Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Септември 25

• 88 342
  • 918
  •   17
Отговори
# 855
Анджи, като пуснеш инсулин( много ти е важен да го следиш) и глюкоза, има формула как да изчислиш НОМА.
Ма защо да го изчислява, ендокриноложката направо ми пуска гликиран хемоглобин, инсулин и хома индекс. Трябва да е до 2.5, моя последно беше 3 - граничен. 🤔 Вървяне само не помага, трябва стриктно и храната!

# 856
Казвам го като информация, преди се плащаше Хома, а формулата я има в нета, дори да не си пуснал изрично.
https://drkalinkova.bg/kakvo-pitat-patsientite/kalkulator-noma-indeks/

# 857
Казвам го като информация, преди се плащаше Хома, а формулата я има в нета, дори да не си пуснал изрично.
https://drkalinkova.bg/kakvo-pitat-patsientite/kalkulator-noma-indeks/
Да, аз не помня какво плащах и какво беше по каса. Захарта последно ми беше 4,7.

# 858
Magni, ах колко си хубава такава лятна и морска 🤍
и винаги изглеждаш спретната 😍

Мими, филма ни хареса.
Сериозен с все многото смешни и иронични моменти. Ди Каприо, Шон Пен и Бенисио дел Торо правят страхотни роли. Страхотни! Бях възхитена от една сцена, но няма да пиша, за да не издавам.

Анджи, стискам палци да влезнат в норма цифрите 🍀

Днес ще гледаме финала ❤️🍀

В Сф е за вълнено манто плюс пуловер.

# 859
И аз сериозно се замислям утре за бялото манто...? 🤔
Пуертриканеца дел Торо винаги много ме е кеффел! Ричард много ме ядоса, не му се ходело на филм 👿

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 11:29 от mimi.7299

# 860
Днес ще съм със зимни дрехи на стадиона.Как пък се падна такъв лош ден за концерт.Ще ровя за дебел пуловер.
Миме, инсулинът е важен, следи го него изкъсо.Той държи кръвната захар под контрол, но е важно с какви количества го прави(моят е 7,45 последно, глюкоза 4.64, Хома 1.59).Но да, в храненето е разковничето и движението.
Анджи, ще се справиш, няма да е бързо, но има начин.❤

# 861
Сутринта излезнах за малко, с кожено сако и пуловер ми беше студенo
Сега извадих мантото да се проветри от анти молци лавандула и таблетки и довечера ще го водя на разходка за проветрение.

Мими88, вчера отидохме за кафявото яке на госпожицата, дрехата е страхотна, но хич не и застана добре и ще отидем отново през седмицата.
Цвета не и стои - изглежда тъжна и уморена.

ДХЗ, с пуловер и тънка пухенка довечера 🙂

Дел Торо и на мен ми е любимец.
Мм много искаше да гледаме филма, видяхме трейлъра на една от прожекциите.
Сега и за Бугония сме се нагласили, очакванията ми са големи

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 11:41 от Al Georgieva

# 862
  • Sofia
Мими, не знам остана ли какво да орежеш от храната.
Сигурно знаеш, но ходенето трябва да е интензивно. Не се ли покачи пулса и да се поизпотиш, не се брои. Grinning

# 863
Мими, не знам остана ли какво да орежеш от храната.
Сигурно знаеш, но ходенето трябва да е интензивно. Не се ли покачи пулса и да се поизпотиш, не се брои. Grinning
Остана, остана, сирена, кисели млека, динята, прекалено често бобови и бирата 😅 Не знам тва живот ли е...не се търпи.
Вървим бързо, вчера бях вир вода по баира!

# 864
Неприятно застудя...в петък разходих един блейзър, ама за утре ще е яке и нещо топло под него....а каква жега беше преди седмица...
Разбираемо и у  нас волейболът е номер 1 тема тия дни...Днес финалът е в кофти часове....съседите пак ще недоволстват като знам мойте как ще изригват....Аз съм реалистично настроена за резултата,  но синовете ми казват, че до последно ще вярват, че може да ги бием....Ще ми се да са прави...
Тази седмица и аз имам една задължителна профилактика от работа...да видим какви ще са  резултатите...

# 865
  • Burgas, Bulgaria
Благодаря ви за грижата, мили момичета, HeartHeartHeart, при мен кръвната захар винаги е била в норма, затова инсулиновата резистентност ме изненада. Многото натрупани килограми след отстраняването на злъчка ме провокираха да посетя ендокринолог, така я и открих. Колкото до парфюмите, аз съм страстен парфюман, носих Baccarat Rouge 540 - Extrait още през 2018 година, според мен, наистина той е по-добрата версия, но възприятията на всички ни са различни и добре, че е така! Heart
DiaMia, наистина и Red Potion The Merchant of Venice е шедьовър, както и повечето техни произведения, а с тези презентации са просто незабравими!!! HeartHeartHeart
Макадамия, ти ме подстрека да си търся Oud Satin Mood Extrait , носила съм Oud Satin Mood, но явно са много различни, а аз чуя ли за виолетки в парфюм - пощръклявам! HeartHeartHeart За жалост в Б-г няма къде да го пробвам, вероятно ще "стрелям на сляпо" от официалния сайт на Kurkdjian.
Момичета, teddy bear coat все-още не съм носила, но ще поправя тази грешка още сега.
Колкото до "официалните маратонки", ето моите заедно с "официалното" ми спортното яке /кич, та дрънка, но пък "свраката" в мен никога не спи! Sweat SmileSweat SmileSweat Smile/                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 17:35 от kolevaangela

# 866
Да, Анджи, като се гледа само кръвната захар се случва така.Много хора никога не са си пускали инсулин, защото никой лекар не им е казал, че е хубаво да се гледат стойностите му чат-пат.Нормална кръвна захар не е равно на нормално ниво на инсулин, за съжаление.
Якето ти ми харесва.
Търся си дълга пухенка , ама с пух.И да не струва хиляди левове.🫣

# 867
Магни, много ми хареса с бялата рокля!

Супер покупки Анджи, сникърсите и якето си пасват като ягоди със сметана, много ми харесаха!
Цитат
Момичета, teddy bear coat все-още не съм носила, но ще поправя тази грешка още сега.
Направо не вярвам, тези палта излязоха отдавна, години преди вируса, а ти винаги си в крак с тенденциите. Купувай, ще ти ходи.

Не зная как купувате парфюми на сляпо, толкова е индивидуално харесването на аромати, отделно как се развива -  върху всеки различно, също различно според сезоните и т.н.. Аз без тест не купувам, че и изчаквам да му видя трайността - много ценно качество за мен. Парфюми с малка трайност върху мен също не купувам, много държа на нея. Ако ми хареса като ухание, но "излети" за час/два - не купувам - губи ми се магията на развитието на аромата - тя ме пленява някак си.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 13:36 от Sweta

# 868
  • София
Отдавна спрях да купувам парфюми на сляпо, защото в 80% от случаите се разочаровам. Последното ми откритие беше Pistachio на L'erbolario, но и неговата трайност е една никаква.
Доста ми е трудно да си намеря подходящо кожено яке, което да наподобява къс шлифер, засега поръчах това:

https://m.aboutyou.bg/p/dreimaster-vintage/prehodno-yake-9336276 … _campaign=product

# 869
  • Sofia
Купуването на сляпо е тръпка. Вече дотолкова познавам вкуса си и ароматите на отделните съставки, че трудно греша. И трайността не ми е фактор, ако ароматът е оригинален и красив, наслаждавам му се, ако трябва с повторения.

Общи условия

Активация на акаунт