Любители на кучета - 154

• 22 464
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Едно и също е и при хората, и при животните, за съжаление. Читав лекар се намира с голямо търсене и се пази, за да не се изтърве.
Пращам едно сърце от Елза, че много минорна стана темата.

galenaa по-често да се явява за анализ и синтез Bowtie

# 601
  • Варна
Следва светкавичен отговор с "всичко Буря втасала" - любима поза когато чака за разходка, за манджа, или просто си чака и гледа обвинително като "що се правиш, че не разбираш какво трябва да направиш за мен?!!!":

# 602
Tintina като я гледам Елза цялата е едно сърце с този нос, очи, уши ,лапки ... Simple Smile  на galenaa също.
При нас позата за всичко това е протягане на предните лапки напред на пода . Нещо като покана за игра. Но то за всичко му е покана на него.

Вчера една жена дойде да вземе нещо от нас и понеже не я познавахме голям джаф падна на вратата докато вържа Рокчето и го дръпна. Обаче жената се оказа опитна с кучетата винаги била имала и само и трябваше да го погали и от джаф стана едно галене , катерене по панталона , въртене из краката ... Хората се плашат като не разбират животните, но ако ги разбират получават много от тях Simple Smile

# 603
  • Бургас
... Хората се плашат като не разбират животните, но ако ги разбират получават много от тях Simple Smile

И с хората е така Wink

# 604
... Хората се плашат като не разбират животните, но ако ги разбират получават много от тях Simple Smile

И с хората е така Wink
Хората са ми толкова трудна тема.

# 605
  • Пловдив
Галчудо,
Въпроса за клинични проучвания доказващи положителен терапевтичен ефект при лечението на онкологични заболявания с хлорен диоксид, беше риторичен. Такива не съществуват.

https://factcheck.bg/neefektivno-i-opasno-zashto-hilyadi-hora-u- … s-hloren-dioksid/

Тинтина,
Онкоболните хора/кучета/ животни, не
са "застраховани" срещу други заболявания, за които има тривиално лечение, само от факта , че вече имат онкологично заболяване. Ако не се правят регулярни образни изследвания ,
как точно ще различиш рецидив/прогресия на онкологичното заболяване от друго заболяване?!

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 18:43 от whitefang

# 606
  • Бургас
Какво имаш предвид под "регулярни образни"? Да правя рентген всяка година? Има ли смисъл това облъчване? То и при хора не се прави профилактично, а само по показания.

# 607
  • Варна

Изи благородно ви завижда на елегантните кръстосани лапи!

Зони вече е почти двоен откакто го прибрахме. 3,8 кг, а беше само 2,1 преди половин месец. Но при баба е така… Боцнат с втора ваксина успешно и върнат да изпълнява селските си задължения. Кой ме пита дали има бяло по гърдите? Излязоха му десетина бели косъма там!

# 608
  • Бургас
Зоньо ще се окаже братовчед на Мунчо Simple Smile

# 609
  • Варна
Лелка,  съжалявам...дано въпреки това кученцето да има късмет!
Чувала ли се за цдс, ммс? Не съм ползвала, но чета в една група, че се постигат резултати. Сламка е...
Може ли линк към резултати от клинични проучвания?! Това не означава страница с писания на някой шарлатанин , а 5-10 годишно клинично наблюдение с плацебо
група , група на която се прилага въпросната "шарлатанщина" , група със стандартната палиетивна грижа за заболяването , + ретроспекция на съществуващите медицински протоколи - полза/ риск- средна преживяемост , обективен процент на отговора (на лечението)продължителност на отговора?!

Кръвните изследвания няма да покажат нищо. Трябва да се следи с образни изследвания за поява на метастази, в случая КАТ на глава, гръден кош, корем и таз. Ако не е правен досега не е ясно дали вече няма метастази. РМЖ метастазира най-често в бял дроб, кости и главен мозък.
Редакция: за бял дроб ехографско изследване не е опция заради спецификата на тъканта, за костите априори компютърната томография (рентгенографско изследване) е най-правилното образно, не мисля че в БГ нюкъде са правят нуклеарни изследвания на животни в клиничната практика(сцинтиграфия,  spect/CT,  PET). За ГМ най-удачното образно е ЯМР , тук нямам информация дали в някоя от големите Софийски ветеринарни  клиники имат апарат и правят.
Дано е хванат навреме и не е стигнал по-далеч от локални васкуларни съдове.

Въпросната шарлатанщина е спасила много животи. Аз лично я ползвам и много ми помага. С ЦДС спасих дакел изоставен на улицата, не можеше да диша,тумор в носната кухина и едвам креташе. След прием на ЦДС стана съвсем различно куче,такава гняс изтече от носа му, почна да се заиграва,да диша нормално. Лекувам себе си, дъщеря ми, която го приема от две години (в момента е на 3) ,на приятели и близки. Бизу и Каду също така лекувам. Последният пример е когато Каду я ужили оса. За десет минути мястото се поду,беше колкото двулевка. Намазах я с ЦДС и ДМСО   и й дадох да пие ЦДС  и след половин час нямаше следа от подутина и болка. Пък ти си твърди, че няма доказателства и е плацебо.

Лелка, ако искаш да опиташ, пиши ми.

# 610
  • sf
Какво е ЦДС и ДМСО?

# 611
Ох, Зони е голям сладур Green Heart, а пък Изито си проси да й почешат тумбачето.

# 612
  • Варна
Потвърждавам думите и наблюденията на esstela с личен опит Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1 Бях споделила тук, че имаме проблем с дупешника на Буря, и тя много мило ми предложи да ми отсипе малко от разтвора и да пробвам с намазване и вътрешен прием. Моите и двете не го харесаха на вкус, но след две промивки дупето на Бурчо "светна" и пак си беше пуФкаво, розАво и без да го ближе постоянно.
Благодаря на esstela за безкористната помощ!!! Kissing Heart
Тя ще ви обясни подробно състава.

ПП.  Изи е "мома англичанка" - тя не си кръстосва краците като простолюдието, нито раздава сърца - на нея й пращат Wear Crown А Зони...."роди ме, мамо, с късмет..." Страхотен е и преживявам нашата среща с двата ни шИбека всеки път, когато чуя, че някой друг техен събрат е намерен, прибран, обгрижен и станал съквартирант завинаги!!!

# 613
  • Пловдив
Знам че е извън темата, но може ли малко повече подробности и за мен.Даже ако искате и може да се отвори отделна тема.-ЦДС и ДМСО

# 614
  • Пловдив
А защо не се продава в аптеките, а само по съмнителни сайтове онлайн?!

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC7982344/
https://media.framar.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0% … D1%81%D0%B5%D0%BD

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 11:07 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт