Сокчетата от магазина

• 748
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Моето не обича сок. До 2г и половина не беше опитвала, защото аз имам зависимост към една газирана напитка и се бях вманиачила да не е като мен. Сега е на 4г, купувам от тези малките понякога, опитва по 1 глътка и го хвърля. Не обича чай, айрян, мляко. Пие само вода. До някъде е добре,  но ми е малко гузно по площадките. Всички деца пият, хапват разни неща,  което и мен ме дразни,  защото не всички могат да си позволят, а и площадката не е за ядене.  Та ме гледат все подозрително,  че нося само термос с вода. А, дори и да купя детето отново не яде. Не пие, не яде, и в нас е така, хапва 5 неща на кръст.

# 16
Тези сокчета от магазините са вредни не само за децата ни.
Потърси информация как се произвеждат и ще забравиш завинаги за тях.

# 17
Не. Вкъщи не влизат купешки сокове, газирани и прочее напитки. А това докато сме навън да отида до магазин да взема нещо за ядене или пиене (освен вода, ако поради някаква причина съм забравила или е свършила) не се е случвало никога. За сега, разбира се. Но и ние по площадки не стоим. За планина, парк и т.н. си носим в кутийка, каквото има вкъщи.
В много, много, много, много редки случаи съм давала пауч, примерно за 2 години да е изпила 5-6, хайде 7 да са. Обикновено по време на път, ако ще има денивелация, за да помага на ушите. Имам вкъщи за всеки случай, никога нищо не се знае, но трябва да има причина, за да дам.
На рожден ден евентуално пие малко, обикновено много разреден. В детската най-вероятно ще пие, не мога да очаквам всички родители да четат етикети. Но пък вкъщи знае, че "сок" си правим сами - компот без захар/чай от плодове, който слагаме в бутилки, когато имаме повечко. Тези дни изпи последната от пролетта и всеки ден ме подсеща да направим пак сок от ябълки и пита узрели ли са дюлите Simple Smile А що доматен сок изпи докато затваряхме... Това ми е повече от достатъчно за сега Simple Smile
На закуска има избор между нашия вариант на сок, чай, айран, прясно мляко или вода. През останалото време пие вода. Има достъп до домашна лимонада, ако сме направили, но пак много разредена.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 13:29 от Inferiya

# 18
На същото мнение съм. Свекървата редовно ми го правеше този номер като беше по-малко детето - отива на пазарлък в Одрин и се връща с цял стек сокчета подарък за детето (било). И това всеки път. Е, писна ми и накрая не се сдържах и вдигнах скандал на сина ѝ. Синът ѝ е ултра консуматор на всякакви оцветени напитки. Така си го е научила. От къде на къде и моето дете ще учи на боклуци!? Аз съм майката и аз казвам какво ще/няма да яде и пие това дете. Точка.

# 19
Подкрепям коментара. Ако поставятв ясни граници на всички наоколо, няма да имате проблеми със сокове, съвети и каквото и да било. Ако на площадките има неподходящ контингент, не ходете на тия площадки, вместо да чакате чуждите родители или деца да се сетят да не мъкнат боклуци там.

# 20
Моето е на 1г. и пак се намират хора да ми дават сокчета и Лото за нея. Взимам ги, ама не й ги давам.
Не правя и драми от тая работа, не го правят с лоша умисъл хората, просто не ги давам и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт