека, как на единия да се отбелижи basic, а на другия regular?

# 449
  • СОФИЯ
1.На латиница
2. За различни възможности са необходими 2 резервирания или повече, според брой хора.

Общи условия

Активация на акаунт