RYANAIR - 30

• 33 938
  • 604
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Имам въпрос относно багажа - кога и къде го мерят? Става въпрос за куфара при Priority и неговите 10 кг? Нашият излезе 10.5 кг. и се чудя какво да правя.

# 556
Според мен не го мерят, ама сигурно зависи ...
Вземи си нещо тежко в джоба/малкия багаж

# 557
  • София
Само с дрехи е. И един чадър. Най-много да облека две сака накуп и да ме разнасят по соц. си мрежи или да го набутам в раницата... където все още има място Satisfied

# 558
Карай така, пък ако случайно ти го претеглят ще вадиш... Ама не вярвам

# 559
  • Melmak
Не го гледат на кг, а на размер. Влезе ли в рамката, проблеми няма. Ако е 10 или 20 кг чекиран куфар, тогава го мерят колко тежи.

# 560
  • София
Кабинен е. Благодаря за съдействието!

# 561
На мен веднъж ми се случи да ми теглят ръчния багаж точно с Райън. Но беше отдавна.

# 562
  • Сред мелниците
На едно от децата ми,  голям човек, предстои пътуване с Райън, с кабинен багаж.
Знам че са стриктни , Ясно е, че трябва да е   55/40/20.
Имаме доста твърди и меки куфари, но никой не е толкова малък.
Аз мисля,  че е по-добре да купя мек куфар,  защото той позволява свиване, в рамките на един два сантиметра.
Така ли е?
Аз лично не харесвам твърдите, защото са ми го чупили  и то не на ниско тарифните и едва се прибрах.
В китайските сайтове има добри уж ,  но са с по 1-2 см над някой от размерите. Колко са точни е друг въпрос.
Бихте ли препоръчали нещо , ако скоро сте купували?
Благодаря!

# 563
Естил, имаме и от плат ,и пластмасов, много сме доволни

# 564
  • Melmak
Кабинният багаж трудно ще го счупят, защото не го подмятат като чекирания.
Аз с куфар от Джъмбо съм летяла доста пъти (чекиран) и отделно по автобуси и коли, почупиха го, но отне време.
Нашият е ducati, отговаря на размерите, но е твърд.

# 565
  • София
Меките куфари се издуват и макар да са по размерите, може да има проблем при мерене. На Райън клетките са отворени отпред (на първа страница има снимка) и ако се издуе и излезе напред, могат да се заядат. Пандора вече е споменала, че кабинният багаж се обслужва от пътуващия и няма кой да го подмята. Ако твърдият куфар влиза в размерите (да се гледат и колелцата) няма да има никакви проблеми дори ако го натъпче до пръсване. Wink

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 13:56 от Таня67

# 566
  • Сред мелниците
Благодаря много за уместните коментари.
Не се бях замисляла.

# 567
Има едни колани за куфари, мисля да взема аз такива и за малките, и за големите.

# 568
Конкретно не мога да предложа, но ако имате сак, раница или нещо друго с подобни размери също може, не е нужно да е куфар. Ако е меко, може да се посплеска и ще влезе в рамката дори да е малко-по-голямо официално.
Просто ако човек има 6-7 неща, да купува още едно е прекалено. Иначе гледайте какво пише като размери откъдето пазарувате.

# 569
  • Melmak
Има едни колани за куфари, мисля да взема аз такива и за малките, и за големите.

За големите не знам дали има смисъл. С една мацка пътувахме, големият й куфар беше мек с колан. Ами.. така беше подмятан, че коланът го нямаше, всичко беше мокро, защото на летището валеше дъжд и виждахме какво се случва с куфарите.

Общи условия

Активация на акаунт