3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 10 142
  • 723
  •   1
Отговори
# 705
  • Пазарджик
Всекидневно пускам прахосмучачка, подреждам, ако има нужда. Веднъж в седмицата трия прах и минавам с мопа.

# 706
Прибирам вещите веднага по местата им, а при петна действам бързо. Всичко е по-леко, когато се полага регулярна грижа.

# 707
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?

За да поддържам подредена и уютна всекидневната се опитвам всеки път да оставям всяко нещо на правилното му място. Знаейки кое къде е оставено, почистването е по-лесно.

# 708
Опитвам се всяко нещо да го оставям на мястото му. Също се почиства и прахосмукачка робот при нужда.

# 709
След ползване на банята е задължително подсушаването и включване на вентилатор.
В кухнята редовно почистване след готвене и миене.

# 710
  • Габрово
Опитвам се всяко нещо да го оставям на мястото му. Прахосмукачка - всеки ден, бърсане на прах.

# 711
Имам си прахосмукачка робот, гледам да е подредено и сгънато всичко, защото имам одеала и възглавници. Като се сетя и имам време забърсвам прах.

# 712
  • Монтана
Старая се да почиствам и подреждам ежедневно, за да не ми се натрупва много работа накуп + всеки ден робот прахосмукачка.

# 713
Имам малък дом и затова винаги трябва да е подредено,  защото иначе се загубва съвсем пространството. В дома ми е използван всеки сантиметър пространството,  мебелите са направени по поръчка и така е усвоено всяко кътче. В семейството всеки е свикнал да връща всичко на мястото си. Имаме право робот, която се пуска през деня, когато няма никой вкъщи. През два, три дни минавам с кърпа за прах, но понякога това се случва и само в неделя. В началото на есента правя и основно почистване,  за да се подготвя за зимата. Избърствам прозореците, измивам основно кухнята и банята, дори и в шкафавете. Подреждам  гардеробите и ги освежавам с нови специални ароматизатори за гардероб. И така съм готова за зимата.

# 714
Подреждам всяка вечер и обирам боклуци от земята с вертикална прахосмукачка

# 715
Старая се да прибирам всеки ден разхвърляните предмети от децата, но е трудно. Прахосмукачката постоянно работи. Забърсвам праха редовно.

# 716
Пускам роботчето почти всеки ден. Предизвикателството е при подреждането и да накарам останалите да прибират всяко нещо на мястото му

# 717
Всекидневно проветряване ,ароматизатори за гардероби и шкафове , освежители за въздух ,  всекидневно измиване на пода, всекидневно пране и всяко нещо на мястото му Simple Smile .

# 718
Ние сме в малко жилище с 2 деца. И да искам да е подтедено просто е много трудно, защото имаме малко място и много неща. 😃 Но всеки ден пускам прахосмукачка, през ден минавам с мопа. Прах чистя на 2-3седмици, най-омразното ми от всичко. 😃
Хладилника го забърсвам на 2 седмици, както и фурната, за да не бъде много трудно когато дойде време за "основното" почистване 😃 За съжаление имаме и щори, които също минавам с парцал на всеки 2 седмици. 😀

# 719
При възможност всеки ден пускам прахосмукачка. Прах бърша веднъж седмично. Гледам да оставяме нещата на обичайните им места - така хем не е разхвърлено, хем не губим време в търсенето им.

Общи условия

Активация на акаунт