3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 9 879
  • 712
  •   1
Отговори
# 675
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?
Роботът минава всеки ден, бърша прах при всяка възможност, подреждат се разхвърляните играчки и дрехи всяка вечер.

# 676
С дете на 2 години съм и ежедневно почти пускам прахосмукачка и минавам с моп. Праха почиствам с кърпички за целта и въпреки това, понеже сме на първи етаж е страшно прашно.. Трудно е да се поддържа чистота, но се старая всеки ден по малко да правя нещо, за да не се замърсява много.

# 677
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?
Опитвам всеки ден да отделям време поне за  отделни зони да почистя  праха, опитвам да слагам всяко нещо на мястото му на момента имам и доста панери за дребните неща / които по принцип все се губят някъде когато ти потрябват /.
Единствено с гладенето не всеки път успявам да приключа в деня на събиране  на прането.
Понеже съм любител шивач съм взела много органайзери кутии за различните ми видове материали да не постоянно разхвърляни около мен когато се занимавам с хобито си

# 678
Ежедневно минава робот и почиствам плотовете всеки ден.

# 679
всеки ден робота обикаля из къщата под зоркото око на котката !

# 680
  • над кукувичето гнездо
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?
След ползване подсушаваме. Разчитаме и на добра вентилация.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Баня - ежедневно подсушаване и почистване на пода с моп, на няколко дена - измиване на мивката и тоалетната, веднъж в седмицата почистване на душ пространството.
Кухня - почистване на зоната около котлоните и мивката непосредствено след употреба, ежедневно забърсване на плотовете, периодично почистване на вратички на шкафове, електроуредите и други повърхности.

Своевременно подреждане, почистване на пода с робот и моп, забърсване на повърхностите от прах.

# 681
Старая се да намирам време за редовни почиствания, подреждания и да не се налага много сериозно и продължително /цял ден примерно/ чистене. Големи почиствания рядко правя.

# 682
  • Горна Оряховица
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?
Вентилатор/прозорец Wink

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Еми чистя си редовно и подреждам - елементарно:)

# 683
  • Горна Оряховица
Не оставям раЗхвърляни неща и карам децата да подреждат след игра.

# 684
  • София
Да е подредено, да не е разхвърляно и неща, които не се ползват да се приберат. Поливам цветята. След хранене задължително метла набързо ако има трохи.

# 685
Прахосмукачка робот за ежедневното почистване, а в подреждането се включват всички обитатели. На всяко минаване през стаята нещо се поставя на мястото си. Това всъщност е най-подредената стая у дома.

# 686
  • Пазарджик
Старая се да не оставям излишни неща на които не им е мястото във всекидневната.Да пусна набързо прахосмукачка.

# 687
Робота минава всеки ден, минавам с кърпа и препарат повърхностите

# 688
За уют в стаята се опитвам редовно да подреждам стаята, така че да има въздух и простор.

# 689
Ежедневно пускам прахосмукачка, подреждам и забърсвам прах. Най-трудно се справям с играчките на дъщеря ми, тъй като тя постоянно ги разхвърля, но за тях съм взела различни видове кутии за съхранение и се опитвам да я науча да ги подрежда и прибира.

Общи условия

Активация на акаунт