Любители на кучета - 154

• 18 867
  • 604
  •   3
Отговори
# 585
  • София
Стискам палци да не се развие.

# 586
  • Бургас
лелка, четири месеца и половина.
Засега рецидив няма, нищо не се е появило на мястото, жизнена е, игрива.
Лекарката ме предупреди да правим ехограф и кръвни веднъж годишно, да следим положението.
Ако има разсейки, най-често се появявали в бял дроб и далак, затова препоръчва ехо.
Напролет ще направя.

# 587
  • вкъщи
На нас старозагорският лекар ни каза ехо на всеки два месеца и рентген на 4. Ще видя нашият какво ще реши, но той още като я заведохме първият път по очите му и думите му усетих,че знае,че е злокачествено. Не знам как, но определено не ми даде някакви надежди напразни. И все пак се надявам,че ще е добре, защото си е в отлично състояние.

# 588
Навреме направихте операцията...И за Кая,и за Елза дано всичко е наред...Милите,прекрасни момичета!

# 589
Стискаме палци и лапички, лелка, всичко да е наред занапред. Всичко да е изрязано и да си изкарате дълги години заедно.
Тинтина, при вас също всичко да е наред. Heart

Да си проличи, че за Чочо се грижи библиотекарка. Все на книги налита, само къде мен ме удря по джоба. Заплаших го, че тази ще му я удържа от лакомствата. 😂

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 20:56 от mar4ela

# 590
  • София
За Кая и Елза Heart Дълги години да имат пред себе си им пожелавам от сърце!

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 22:03 от Muffin...

# 591
И аз желая на двете кучета бързо и окончателно оздравяване и весели кучешки разходни .

# 592
  • Бургас
Ами ограмотява се Чочо. Защо му се караш?

Като оперираха Елза, срещнах една позната от квартала, тя винаги е имала кучета. Та разказа за първото си куче Мими, която след операция от рак живяла после до 18 години.

Винаги има надежда.

# 593
  • Sofiа
Лелка, стискам палци.
Тинтина, и на вас с Елза също.
Надявам се и двете животинки да ви радват дълги години!

# 594
И ние стискаме палци на Елза и Кая за още дълъг и спокоен живот.

# 595
  • Пловдив
Лелка,  съжалявам...дано въпреки това кученцето да има късмет!
Чувала ли се за цдс, ммс? Не съм ползвала, но чета в една група, че се постигат резултати. Сламка е...
Може ли линк към резултати от клинични проучвания?! Това не означава страница с писания на някой шарлатанин , а 5-10 годишно клинично наблюдение с плацебо
група , група на която се прилага въпросната "шарлатанщина" , група със стандартната палиетивна грижа за заболяването , + ретроспекция на съществуващите медицински протоколи - полза/ риск- средна преживяемост , обективен процент на отговора (на лечението)продължителност на отговора?!

Кръвните изследвания няма да покажат нищо. Трябва да се следи с образни изследвания за поява на метастази, в случая КАТ на глава, гръден кош, корем и таз. Ако не е правен досега не е ясно дали вече няма метастази. РМЖ метастазира най-често в бял дроб, кости и главен мозък.
Редакция: за бял дроб ехографско изследване не е опция заради спецификата на тъканта, за костите априори компютърната томография (рентгенографско изследване) е най-правилното образно, не мисля че в БГ нюкъде са правят нуклеарни изследвания на животни в клиничната практика(сцинтиграфия,  spect/CT,  PET). За ГМ най-удачното образно е ЯМР , тук нямам информация дали в някоя от големите Софийски ветеринарни  клиники имат апарат и правят.
Дано е хванат навреме и не е стигнал по-далеч от локални васкуларни съдове.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 22:30 от whitefang

# 596
  • Бургас
Да, за бял дроб ехото не е опция, за далака - да.
Друг е въпросът и какво, като се установят метастази? Нямам намерение да подлагам куче на химиотерапия, нашият лекар също не съветва.
По-добре да му спестя мъката и стреса от постоянно бодене и ходене в клиниката и да живее щастливо толкова, колкото му остава.

# 597
Лелка, моля се всичко да е наред и да си изживее спокойно годините!
Тинтина, и на вас с Елзичка също Yellow Heart

# 598
  • Варна
Вярвам, че всичко ще е наред с Кая Hug Елза аз вече отдавна я броя към здравите, тя е боец и ще има още кални локви за нея Heart
Напоследък нещо повече чета, отколкото пиша, но всички сте в мислите ми - дори  и тези, които ги няма Revolving Hearts
Запомних, че Мейпъл е завита, Нейко е със страшен нос отблизо, Тайра е без фотьойл и няма къде да се излегне, Макс е страдащ временно, а галски нещо не гали достатъчно Smiley Лори е лишена от разходки, а и тя като мен обича дъжда, Берга градинарства във влажната почва - домакиня си е тя и лесовъдка видна. Чочо пък какъв е книгоман, утре ще го запиша на библиотека, че ми е ден за ходене дотам. А, Вачко пък... къде се е скрил...много се смях с тоз "любимец 13" Satisfied
Обаче !!!! да се явят спешно Шошко и Арда, Ози и Лео, Нъки с неговата талисманка Руби-нка!!
Cardhu съвсем ни отписа, а ние тук чакаме благи вести за нея и от нея - здравни и ново попълнение, моля!

Има и още, но пак се отплеснах, а мислите ми са вкъщи - нашите са вече сами през деня и Рая е придобила навик да стои на гаражната врата и да лае като "доброволка". Много се притеснявам от съседите, но нищо не мога да измисля...Head Band
В допълнение нашата варненска драма ме изкарва от равновесие, пътят ни е вече 1 година "безпътица", срокът мина и замина, "пари няма" - от МРРБ ни държат "на къса каишка", и така.....

# 599
  • Бургас
whitefang, така като четеш какво съм написала смяташ ли, че бих могла да ти дам това ,което искаш?  В групата има качени книги, преводи, възможно е и проучвания, не съм се задълбочавала.Дано никога не ми се налага! Но ако съм в ситуация бих била благодарна на всяка информация и бих проучила. Това не изключва всички належащи изследвания, прегледи и наблюдения в синхрон с официалната медицина.

И между другото това, което чувам от познати за лечението на близките им и отношението ме ужасява. Дано при животните не е същото.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 14:39 от Галчудо

Общи условия

Активация на акаунт