3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 7 200
  • 443
  •   11
Отговори
# 330
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?
След къпане използвам уред за прозорци, за да изсмуча водата, а вентилаторът ни е по-висок клас и работи постоянно, когато усети влага - забързва обороти.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Почиствам след вяко готвене, всичко, в кунята, си има точно определено място. Викам по децата, ако си зарежат чиниите на плота или масата.

# 331
Мухъла в банята е голямо предизвикателство за нас. Трикове няма, а яко четкане на фугите, защото те са най-големият ни проблем.

# 332
В банята задължително подсушавам и проветрявам .Кухнята почиствам винаги след готвене ,много ме дразнят петна и пръски.

# 333
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята? - много е важна каква е мазилката на тавана, да е специална за баня. Освен проветрение за съжаление нищо друго не се сещам аз също. Гледам след баня да подсушавам с парцал.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година? - най-добрия съвет, който някога получих е, да оправям още докато готвя, или се къпя. Така накрая не оства лудница, която да ме чака! Simple Smile

# 334
- използване редовно на вентилатор , добро подсушаване на банята, редовно проветряване на помещението. Също редовно почистване с препарати.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
- редовно почистване с хубави препарати, става доста лесно.
Специални четки за фуги, които доста ми помагат и пестят време и усилия.

# 335
Винаги оставям банята отворена.Ако пък случайно се появи мухъл пръскам с ефективен препарат за да не се разпространява.С годините съм си направила рутина и в неделя чистя банята.

# 336
Включваме вентилатора, докато се къпем и го оставяме да поработи и известно време след това. Подсушаваме банята след къпане. Имаме изолация под плочките на външните стени.

Винаги забърсвам след като изцапано, за да не се засече мръсотията. Държа малко неща на кухненския плот и така по-лесно се почиства.

# 337
Вентилаторът е включен по време на къпане и след това, редовно почистване и проветряване на банята.
За кухнята веднага след готвене почиствам и забърсвам, създала съм си рутина и организация, защото и времето ми е ограничено.

# 338
Най-добрият трик е проветряването. Прозорецът винаги е отворен. Когато кърпите се намокрят, веднага ги сменям, защото задържат постоянна влажност в помещението.
Редовно почиствам цялата баня, за да не мирише на мухъл.
Опитвам се да поддържам рутина и всеки ден чистя, макар и по малко. Целта ми е да не се събира работа на куп, тъй като ми действа демотивиращо.

# 339
  • някъде
Винаги след къпане оставяме прозореца на банята отворен.
Ритуали и навици нямам - почистване  с подходящ препарат, когато е необхадимо.

# 340
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята? -  Банята ни е без прозорец, с само с вентилатор. Проблем с мухъла имам от доста време. На скоро сменихме вентилатора с по-тих и мощен. Веднъж седмично почиствам основно банята с четка и препарат със съдържание на белина. Замислям се за парочистачка, мисля, че би ми била от полза.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година? - Редовно почистване и подреждане, както и освобождаване на шкафовете от ненужни вещи.

# 341
За предотвратяване на мухъл и влага в банята - винаги след ползване попиваме водата, а през цялото време работи влагоабсорбатора.

За поддържане на ред и чистота в банята и кухнята през цялата година редовно почистване с препарати.

# 342
Задължително след баня подсушавам максимално стените и пода, често оставям вратата отворена, включвам редовно абсорбатор.За превенция поддържам чистота с качествени препарати и редовно проветрявам.

# 343
За предотвратяване на мухъл и влага в банята съм сложила влагоуловите.

За да поддържам чистота и ред, забърсвам кухнята след всяко готвене. А банята почиствам основно веднъж седмично.

# 344

Нямам трикове. Подсушавам след всяко мокрене.

Забърсвам печката и плотовете след готвене.

Общи условия

Активация на акаунт